Gündem Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? Sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? Sınav giriş belgesi nasıl alınır?

05.02.2018 - 11:18 | Son Güncellenme:

2018 yılının ilk ehliyet sınavına sayılı günler kaldı. Sınava girecek adaylardan yeterli puanı alıp başarılı olanlar, ehliyet sahibi olmaya hak kazanacaklar. Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? Sınavdan geçmek için en az kaç puan gerekir?

Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak Sınav giriş belgesi nasıl alınır

Ehliyet sınavları her yıl 5 defa düzenlenir. 2018 yılı ilk ehliyet sınavı, 10 Şubat Cumartesi günü yapılacak. Sınava girecek adaylar, MEB internet sitesinden T.C. kimlik numaralarıyla sınav giriş yerlerini sorgulayabilirler. Adayların başarılı sayılabilmesi için sınavdan en az 70 puan alması gerekir. Başarılı olanlara direksiyon sınavına girebilirler. Direksiyon sınavından da en az 70 puan alanlar, ehliyet sahibi olabilirler.

EHLİYET SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı



EHLİYET SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

EHLİYET SINAVI GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Sınava girecek adayların giriş yerleri, sınavdan bir hafta önce ilan edilir. Adaylar, e-Devlet uygulamasına giriş yaparak ya da MEB internet sitesinden T.C. kimlik numarası ile sınav giriş yerlerini sorgulayabilirler. Sınav giriş belgesinin, sınav esnasında adayın yanında bulunması gerekir.

EHLİYET SINAVI NASIL YAPILIR?

Ehliyet sınavında adaylara çoktan seçmeli 50 soru sorulur. Her soru, 2 puan değerindedir. Adayların sınavda başarılı olabilmesi için 35 soruyu doğru cevaplayarak 70 puana ulaşması gerekir. Sınavda dört yanlış cevap bir doğru cevabı götürmez. Adaylar geçmiş yıllarda çıkan sorulara ve cevaplara bakarak çalışma yapabilirler.
Ehliyet sınavında toplam 4 dersten soru sorulur. Soruların derslere göre dağılımı;
- Trafik ve çevre dersi 23 soru
- İlk ve yardım dersi 12 soru
- Araç tekniği dersi 9 soru
- Trafik adabı dersi 6 soru

Haberin Devamı

10 Şubat’ta yapılacak ehliyet sınavının sonuçları 22 Şubat’ta ilan edilecek. Başarılı olan adaylar, direksiyon sınavına girmeye hak kazanır. Direksiyon sınavında da en az 70 puan alanlar başarılı sayılırlar ve stajyer ehliyet almaya hak kazanırlar. Direksiyon sınav sonuçları aynı gün ya da ertesi gün içerisinde açıklanır.

STAJYER EHLİYET NEDİR?

Ehliyet sınavını başarıyla geçenlere stajyer ehliyet verilir. Stajyer ehliyet süresi 2 yıldır. 2 yıl içinde 75 ceza puanına ulaşan adaylar, başarısız sayılır ve ehliyetlerine el konulur. Ehliyetine el konulanlar, psikoteknik teste girerler. Test sonucunda adayın ehliyet alabilmesi için, yeniden ehliyet kursuna kayıt olarak yeniden sınava girmesi gerekir.

2018 YILI EHLİYET SINAV TARİHLERİ

MTSKS-1 10 Şubat 2018 (saat 14.00)
MTSKS-2 21 Nisan 2018 (saat 14.00)
MTSKS-3 4 Ağustos 2018 (saat 14.00)
MTSKS-4 20 Ekim 2018 (saat 14.00)
MTSKS-5 22 Aralık 2018 (saat 14.00)