Gündem MEB Ehliyet sınav soru ve cevapları açıklandı mı? 27 Ağustos 2016

MEB Ehliyet sınav soru ve cevapları açıklandı mı? 27 Ağustos 2016

28.08.2016 - 20:20 | Son Güncellenme:

27 Ağustos 2016 Cumartesi günü ehliyet sınavı gerçekleşti. Ülkemizde yaşanan talihsiz olaylar sonrası ertelenen ve dün gerçekleşen ehliyet sınavı soru ve cevapları yayınlandı mı? Ehliyet sınav soruları ve cevaplarının bu hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Ehliyet sınav soruları ve cevapları ile ilgili tüm detaylara sizlere bu haberimizden aktaracağız. Detayları buradan takip edebilirsiniz...

MEB Ehliyet sınav soru ve cevapları açıklandı mı 27 Ağustos 2016

Ehliyet sınavı sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilan edilen duyuruya göre 16 Temmuz Cumartesi günü yapılması gereken sınav darbe girişimi sonrası 23 Temmuz’a ertelenmişti. Ancak o günde yapılamayacağı kararına varılmış ve 27 Ağustos 2016 tarihine ertelendi. Nihayet heyecanla beklenen ehliyet sınavı bugün gerçekleşti.

27 AĞUSTOS EHLİYET SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yurt genelinde bin 250 okul ve 22 bin 693 salonda 422 bin 315 kursiyerin katıldığı sınavlar, MTKS-3 ve MTSKS-4 birleştirilerek gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen ehliyet sınavının sonuçlarının iki hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Sınav soruları ve sonuçları açıklandığı an aşağıdaki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.

27 AĞUSTOS EHLİYET SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Sınava giren stajyer sürücü adayları M, A1, A2, A, B1, B, D1, D, C1, C ve F sınıfı sürücü belgesi alabilmek için ilk yardım, trafik, çevre, araç tekniği ve trafik adabı sorularını çözmek için ter döktüler.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle; " Daha önce ertelendiği duyurulan MTSAS-3 sınavı, MTAS-4 sınavıyla birleştirilerek 27 Ağustos 2016 tarihinde saat 11.00´ de yapılacaktır. Açık Öğretim Lisesi ve Meslekî Açık Öğretim Lisesi Ek Sınavı'nın ise 21 Ağustos 2016 tarihinde yapılması kararlaştırılmıştır. "Saat 11.00’ da başlayacak olan sınav aynı günde hem 2016’nın üçüncü hem de dördüncü ehliyet sınavı gerçekleştirilecek.Araç kullanmanın ön koşulu olan ehliyet sahibi olmak için sürücü adaylarının öncelikle ehliyet sınavını başarıya tamamlaması gerekiyor. Peki Ehliyet sınav soruları ne zaman açıklanacak? İşte o detaylar...

EHLİYET PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ehliyet sınavı için genel şartlar şöyle sıralanmakta;

- A1, A2, F ve H sınıfı sürücü kursları için 17 (on yedi) yaşını bitirmiş olmak.

- B ve G sınıfları için 18 (on sekiz) yaşını bitirmiş olmak.

- C, D ve E sınıfları için 22 (yirmi iki) yaşını bitirmiş olmak. ( Üniversitelerin sürücü eğitimi veren yüksekokul ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin askerî ihtisas görevleri için subay ve astsubay sınıf okullarında ve uzman jandarma okullarında açılan sürücü eğitimi kurslarından mezun olanlarda bu şart aranmaz.)

- A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sınıfı için en az ilkokul düzeyinde eğitim almış olmak.

-MTSKS takviminde belirtilen süreler içinde ehliyet sınav ücreti yatıran ve sürücü kurslarında teorik eğitimlerini tamamlayan herkes sınava girebilmektedir.

Sürücü adaylarının sınav esnasında uyması gereken önemli kurallar;

- Yanınızda karalama kağıdı, sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, telsiz, çağrı cihazı, cep telefonu, radyo vb. araçlar varsa salon başkanına teslim etmelisiniz.

- Cevaplarınız puanlanırken her doğru cevaba puan verilecek, yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır.

- Sınav süresince cevap kağıdınızın başkaları tarafından görülmesine izin vermeyiniz. Başkasının kağıdına bakmayınız. Bilgisayar ortamında kopya analizi yapılacağından bireysel ve toplu kopya çektiği anlaşılan adayların -

Bir aday sınavın herhangi anında dışarı çıkmak isteyebilir, ancak sınav başladıktan sonra ilk 30 dakika ve son 15 dakika içinde hiçbir aday dışarı çıkamaz.

- Sınav sırasında adayların özel ihtiyaçları nedeni ile salon dışına çıkmaları yasaktır.

Kurallar bu şekilde sıralanmaktadır.

Yönetmelikte yapılan değişiklikler, artan ehliyet sınıfları, stajyer sürücü uygulaması, müfredata eklenen yeni trafik adabı dersi, direksiyon sınavında uygulama yanında teknik donanım bilgisi ve araca artık eskisinden daha hakim olma gerekliliği ve daha birçok yeniliklerle Avrupa Birliği uygulamalarına yaklaşıldı. Sınavda 50 adet soru çıkmaktadır. Trafik, Trafik adabı, Araç Tekniği ve İlk yardım sorularını kapsamaktadır. Geçme notu 70 olup 70 ve üzeri alanlar başarılı olmaktadır. Her soru 2 puan Başarılı olmak için adayların en az 35 tane soru yapması gerekmektedir. Teorik sınav için 4 hakkınız, Direksiyon sınavı için de 4 hakkınız vardır. Sınava girip kaldığınız veya sınav girmediğiniz zaman 1 hakkınız yanar.

Ehliyet; günümüzde 18 yaşında olan her gencin sahip olmak istediği belgedir. Aslında genel hayat içerisinde de gerçekte gerekliliği olan bir belgedir. Ehliyetin bu kadar gerekli olmasının sebebi ise artık teknoloji çağında yaşıyor olmamızdan kaynaklanmaktadır. Bundan 30 sene evvel ehliyetimiz olmasa da olurdu. Ya da bundan 20 sene evvel ehliyetimiz olmasa da olurdu. Çünkü arabalar çok pahalıydı ve araba alması gerçekten çok zordu. Ehliyet alınsa dahi kullanılabilir miydi meçhul. Ancak şu devirde ehliyet kesinlikle bir gerekliliktir. Çünkü bir kişi işe girdiğinde genel olarak ilk sahip olduğu şey ya ev olur, ya da araba.

Bir de ehliyeti genç yaşta almanın avantajları bulunmaktadır. Aslında insanın en boş dönemi, zaman olarak en boş zamanının olduğu dönem 18 yaş evresidir. Çünkü 18 yaşından sonra üniversiteye gidilir, askere gidilir, işe girilir. Ve daha sonra ehliyet almak için bir türlü el değmez. Hâlbuki ehliyet 18 yaşında alınsa hem aradan çıkmış olur, hem de daha sonra ki evrelerimizde imkânımız olduğunda da ilk aldığımız şey araba olur.