Gündem Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak?

Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak?

25.07.2016 - 09:14 | Son Güncellenme:

Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? sorusu üzerine hazırlamış olduğumuz bu haberde tüm detaylara ulaşabilirsiniz. 16 Temmuz cumartesi yapılması plananan motorlu taşıtlar ehliyet sınavı yapılan son açıklamaya göre 27 Ağustos 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. MTSAS-3 ve MTAS-4 ehliyet sınavları birleştirilerek yapılacak. İşte o detaylar...

Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak

Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak belli oldu mu? sorusunun cevabı sınava girecek olan adaylar tarafından merak ediliyor. 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle 16 Temmuz cumartesi yapılması plananan motorlu taşıtlar ehliyet sınavının tarihi ileriki bir tarihe ertelenmişti. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında MEB tarafından ertenen ehliyet sınavına girecek sürücü adaları Ehliyet sınavı ne zaman yapıalcak sorusunun cevabını merak ettiler.

Ehliyet sınavının Meb tarafından ileriki bir tarihe ertelenmesinden sonra MEB, MTSAS-3 ehliyet sınavı 23 Temmuz’a ertelediğini açıklamıştı. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı'dan yapılan yeni bir duyuru ile ehliyet sınavı tarihini bir kez daha erteledi.

Meb'in ikinci kez erteleme yaptığı MTSAS 3 ehliyet sinav tarihi yapılan yeni MEB duyurusuna göre MTSAS-3 ve MTAS-4 ehliyet sınavları birleştirilerek 27 Ağustos 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. Alınan bu kararla aynı günde hem 2016’nın üçüncü hem de dördüncü ehliyet sınavı gerçekleştirilecek. Ehliyet sınavı neden iptal edildi? Ehliyet sınavı hangi tarihte yapılacak? ve Ehliyet Sınavı bu hafta yapılır mı? Sorularının cevabını ve detayları haberin devamından ayrıntılarında bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

On yedi yaşını dolduran kişiler öncelikle motor ehliyeti on sekiz yaşını dolduran bireyler ise araç araba ehliyeti alabilmek için uygundurlar. Vatandaşların kullanmış oldukları bu araçları sürüş tekniklerinden yararlanabilmek için de bizler bu gerekli olan yaş sınırını doldurmuş olmalıyız. Bunun haricinde bizler geriye kalan tek şey ehliyet almak için başvuruda bulunmaktır. Vatandaşların motorlu taşıtları kullanabilmeleri için ehliyet belgesine sahip olmaları gerekir. Ehliyet için başvuru yapan vatandaşlar yapmış oldukları bu başvurular için kurslara giderler. Bu kursların vermiş olduğu ehliyet kursu bizler adına düzenlenmiş bir sistemdir. Motorlu taşıtları kullanmayı ve de ülke genelinde belirlenen bazı trafik kurallarını öğrenmek amacı için düzenlenen bu kurslara katılmak isteyen kişiler ilgili kuruma başvuru yapmaktadırlar. Bu kurslar dâhilinde verilen temel dersler şu şekilde sıralanabilir; trafik kuralları, trafik işaretleri, ilkyardım yöntemleri ve kuralları, motor ve ekipmanları kullanmayı öğrenmenin yöntemleri gibi birçok dersler gösterilmiştir. Bu şekilde vatandaşların sahip olmaları gereken ilk koşul bu yapılan ehliyet sınavından başarı ile sonuç almaları gerekir.

Haberin Devamı

EHLİYET SINAV TARİHİ!

EHLİYET PUAN HESAPLAMA İŞLEMİ

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ehliyet sınavları için öncelikle bu yazılı sınavdan 70 puanı ya da daha üstünü almak gerekir. Ehliyet yazılı sınavından başarılı olan adaylar uygulamalı sınava girebilirler. Bu uygulama sınavı da gereken eğitimin ardından yapılır. Şöyle bir ayrıntıyı da sizlere vermek gerekirse öncelikle sizler eğer motor ehliyeti için yazılı sınava daha önceden girip eğer 70 puanı geçmişlerse ikinci kez bu sınava girmezler. Sadece uygulamalı sınava girmeniz ve de başarılı olmanız yeterli olur.

Araç sürücülerinin trafikte araba ya da herhangi bir motorlu araç kullanabilmeleri için yasal zorunluluk sınırları içerisinde bu ehliyeti almak zorundadır. Sürücü kursları tarafından açılan bu kurslardan sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan bir ehliyet sınavına tabii tutulurlar. Bugün sabah saatlerinde yapılan ehliyet sınavı sonucunda da vatandaşlar ehliyet sınavından geçip geçmediğini hemen öğrenmişlerdir.

Haberin Devamı

Yapılan bu ehliyet sınavı artık sona ermiş ehliyet sınavında yapılan çeşitli yenilikler ile artık ehliyet almak için adayları daha zorlu bir sınav beklemektedir. Öyle ki son yıllarda binlerce insan küçük hatalarla dikkatsiz davranışları ile trafikte can vermektedir. Bu sayıda ülkemizde yıllar günler geçtikçe ehliyet sınavında ki hassasiyeti daha da çok arttırmaktadır. İşte bunun önüne geçilmesi için uygulama sınavlarında trafik kurallarına uymalı ve tüm dikkatinizi araca vermekte fayda vardır. Park etme, araç kullanımı, dönüşler, geçişler ve de ani fren sıkma durumları gibi alanlarda ki bu ehliyet sınavından geçmek önemlidir. Aksi takdirde uygulaması bu ehliyet sınavından başarılı olamayan vatandaşlar tekrardan bu sınava gireceklerdir. 24 Temmuz Pazar günü belirli yerlerde meydana gelen bu ehliyet sınavına binlerce kişi katılım sağlamıştır. Ehliyet almaya hak kazanan adaylar da belirlenen tarihler arasında gerekli ola ücreti yatırarak ehliyet belgesine sahip olabilir.