Gündem Ehliyet yenileme işlemi nasıl yapılıyor?

Ehliyet yenileme işlemi nasıl yapılıyor?

02.12.2016 - 09:47 | Son Güncellenme:

Emniyet Genel Müdürlüğü’nde son dönemlerde ehliyet yenileme işlem başvuru yoğun şekilde gerçekleştiriliyor. Vatandaşlar mevcut ehliyetlerine yönelik olarak Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ehliyet yenileme başvuru gerçekleştiriyor. Günümüzde ehliyet yenileme işlemleri vatandaşlarca yeni çipli sürücü belgesi çerçevesinde gerçekleştiriliyor.

Ehliyet yenileme işlemi nasıl yapılıyor

Türkiye’de modern toplum yaşantısı anlayışı çerçevesinde vatandaşların karayolları üzerinde yasal olarak araç kullanımı gerçekleştirebilmeleri için öncelikli olarak ehliyet sahibi olmaları gerekliliği bulunuyor. Vatandaşların Türkiye genelinde, dünyanın her yerinde olduğu gibi bireysel araç kullanımı gerçekleştirebilmeleri için kullanacakları araç sınıfına uygun olarak belirlenmiş olan ve uygulanmakta olan sürücü belgesine sahip olması gerekiyor. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşların tüm ehliyet başvuru ya da ehliyet yenileme işlemleri konusunda muhatap alabileceği kamu kurum ve kuruluşu ise Emniyet Genel Müdürlüğü oluyor.

Ehliyet Yenileme İşlemi İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de vatandaşların karayolları üzerinde ehliyet sahibi olmadan bireysel araç kullanımı gerçekleştirdiklerinin tespit edilmesi durumunda Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki trafik ekipleri tarafından tespit edilmesi halinde doğrudan cezai uygulamalar gerçekleştirilmektedir. Özellikle de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ehliyetsiz şekilde araç kullanımı gerçekleştiren vatandaşlara yönelik olarak öncelikle para cezası uygulaması ile birlikte halk arasında araç bağlama olarak bilinen araca kısmi el koyma uygulaması gerçekleştiriliyor. Bu durumun tekrarları durumunda ise hapis cezasına kadar ulaşabilecek düzeyde cezai uygulamalar Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşlar ehliyet başvuru ve ehliyet yenileme gibi işlemlerini Emniyet Genel Müdürlüğü aracılığı ile gerçekleştirebiliyor.

Vatandaşlar Emniyet Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunarak modern yüzyıl Türkiye’sinin kanun ve uygulamaları çerçevesinde gerekli olarak sürücü belgesinin alımını gerçekleştirebilmesinin haricinde de mevcut durumda kullanmakta olduğu ehliyetine ilişkin olarak da ehliyet yenileme gibi işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yetkilendirilmiş olan özel sürücü kursları tarafından verilmekte olan yılın belirli dönemlerindeki sürücü kurslarına katılım gerçekleştirmiş olan ve eğitim süreci sonundaki uygulamalı sürüş sınavını başarıyla geçen vatandaşlar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın doğrudan gerçekleştirdiği yazılı ehliyet sınavından da başarıyla geçmesinin sonucunda alabildiği sürücü belgesine yönelik olarak mevcut durumda pek çok sebep dolayısı ile ehliyet yenileme gerçekleştirebiliyor.

Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde mevcut durumda sürücü belgesi sahibi olan vatandaşların Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ehliyet yenileme işlemi başvuruları gerçekleştirmelerinin birden fazla nedeni bulunmaktadır. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşlar tarafından ehliyet yenileme işlemleri öncelikli olarak mevcut sürücü belgesinin yıpranması, kaybolması veya çalınması gibi durumlarda gerçekleştirilebiliyor. Bunun yanı sıra Türkiye’de yeni geçiş gerçekleştirilmekte olunan yeni çipli sürücü belgesi modeline geçiş gerçekleştirebilmek amacı ile Emniyet Genel Müdürlüğü’ne mevcut durumda ehliyet sahibi olan vatandaşlar tarafından ehliyet yenileme işlemi için başvuru gerçekleştirilmektedir.

Vatandaşlar, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ehliyet yenileme işlemleri konusunda meydana gelen ciddi yoğunluk nedeni ile internet ortamı üzerinde hizmete açılan online sürücü randevu uygulaması üzerinden randevu alımı yapabiliyor. Bu şekilde sürücü belgesine yönelik olarak ehliyet yenileme başvurusu gerçekleştirecek vatandaşlar, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün internet ortamı üzerinde yer alan esurucurandevu.egm.gov.tr adresini kullanarak, bağlı bulunduğu Emniyet Müdürlüğü’ne yenileme işlemi çerçevesinde randevu alımı gerçekleştirebiliyor.