Gündem Ekmekten çıkan fare için fırıncıya 1 yıl isteniyor

Ekmekten çıkan fare için fırıncıya 1 yıl isteniyor

11.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da bir marketten aldığı ekmeğin içinden fare başı çıktı. Hakkında 1 yıl hapis cezası istenen fırıncı bunun bir komplo olduğunu savundu

Ekmekten çıkan fare için fırıncıya 1 yıl isteniyor

İstanbul’da bir marketler zincirinin Esenler şubesinden aldığı ekmeğin içinden fare başı çıkan tüketicinin şikayeti üzerine ekmeği üreten fırın yetkilisi H.O. hakkında 1 yıla kadar hapis cezasıyla dava açıldı Şikayetçi M. A., 8 ay önce 16 yaşındaki kızını markete 10 ekmek alması için gönderdi. M. A., 10 ekmekten bir tanesinin içinde parçalanmış bir farenin pişmiş olduğunu gördü ve fotoğraflarını çekti. Mahsum A., ekmeği ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın labaratuvarına göndererek tahlil yaptırdı. Labotuvar “Pişmiş ekmek içinde hamura yapışık şekilde fare başı tespit edilmiştir” raporu hazırladı. Bunun üzerine M. A. Bakırköy Cumhuriyet Basşavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Fırıncı kabul etmiyor

Başlatılan soruşturma kapsamında emniyette ifadesi alınan şüpheli H.O.,kendini şöyle savundu: “Esenler’in sayılı fırınlarındanız. İmal ettiğimiz ekmek içerisinden fare başı çıkması imkansızdır. Farenin başı ekmekte çıkmış ise farenin diğer yeri nerededir. Üzerimize suç ve iftira atan vatandaş bunu açıklasın. Bu olay tamamen bize kurulmuş komplodur. Vatandaşın ekmeği başka yerden almadığı ne malum.”

Soruşturma sonucunda fırının yetkilisi H.O. hakkında “Dikkat veya özen yükümlülüğüne aykırı davranma sonucu tüketilcek şeylere zehir katma veya bozma” suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapsi istendi. İlk duruşmaya tutuksuz sanık H.O. katılmazken, şikayetçi M.A. hazır bulundu. Mahkeme tebliğe rağmen gelmeyen sanık H.O.’nun duruşmaya zorla getirilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.