Gündem Ehliyet sınav sonuçları ne zaman belli olacak? (Ehliyet sınav soruları ve cevapları yayınlandı mı?)

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman belli olacak? (Ehliyet sınav soruları ve cevapları yayınlandı mı?)

25.05.2017 - 17:17 | Son Güncellenme:

Ülkemizde her sene belirli aralıklarla ehliyet sınavı yapılır. Ehliyet sınavı sonucunda da başarılı olanlar ehliyetlerini alırlar ve stajyer sürücü olurlar. Bu dönemdeki en son ehliyet sınavı 20 Mayıs Cumartesi günü yapıldı. Sınav soruları henüz yayınlanmadı fakat takvime göre 1 Haziran 2017 tarihinde sınav sonuçları internet üzerinden açıklanacak.

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman belli olacak (Ehliyet sınav soruları ve cevapları yayınlandı mı)

20 Mayıs Cumartesi günü yapılan ehliyet sınavının sonuçları henüz belli olmadı. Adaylar büyük bir heyecanla ehliyet sınavının sonuçlarını merak ediyorlar. Adaylar, sonuçların sınavdan itibaren 10 gün içerisinde belli olmasını beklemektedir. Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri sınavı takvimine göre ehliyet sınavının sonuçları, 1 Haziran’da ilan edilecek.

Sürücü olmak isteyen kişilerin ehliyet alabilmesi için bazı şartları sağlaması gerekmektedir. Bu şartlar sağlanmadığı sürece ehliyet almak için başvuru yapılamaz ve ehliyet sınavına girilemez. Örneğin B ve G sınıfında ehliyet almak isteyen kişiler 18 yaşını doldurmak zorundadır. A1, A2, F ve H sınıfından ehliyet almak isteyenlerin de 17 yaşını doldurmuş olmaları gerekir. C, D ve E grubunda ehliyet almak isteyenler de 22 yaşını doldurmalıdır. Ehliyet almak isteyen adayların ayrıca isimlerine ait sabıka kaydı da olmamalıdır ve doktordan da “Sürücü olabilir.” onaylı rapor almalıdır.

Haberin Devamı

EHLİYET SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

EHLİYET SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

EHLİYET SINAVI HANGİ KOŞULLARDA GEÇERSİZ OLUR?

Her sınav gibi ehliyet sınavının da belli başlı koşulları vardır ve koşullar sağlanmadığında aday sürücülerin sınavları geçersiz sayılır ya da iptal edilir. Ehliyet sınavının geçersiz sayıldığı durumlar şunlardır:

? Ehliyet sınavına girecek olan kişinin fotoğraflı kimlik kartı ve sınava giriş belgesi yanında olmalıdır.
? Ehliyet sınavı sırasında bir kopya çekildiği belirlenirse sınav iptal edilir.
? Ehliyet sınavına girecek kişinin yerine başka birisi girdiyse sınav iptal edilir.
? Ehliyet sınavında yanında fonksiyonlu saat, cep telefonu, telsiz, defter, kitap gibi araç gereç bulunduranların sınavları iptal edilir.

Ehliyet sınavında 100 puan üzerinden 70 puan alan kişilerin sınavı başarılı sayılır. Ehliyet sınavından sonra kişi sınavı kazandıysa 2 senelik stajyer sürücü dönemi başlar ve stajyer ehliyet belgesine sahip olur. Bu süre içerisinde bazı kural ihlalleri sırasında sürücüye ceza puanı verilir ve bu ceza puanı belirli bir limite ulaştığında kişinin ehliyetine el konulur. Stajyer ehliyeti kişiden geri alındıktan sonra kişi belirli testlerden sonra tekrar ehliyet sınavına başvuru yapabilir. Trafikte her kural ihlalinin belirlenmiş olan bir ceza puanı vardır. Örneğin kırmızı ışığı ihlal etmenin ceza puanı 20’dir ve hız sınırını aşmanın ceza puanı da 10’dur. Ceza puanına sahip olmamak için kurallara dikkat edilmelidir.