Gündem Ehliyet yenileme işlemi nereden yapılıyor?

Ehliyet yenileme işlemi nereden yapılıyor?

09.11.2016 - 11:32 | Son Güncellenme:

Araç sürücüleri artık ehliyet yenileme işlemlerini daha modern koşullarda gerçekleştirebiliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün elektronik ortam üzerinde yer alan randevu ekranından ehliyet yenileme işlemleri çerçevesinde randevu alınabiliyor. Online ehliyet yenileme randevuları ile çok daha hızlı ve çok daha kolay şekilde yenileme gerçekleştirilebiliyor.

Ehliyet yenileme işlemi nereden yapılıyor


Türkiye’de vatandaşların trafikte yasal olarak araç kullanabilmeleri için öncelikli olarak sürücü belgesi sahibi olması gerekiyor. Karayolları üzerinde daha güvenli ve daha nizami bir trafiğin oluşturulabilmesi amacı ile uygulanmakta olan bu uygulama çerçevesinde vatandaşların ilgili kurumlar aracılığı ile sürücü belgelerini almaları gerekiyor. Bu kapsamda günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde aktif bir ehliyet sahibi olan tüm araç sürücülerine yönelik olarak ehliyet yenileme işlem hizmetleri sunuluyor. Bu şekilde çeşitli sebepler dolayısı ile ehliyetinin değişiminin gerekli olduğu durumlarda vatandaşların ehliyet yenileme işlemi ile ehliyetlerinin yenileyebilme şansına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Ehliyet Yenileme İşlemi İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Modern yüzyıl dünyasında insanların modern toplum yaşantısı çerçevesinde ortaya çıkan ulaşım ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacı ile otomobil teknolojisine oldukça yoğun ve sık bir şekilde başvuruyor. Bu durumda günümüz modern yüzyıl dünyasında yeni nesil ihtiyaçları ve sorunları da beraberinde getiriyor. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşların trafikte araç kullanımı gerçekleştirebilmelerinin sağlanabilmesi için öncelikli olarak sürücü belgesi sahibi olmaları gerekliliği bulunuyor. Türkiye’de araç kullanmak amacı ile ehliyet sahibi olmak isteyen vatandaşların öncelikli olarak Milli Eğitim Bakanlığı yetkilendirmesine sahip olan özel sürücü kursları aracılığı ile yıl içerisinde birden fazla dönem içerisinde sunulmakta olan sürücü kursları eğitimlerinden yararlanmaları gerekiyor. Bu eğitimleri çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından araç sürücü adaylarına yönelik olarak hem yazılı hem de uygulamalı sürüş sınavı uygulanıyor. Bu sınavlardan geçer not alan sürücü adayları, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunarak sürücü belgesini alabilme şansına sahip olabiliyor. Bu noktada günümüz 21.yüzyıl Türkiye’sinde ehliyet sahibi olan vatandaşların çeşitli sebepler ile de ehliyet yenileme işlemlerini gerçekleştirebilmelerine olanak sağlanıyor.

Günümüzde araç sürücüleri ehliyetlerinde çeşitli yıpranmalar, kaybolmalar veya daha pek çok farklı sebep dolayısı ile ehliyet yenileme işlemini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Her geçen gün hızla gelişen yeni nesil teknolojilerin kamu hizmetlerinin genelinde yaygın olarak kullanılmaya başlandığı Türkiye’de vatandaşlara ehliyet alanında da daha çağdaş ve daha modern hizmetlerin sunulabilmesi amacı ile getirilmiş olan çipli ehliyet modeli çerçevesinde de aktif ehliyet sahipleri ehliyet yenileme başvurularını Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

Günümüz modern yüzyıl teknolojilerini vatandaşa sunmakta olduğu her işleminde en etkin şekilde kullanmakta olan Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ehliyet sahiplerine yönelik olarak ehliyet yenileme işlemleri konusunda da çok önemli işlem kolaylıkları getiriliyor. Bu çerçevede de Türkiye’de ehliyet sahibi olan vatandaşlar, günümüzün hızla gelişen ileri nesil teknolojileri sayesinde nerede olursa olsun erişim sağlayabildiği internet üzerinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hizmete açılmış olan esurucurandevu.egm.gov.tr adresi üzerinden ehliyet yenileme işlemleri çerçevesinde randevu alımlarını gerçekleştirebiliyor. Bu şekilde de günümüzde vatandaşların ilgili Emniyet Müdürlüğü’nde ehliyet yenileme işlemleri çerçevesinde sıra beklemek durumunda kalmadan randevulu hizmet modelinden yararlanılarak, daha hızlı ve daha kolay şekilde gerçekleştirilebiliyor.