Gündem Ehliyet yenileme işlemine yönelik bilinmesi gereken detaylar!

Ehliyet yenileme işlemine yönelik bilinmesi gereken detaylar!

24.11.2016 - 09:54 | Son Güncellenme:

Modern yüzyıl teknolojisine entegrasyon çalışmaları çerçevesinde kamu alanında gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda yeni çipi ehliyet modeli için ehliyet yenileme işlemleri gerçekleştiriliyor. Vatandaşlar günümüzde ehliyet yenileme işlemlerini e-Devlet Kapısı üzerinden yapabiliyor. Ehliyet yenileme işlemlerine yönelik olarak Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından online randevu hizmeti sunuluyor.

Ehliyet yenileme işlemine yönelik bilinmesi gereken detaylar

Türkiye’de modern toplum yaşantısı ve ihtiyaçları çerçevesinde karayolları üzerinde yasal olarak araç kullanmak isteyen tüm vatandaşların öncelikli olarak ehliyet sahibi olmaları gerekliliği bulunuyor. Bu yüzden de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından karayolları üzerinde ehliyetsiz araç kullanımının yaşanmaması ve vatandaşların bu konuda daha bilinçli bir şekilde hareket etmelerinin sağlanabilmesi amacı ile trafik cezaları uygulamaları gerçekleştiriliyor. Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşların ehliyet yenileme işlemleri başta olmak üzere tüm ehliyet işlemleri Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştiriliyor. Vatandaşların ehliyet işlemlerini çok daha hızlı, çok daha kolay ve çok daha modern standartlar çerçevesinde gerçekleştirebilmelerine yardımcı olabilmek amacı ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından son derece önemli internet odaklı çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Ehliyet Yenileme İşlemi İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan modern yüzyıl teknolojilerinin dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de son derece etkin bir şekilde vatandaşlara sunulmakta olan kamu hizmetleri ve kamu uygulamaları alanında kullanılmaya başlanması ile birlikte çok daha modern devlet hizmetlerinin vatandaşlara sunulabilmesi mümkün oluyor. Bu çerçevede de günümüzde kamu hizmetleri alanında oldukça popüler bir hale gelen modernizasyon çalışmaları 21.yüzyıl Türkiye’sinde sürücü belgelerinde de kendisini etkin biçimde gösteriyor. Özellikle de günümüzde artık Türkiye’de Emniyet Genel Müdürlüğü çatısı altında yeni çipli sürücü belgesi modeline geçiş gerçekleştiriliyor. Türkiye’de daha modern standartlarda ehliyet kullanımının sağlanması ve dünya koşullarının yakalanabilmesi amacı ile geçiş yapılan yeni çipli sürücü belgeleri dolayısı ile ehliyet sahibi olan vatandaşlar tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü’ne oldukça yoğun şekilde ehliyet yenileme işlemi için başvuru gerçekleştiriliyor.

Günümüz modern yüzyıl teknolojik imkanları çerçevesinde vatandaşlara sunulan yeni nesil sürücü belgeleri dolayısı ile vatandaşların yoğun şekilde gerçekleştirmekte olduğu ehliyet yenileme işlemleri günümüzde Emniyet Genel Müdürlüğü’nde çok ciddi bir yoğunluğun meydana gelmesine neden oluyor. Bu çerçevede de günümüzde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşların ehliyet yenileme işlemlerin daha modern ve daha pratik çözümlerin sağlanabilmesi amacı ile dijital teknolojilerden son derece etkin biçimde yararlanılıyor. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde uygulamaya alınan yeni çipli sürücü belgeleri çerçevelerinde ehliyet yenileme işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerekliliği meydana geliyor.

Günümüzde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşın çok yoğun ilgisinin oluştuğu ehliyet yenileme işlemlerine önemli bir kolaylık getirildi. Bu çerçevede de vatandaşlar artık internete erişim sağlayabilme şansına sahip olabildiği her yerden son derece pratik bir şekilde internet üzerinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulmuş olan esurucurandevu.egm.gov.tr adresi üzerinden ehliyet yenileme işlemleri için randevu alımı gerçekleştirebiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu online randevu ekranı üzerinden son derece pratik bir şekilde bağlı bulunulan Emniyet Müdürlüğü’ne ehliyet yenileme randevusu alınarak, belirli bir tarih ve saatte birime giderek sıra beklemek durumunda kalmadan ehliyeti yeni nesil çipli sürücü belgesine çevirebilmek mümkün oluyor.