Gündem Ehliyet (sürücü belgesi) yenileme işlemleri hakkında detaylı bilgi!

Ehliyet (sürücü belgesi) yenileme işlemleri hakkında detaylı bilgi!

16.11.2016 - 09:07 | Son Güncellenme:

Araç sürücüleri günümüzde tüm ehliyet işlemlerinde olduğu gibi ehliyet yenileme işlemleri konusunda da Emniyet Genel Müdürlüğü’ne başvuru gerçekleştiriyor. Günümüzün hızla gelişen teknolojilerini aktif olarak kullanan Emniyet Genel Müdürlüğü’nden ehliyet yenileme işlemlerinde dijital çözümler sunulmaya başlandı. Özellikle de çipli ehliyet döneminin başlaması ile ehliyet yenileme işlemleri araç sürücülerince yoğun olarak gerçekleştiriliyor.

Ehliyet (sürücü belgesi) yenileme işlemleri hakkında detaylı bilgi

Her geçen gün hızla gelişen modern yüzyıl teknolojileri ile birlikte artık insanların ulaşım alanında meydana gelen ihtiyaçlarına yönelik olarak otomobil sektörü içerisinde çok önemli çözümler sunuluyor ki bu durumda dünya genelinde araç kullanım sayısının yüksek seviyelere ulaşmasına neden oluyor. Ancak tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de insanların karayolları üzerinde araç kullanımı gerçekleştirebilmeleri için öncelikli olarak sürücü belgesi sahibi olabilmeleri gerekiyor. Bu çerçevede de vatandaşların ehliyet yenileme işlemleri ve daha pek çok ehliyet işlemleri için Emniyet Genel Müdürlüğü’ne başvuru gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor.

Ehliyet Yenileme İşlemi İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde yeni geçilen çipli sürücü belgesi hizmet modeli ile birlikte artık ülke genelinde milyonlarca araç sürücüsü, sahip olduğu ehliyetinin yeni model çipli sürücü belgesine geçirebilmek amacı ile Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yönelik olarak ehliyet yenileme başvurularını son derece yoğun ve sık bir şekilde gerçekleştiriyor. 21.yüzyıl Türkiye’sinde karayollarında resmi ve yasal olarak araç kullanımının gerçekleştirilebilmesi için vatandaşların sahip olması gerekliliği bulunan sürücü belgesinin temini için öncelikli olarak belirli bir süre eğitim alınması ve uygulanan sınavların başarılı bir şekilde geçilmesi gerekliliği bulunuyor.

Bu çerçevede de Türkiye’de 18 yaşını doldurmuş olan tüm vatandaşlar Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yetkilendirilmiş olan özel sürücü kurslarının yıl içerisinde birden fazla döneme yayılan sürücü kurs hizmetlerine başvuruda bulunmaları gerekiyor. Vatandaşlar daha sonra sürücü kurslarını tamamlamalarının ardından doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen uygulamalı ve yazılı sürüş sınavından geçer not alması durumunda Emniyet Genel Müdürlüğü’nden sürücü belgesi alabiliyor. Günümüzde vatandaşlar Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde ehliyet yenileme işlemlerini de gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

Günümüz modern yüzyıl teknolojilerini son derece etkin ve yoğun şekilde kullanmakta olan Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde geçiş gerçekleştirilen çipli sürücü belgesi modeli çerçevesinde de milyonlarca ehliyet sahibi, yeni modele geçiş amacı ile ehliyet yenileme başvuruları gerçekleştiriyor. Bu durum günümüzde Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki Emniyet Müdürlüklerinde diğer hizmetlerden hariç olarak sadece ehliyet yenileme işlemi için çok ciddi kuyrukların meydana gelmesine neden oluyor. Bu sebep ile de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından internet ortamı üzerinde esurucurandevu.egm.gov.tr hizmeti sunulmaya başlandı. Araç sürücüleri elektronik platform üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu online randevu ekranı üzerinden ehliyet yenileme işlemi için randevuyu bağlı bulunduğu Emniyet Müdürlüğü’ne alabilme şansına sahip olabiliyor.

Vatandaşlar internet üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu online randevu ekranı üzerinden ehliyet yenileme işlemlerine yönelik olarak randevu alımlarını gerçekleştirerek, yenileme işlemleri için Emniyet Müdürlüğü’ne randevulu olarak gidebiliyor ki böylelikle sıra bekleme çilesi ile uzun süreler uğraşmak durumunda kalmıyor. Türkiye’de araç sürücüleri tarafından ehliyet yenileme işlemleri ehliyetin yıpranması, kaybolması veya çipli ehliyete geçiş amacı çerçevesinde gerçekleştirilirken, ücret ödemesi gerçekleştiriliyor.