Gündem Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak?

Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak?

16.12.2017 - 12:55 | Son Güncellenme:

2017 yılının son ehliyet sınavı yapılacak. Sınavda yeterli puanı alıp başarılı olan adaylar, stajyer ehliyet almaya hak kazanacaklar. Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? Sınav giriş belgeleri nasıl alınacak?

Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak

Ehliyet sınavı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl beş defa düzenlenir. Bu yıl ehliyet sınavlarının sonuncusu, 23 Aralık’ta saat 14.00’da gerçekleştirilecek. Sınav sonucunda yeterli puanı alıp başarılı olan adaylar, direksiyon sınavına girecek. Direksiyon sınavında da başarılı olanlar ehliyet sahibi olacaklar.

Haberin Devamı

EHLİYET SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

EHLİYET SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.
EHLİYET SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

23 Aralık’ta yapılacak ehliyet sınavının sonuçları, 4 Ocak 2018 tarihinde adaylara ilan edilecek. Adaylar, Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesinden T.C. kimlik numaraları ile sonuçlarını sorgulayabilecekler.
Ehliyet sınavında adayların başarılı olabilmesi için en az 70 puan alması gerekir. Sınav 100 tam puan üzerinden değerlendirilir ve toplamda 50 soru sorulur. Her soru 2 puan değerindedir. Sınavda en az 35 soruyu doğru cevaplayan adaylar başarılı sayılılar ve direksiyon sınavına girmeye hak kazanırlar. Direksiyon sınavının sonuçları da sınav komisyonu tarafından aynı gün ya da ertesi gün açıklanır ve adaylara ilan edilir.

Haberin Devamı

EHLİYET SINAVINDA HANGİ DERSLERDEN SORU SORULUR?

Ehliyet sınavında 50 soru sorulur. Sınavda dört yanlış cevap bir doğru cevabı götürmez. Soruların derslere göre dağılımı;
- Trafik ve çevre dersi 23 soru
- İlk yardım dersi 12 soru
- Araç tekniği dersi 9 soru
- Trafik adabı dersi 6 soru

EHLİYET SINAV YERLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar ehliyet sınavına girecekleri yerleri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinden ilgili bölüm üzerinden sorgulayabilirler. Bunun dışında, sınavdan yaklaşık bir hafta önce sınav yerleri sürücü kurslarına bildirilir. Adaylar sürücü kurslarına giderek de sınava nerede gireceklerini öğrenebilirler.

DİREKSİYON SINAVI NASIL YAPILIR?

Ehliyet sınavında en az 70 puan alan adaylar direksiyon sınavına girebilirler. Direksiyon sınavında da adayların başarılı olabilmeleri için en az 70 puan alması gerekir.
Direksiyon sınavı ortalama olarak 35 dakika sürer. Sınavın ilk dakikalarında adaya aracın tanınması ile ilgili birkaç soru sorulur. Sorulara gerekli cevabı veremeyen adaylar, başarısız sayılırlar. Trafikte ceza puanı yazılmasına neden olan bazı durumlar;
- Emniyet kemerini takmamak 15 ceza puanı
- Aracı tescil ettirmeden trafiğe çıkmak 10 ceza puanı
- Ehliyeti yanında bulundurmamak 5 ceza puanı