Gündem Ehliyet yenilemede son günler!

Ehliyet yenilemede son günler!

12.11.2016 - 10:13 | Son Güncellenme:

Ehliyet yenileme işlemi yeni düzenleme ile birlikte kullanıma sunulan yeni ehliyetlerin eskileri ile değişimi için yapılan işlemdir. Ehliyet yenileme işlemi Emniyet Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi online başvuru bölümünden ehliyet yenileme başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Ehliyet yenilemede son günler

Motorlu taşıtlar sayesinde bir yerden bir yere ulaşımımızı kısa bir süre içinde gerçekleştirebiliriz. Ancak motorlu taşıt kullanıcısı olmak için aranan belirli şartlar vardır. Bu şartların en önemlisi MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) tarafından motorlu taşıt kullanıcılarına verilen ehliyetlerdir. Bu ehliyetler belirli yaşa gelen ve yapılan yazılı ve uygulamalı sınavlardan sorunsuz bir şekilde geçen vatandaşlarımıza verilmektedir. Örneğin Motosiklet ehliyeti almak isteyen bir kimse ilk olarak on yedi yaşını doldurması gerekmektedir. Ardından aday vasfı ile ilk olarak ilk yardım, motor, trafik ve çevre dersleri üzerinden elli soruluk bir sınava girecektir. Bu sınavdan başarılı olması halinde ise uygulamalı sınava girmeye hak kazanacaktır. Uygulamalı sınavdan da geçmesi halinde aday motosiklet ehliyeti almaya hak kazanmış olacaktır.

Haberin Devamı


Ehliyet Yenileme İşlemi İçin TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.


Otomobil ehliyeti almak isteyen kimseler için de işlemler bu şekilde yürümektedir. Ancak tek fark otomobil ehliyeti için istenen yaş sınırı 18 olarak belirlenmiştir. Ülkemizde günden güne yeni gelişmeler ve reformlar gerçekleşmektedir. Bu durumdan nasibini alan sistemler arasında ehliyet sistemi de bulunmaktadır. Bildiğiniz üzere ülkemizde yıllardan beri tek tip ehliyet kullanımı yapılmaktaydı. Ancak Avrupa standartları da göz önünde bulundurularak yeni çeşit ehliyet sistemi vatandaşlarımızın kullanımına sunulmuştur. Bu yeni ehliyetlerin eski ehliyetlere oranla vatandaşlarımıza bir çok ayrıcalık kazandıracağını söylemek mümkündür.

Haberin Devamı


Örneğin bu yeni ehliyetler tüm Avrupa ülkelerinde geçerli olacaktır. Ayrıca ehliyetin üzerinde bulunan biometrik fotoğraf sayesinde ehliyet sahteciliği yapmak mümkün olmayacaktır. Bir başka özellik ise ehliyet üzerinde bulunan çipin içerisinde ehliyet sahibinin parmak izi bilgilerinden bir çok kişisel bilgisine kadar ulaşmak mümkün olacaktır. Bu da herhangi bir kaza anında polis memurlarına ek kolaylık sağlamaktadır. Ancak eski ehliyetleri yeni ehliyet ile değiştirmek için vatandaşlarımızın yapması gereken birkaç işlem vardır.


Ehliyet yenileme işlemi online randevu sistemi ile yani sıra sıra yürütülmektedir. Emniyet genel müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden alınacak olan randevu sayesinde ilinizde yada ilçenizde bulunan Trafik şube müdürlüğü üzerinden ehliyet yenileme işleminizi yürürlüğe koyabilirsiniz. Yeni yıldan itibaren ehliyet yenileme işleminden 15 TL ücret tahsilatı yapılacaktır. Yeni yıldan önce yapılan ehliyet yenileme işlemlerinden ise hiç bir ücret talebi olmamaktadır. Ehliyet yenileme işleminiz için randevu almak için surucu.randevu.egm.gov.tr adresine giriş yaparak elektronik postanız ile ehliyet yenileme başvurunuzu yapabilirsiniz. Bu başvuru doğrultusunda belirtilen tarih ve saat dilimi içinde bağlı olduğunuz trafik şubesine giderek başvurunuzun geri kalan işlemlerini gerçekleştirerek ehliyet yenileme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Ehliyet yenileme işlemiz tamamlandığında yeni ehliyetiniz ikamet etmiş olduğunuz adrese postane aracılığı ile gönderilecektir.