Ege Ekin Koleji, TEDx ile ‘Neden’ sorusunu sordu

Ekin Koleji, TEDx ile ‘Neden’ sorusunu sordu

26.04.2018 - 00:22 | Son Güncellenme:

Ekin Koleji’nin ilk TEDx etkinliğininde öğrenciler, ‘Neden’ teması üzerinden ufuk açıcı sorular sordu. En kısa sürede etkinliğin 2’ncisinin düzenleneceği belirtildi

Ekin Koleji, TEDx ile ‘Neden’ sorusunu sordu

Bilgi Toplumunun Okulu’nu oluşturmak, İzmir’de başarılı ve mutlu çocuklar yetiştirmek amacıyla yola çıkan Ekin Koleji, ilk TEDx etkinliğini gerçekleştirdi. Kendilerini en fazla heyecanlandıran fikirleri paylaşmak üzere dünyanın önde gelen düşünürlerinin katıldığı, konuşmacıları arasında, Bill Clinton, Bill Gates, Jane Goodall, Frank Gehry, Paul Simon, Sir Richard Branson, Philippe Starck ve Bono gibi isimlerin bulunduğu TED, kişiler ve organizayonların kendi yerel etkinliklerini yapabilmeleri için TEDx’i yarattı. Ekin Koleji’de uzun zamandır tüm dünyadaki örneklerini ilgiyle takip ettiği TEDx etkinliklerinden ilkini gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Ufuk açıcı sorular

Soru sormanın cevap vermekten daha önemli olduğunu düşünen Ekin Koleji’nin seçtiği ilk tema öğrencilerden gelen istek üzerine “Neden?” oldu. 7 ve 8. Sınıf öğrencilerinden oluşan dört kişilik TEDxEkin ekibi, seçtikleri konular üzerine hazırladıkları konuşmalarını, tüm ortaokul öğrencilerine sundu. “Alışveriş tuzaklarına neden düşeriz?”, “Neden bu kadar uzun saatler eğitim görüyoruz?”, “Neden dış güzellik bu kadar önemli?”, “Neden neden?” gibi yaşama dair soruların yanıtlandığı, birbirinden etkileyici ve eğlenceli sunumların yapıldığı TEDxEkin öğrencilerin ufkunu açtı. Ekin Koleji Genel Müdürü Yasemin Reşitoğlu, en kısa zamanda 2. TEDxEkin’i yapacaklarını, dünyaya entegre bir eğitim sistemini benimsemiş bir okul olarak bu tür etkinliklerin öğrenciler için çok faydalı olduğunu belirtti.