Gündem Ehliyet yenileme işlemleri nasıl yapılıyor?

Ehliyet yenileme işlemleri nasıl yapılıyor?

04.11.2016 - 09:12 | Son Güncellenme:

Araç sürücüleri artık ehliyet yenileme işlemlerini de elektronik ortam üzerinden gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Araç sürücüleri internet ortamında Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online hizmetleri ile ehliyet yenileme yapabiliyor. Ehliyet yenileme işlemleri 7 gün 24 saat yapılabiliyor.

Ehliyet yenileme işlemleri nasıl yapılıyor

Günümüzün hızla gelişen teknolojileri, Türkiye’de vatandaşın günlük kamu işlemleri alanında da çok önemli çözümler sunuyor. Özellikle de kamu kurum ve kuruluşları tarafından internet teknolojilerinin vatandaşlara sunulan kamu hizmetlerinde etkin şekilde kullanılıyor olması ve kamu işlemlerinin elektronik ortam üzerinden de yapılabilmesine yardımcı olacak hizmet kanalları sunuyor olması kamu işlemlerinde de internetin hızlı ve pratik işlem olanaklarından yararlanılabilmesini sağlıyor. Günümüzde artık Emniyet Genel Müdürlüğü elektronik ortam hizmetleri ile ehliyet sahipleri, ehliyet yenileme işlemlerini elektronik ortam üzerinden son derece pratik bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

Ehliyet Yenileme İşlemi İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Son yıllarda hızla gelişen teknolojiye entegre edilen ehliyetler, çipli yapıları ile hem vatandaşın kişisel bilgilerinin güvenliğini sağlıyor hem daha kaliteli hem de çok daha konforlu bir kullanım imkanı sunuyor. Bu yüzden de oldukça popüler bir hale gelen ve vatandaşlardan yoğun ilgi gören çipli ehliyetlere ilişkin olarak son derece pratik bir şekilde ehliyet yenileme işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi mümkün oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılmış ve olan ve tüm araç sürücüleri tarafından kullanılabilmekte olunan surucurandevu.egm.gov.tr adresi üzerinden tüm ehliyet yenileme işlemleri için kullanılması gerekliliği bulunuyor.

Günümüzde modern yüzyıl teknolojilerinin sağlamakta olduğu çok önemli işlem kolaylıkları ve internet erişim imkanı çerçevesinde yaşamının neresinde olursa olsun internet ortamına erişim imkanına sahip olabilen vatandaşlar, ehliyetlerine ilişkin olarak her bir işlemi Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hizmete sunulmuş olan bu online randevu sistemini kullanarak, gerçekleştirebiliyor. Bu aşamada günümüzde ehliyet yenileme gerçekleştirmek isteyen araç sürücüleri artık Emniyet Genel Müdürlüğü’nün internet üzerinde yer alan bu randevu ekranı üzerinden yenileme randevularını son derece pratik bir şekilde alabilme şansına sahip olabiliyor. Bu şekilde vatandaşların sıra bekleme ve zaman kaybı yaşama gibi durumlar ile karşı karşıya kalmaması sağlanıyor.

İnternet üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online randevu sistemi üzerinden ehliyet yenileme çerçevesinde randevu alan vatandaşların bazı belgeleri yanında bulundurması gerekiyor. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde ehliyet yenileme işlemleri için araç sürücüleri tarafından eski sürücü belgesi, nüfus cüzdanı-pasaport-avukatlık kimliği, sürücü sağlık raporu, 15 TL bedelinin vergi dairelerine ya da bankalara yatırıldığına ilişkin makbuz, 2 adet fotoğraf, kan grubunu belirten belge veya yazılı beyan gerekiyor.

Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde yenilenen ehliyetler ile birlikte çok daha kaliteli ve güvenli bir ehliyet kullanımın sağlanabilmesi amacı ile tüm vatandaşların eski ehliyetlerine ilişkin olarak ehliyet yenileme işlemi ile yenileme gerçekleştirmeleri gerekiyor. Bu aşamada günümüzde yeni geçilen çipli ehliyetler ile dünya genelinde 84 ülkede yasal geçerlilik sahibi olunabiliyor. Bu ehliyetler ile birlikte pek çok ülkede kendi ehliyeti ile araç kullanabilme şansına sahip olabilme imkanı vatandaşlara sunuluyor.