Samsun Ekmek İsrafına Dikkat Çektiler

Ekmek İsrafına Dikkat Çektiler

12.01.2018 - 09:15 | Son Güncellenme:

.

Ekmek İsrafına Dikkat Çektiler

Samsun’un İlkadım ilçesi Kubilay İlkokulu’nda "Ekmek İsrafını Önleme Projesi" etkinliği düzenlendi.
Samsun Maarif Hareketi kapsamında 2. sınıf zümre öğretmenleri tarafından yürütülen "Ekmek İsrafını Önleme Projesi" ile ülke ekonomisinde olumsuz sonuçları olan ekmek israfının topum gündemine taşınmasının ve israfın azaltılmasının hedeflendiği belirtildi. Özel bir otel ve TMO ile yürütülen proje etkinlikleri kapsamında TMO ile yürütülen çalışma sonunda 278 öğrenciye ve 264 veliye ulaşıldığı, hedefin yıl sonuna kadar tüm öğrenci ve velilere ulaşmak, israfla ilgili farkındalık oluşturmak ve duyarlılığı artırmak olduğu ifade edildi.
Okul Müdürü Mehmet Koca yaptığı açılış konuşmasında israf edilen her bir ekmek ile çiftçinin alın teri, emeği, çabası ve milli servetin heba edildiğine dikkat çekti. İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Kurtoğlu ekmek israfı ile israfın neden olduğu ekonomik kaybın önüne geçmenin, toplumsal bilinç oluşturmanın önemine vurgu yaptı. Kurtoğlu toplumsal projelerin eğime ivme katarak çok önemli hedeflere ulaştığını belirterek, projeyi hayata geçirenlere teşekkür etti. TMO Şube Müdürü Derya Şahinler sunumlarıyla ekmek israfını rakamlarla ortaya koyarken özel bir otelin aşçıları bayat ekmekten hazırladıkları ürünleri davetlilere sundular. 7 ayrı veli grubu bayat ekmek kullanarak yaptıkları yemek ve tatlılarla yarışmaya katıldılar. Tüm yarışmacılar birinci ilan edildi. Ayrıca etkinliğe okul müdürleri, kurum ve kuruluşların temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.