Gündem Ehliyet yenileme işlemleri nasıl yapılıyor?

Ehliyet yenileme işlemleri nasıl yapılıyor?

20.11.2016 - 15:41 | Son Güncellenme:

Modern toplum yaşantısı içerisinde araç kullanımı için gerekli olan ehliyetlere yönelik olarak ehliyet yenileme işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Günümüz Türkiye’sinde vatandaşlar pek çok sebep dolayısı ile Emniyet Genel Müdürlüğü aracılığıyla ehliyet yenileme işlemini gerçekleştirebiliyor. Ehliyet yenileme işlemlerine yönelik olarak internet ortamı üzerinde online randevu hizmeti Emniyet Genel Müdürlüğü’nce sunuluyor.

Ehliyet yenileme işlemleri nasıl yapılıyor

Türkiye’de günlük yaşantı içerisinde ulaşım ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacı ile son yıllarda bireysel otomobil kullanımı oldukça yüksek sayılara ulaşmaya başladı. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde bireysel araç kullanımı gerçekleştirmek isteyen tüm vatandaşların, dünyanın her yerinde olduğu gibi öncelikli olarak sürücü belgesi sahibi olması gerekliliği bulunuyor. Bu kapsamda da Türkiye’de yasal zorunluluk olan araç kullanabilmek için araç sınıfına uygun ehliyet sahibi olunması zorunluluğu çerçevesinde vatandaşlar Emniyet Genel Müdürlüğü’ne başvuru gerçekleştirebiliyor. Günümüzde araç sürücüleri artık Emniyet Genel Müdürlüğü aracılığı ile ehliyet yenileme işlemlerini de gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Ehliyet Yenileme İşlemi İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de farklı sınıf araç tiplerine yönelik olarak uygulanmakta olan sürücü belgesi uygulamaları çerçevesinde vatandaşlar, kullanmakta oldukları araçlara göre uygun sınıftaki ehliyeti alması gerekliliği yasal olarak zorunluluk getiriyor. Özellikle trafikte ehliyetsiz olarak araç kullanımının gerçekleştirilmesi halinde trafik ekipleri tarafından cezai yaptırımlar uygulanıyor ve halk arasında da araç bağlama olarak bilinen araca el koyma uygulamaları gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda da günüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşların sürücü belgelerine yönelik olarak gerçekleştireceği ehliyet yenileme ve diğer tüm ehliyet işlemleri için başvuru mercii Emniyet Genel Müdürlüğü oluyor. Türkiye’de çeşitli sebepler dolayısı ile mevcut olarak kullanmakta olduğu ehliyetine yönelik olarak ehliyet yenileme işlemleri için Emniyet Genel Müdürlüğü’ne başvuru gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de ehliyeti bulunmayan vatandaşların almak istedikleri ehliyet sınıfına göre Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yetkilendirilmiş olan özel sürücü kurslarının yıl içerisindeki belirli dönemlerde uygulanan kurs uygulamalarına katılım gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bu kurs uygulamalarını tamamlayan sürücü adaylarına yönelik olarak önce uygulamalı sürüş sınavı uygulanıyor ve daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ehliyet sınavı gerçekleştiriliyor. Bu sınavlardan başarılı not alan sürücü adayları, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunarak ehliyetlerini alabiliyor. Son yıllarda hızla gelişmekte olan modern yüzyıl teknolojilerini son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanmakta olan Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde sürücü belgelerinde çipli sürücü belgesi modeline geçiş yapıldı. Bu yüzden de günümüzde çok sayıdaki araç sürücüsü yeni çipli sürücü belgesine geçiş gerçekleştirebilmek amacı ile Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ehliyet yenileme başvuruları gerçekleştiriyor.

Günümüzde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşın çok yoğun ilgisinin oluştuğu ehliyet yenileme işlemlerine önemli bir kolaylık getirildi. Bu çerçevede de vatandaşlar artık internete erişim sağlayabilme şansına sahip olabildiği her yerden son derece pratik bir şekilde internet üzerinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulmuş olan esurucurandevu.egm.gov.tr adresi üzerinden ehliyet yenileme işlemleri için randevu alımı gerçekleştirebiliyor. İnternet üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu online randevu ekranı üzerinden bağlı bulunduğu Emniyet Müdürlüğü’ne randevu alımı gerçekleştirebilen vatandaşlar ehliyet yenileme işlemlerini randevulu hizmet anlayışı ile hem daha hızlı, hem de daha kolay bir şekilde modern standartlarda gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.