Gündem Ehliyet yenileme işlemi için EGM tarafından online hizmet sunuluyor!

Ehliyet yenileme işlemi için EGM tarafından online hizmet sunuluyor!

15.11.2016 - 08:40 | Son Güncellenme:

Emniyet Genel Müdürlüğü aracılığı ile artık araç sürücülerinin ehliyet yenileme işlemlerini daha hızlı ve daha kolay şekilde yapabilmeleri sağlanıyor. Günümüzde ehliyet yenileme işlemlerine yönelik olarak Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sunulan dijital hizmetler bulunuyor. Özellikle de çipli ehliyet döneminin başlaması ile birlikte araç sürücülerine internette ehliyet yenileme işlemleri için randevu alım imkanı getirildi.

Ehliyet yenileme işlemi için EGM tarafından online hizmet sunuluyor

Türkiye’de her geçen gün büyük bir hız ile yaşamın her alanında kendisine daha fazla yer bulmaya başlayan modern ileri nesil teknolojiler ile birlikte artık vatandaşların yaşamlarının her alanında teknolojinin sağlamakta olduğu yeni nesil olanaklardan yararlanabilme şansına sahip olabilmeleri mümkün oluyor. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde bireysel araç kullanım sayılarında da yüksek oranlarda artışlar meydana geliyor. Ancak bu noktada günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşların trafikte araç kullanımı gerçekleştirebilmeleri için öncelikli olarak ehliyet sahibi olmaları gerekliliği bulunuyor. Bu noktada günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşların ehliyet başvuruları ve ehliyet yenileme işlemleri Emniyet Genel Müdürlüğü aracılığı ile gerçekleştiriliyor.

Ehliyet Yenileme İşlemi İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Özellikle de her geçen gün hızla gelişen ileri nesil teknolojiler ile birlikte artık insanların sadece dakikalar içerisinde her işlemini gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmesi günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde araç sürücülerinin çeşitli sebepler dolayısı ile gerçekleştirmek durumunda kalması halinde ise ehliyet yenileme işlemlerini Emniyet Genel Müdürlüğü’nün modern yüzyıl teknolojilerinden yararlanarak gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Özellikle de her geçen gün hızla gelişen teknolojilerin Türkiye’de kamu hizmetleri alanında son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmaya başlanması ile birlikte arktık vatandaşların son derece pratik bir şekilde ehliyet kullanımına ve yeni nesil hizmet standartlarından yararlanabilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor. Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde artık Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sürücü belgesi hizmetleri konusunda ileri nesil teknolojik olanaklardan etkin biçimde yararlanılmaya başlanıldı. Bu çerçevede de Türkiye genelinde sürücü belgelerinde çipli ehliyet dönemine geçiş gerçekleştirildi.

Bu şekilde Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yönelik olarak araç sürücüleri tarafından ehliyet yenileme işlemleri yeni çipli ehliyet modellerine geçiş gerçekleştirilmesi amacı ile yoğun talep oluşuyor. Bu noktada da günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde artık vatandaşlar Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından elektronik platform üzerinde hizmete açılmış olan esurucurandevu.egm.gov.tr adresi üzerinden son derece pratik ve kolay bir şekilde ehliyet yenileme işlemlerine yönelik olarak online randevu alabilme şansına sahip olabiliyor. Bu noktada da günümüz modern yüzyıl teknolojileri sayesinde yaşamının her alanında internete erişim sağlayabilme şansına sahip olabilen vatandaşlar internet üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün internet ortamı üzerinde yer alan bu online randevu ekranı üzerinden ehliyet yenileme işlemi için bağlı bulunulan Emniyet Müdürlüklerine randevu alımı gerçekleştirilebiliyor.

Bu noktada da günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde tamamen çağdaş ve modern standartlarda vatandaşların ehliyetlerine yönelik olarak ehliyet yenileme işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşların ehliyet yenileme işlemlerini mevcut ehliyetin yıpranması, kaybolması veya yeni çipli sürücü belgesine geçiş amacı ile gerçekleştirilebilmektedir. Türkiye’de karayollarında araç kullanmak isteyen vatandaşların öncelikli olarak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yetkilendirilmiş olan özel sürücü kurslarında eğitim almaları ve bu eğitimleri sonunda yine bakanlık tarafından gerçekleştirilen uygulamalı ve yazılı sınava katılarak, başarılı not alması gerekiyor.