Ankara EKMELEDDİN İHSANOĞLU’NUN SON DURAĞI MHP OLDU

EKMELEDDİN İHSANOĞLU’NUN SON DURAĞI MHP OLDU

26.06.2014 - 18:27 | Son Güncellenme:

.

EKMELEDDİN İHSANOĞLU’NUN SON DURAĞI MHP OLDU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Değerli bilim insanımız, milletimizin aziz evladı, milletimizin adayı olarak genel kabul görmüştür. Sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler böyle bir işaret göstermektedir” dedi. Ekmeleddin İhsanoğlu ise, “Biz, milli mutabakat anlayışıyla gidiyoruz. Mesele artık çatı, pencere, kapı şeklinde değil, milli mutabakat şeklinde devam ediyor” ifadelerini kullandı.
CHP ve MHP’nin 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gösterdikleri çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu, bugün siyasi parti temsilciliklerini ziyaret etti. Bu kapsamda BBP, DSP, CHP, DP, HDP ve SP’yi ziyaret eden İhsanoğlu’nun son durağı ise MHP oldu. İhsanoğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile yaklaşık 1 saat 45 dakika süren görüşmenin ardından kameraların karşısına geçti. Ekmeleddin İhsanoğlu, “Bugün Ankara maratonunun son safhasındayız. MHP’nin sayın Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile çok verimli görüşme yaptık. Kendileri zaten sayın Kılıçdaroğlu ile büyük uzlaşmayı başlatan liderdir. Ben kendilerine bu inisiyatifi başlattıkları için, hayırlı teşebbüste bulundukları için teşekkürlerimi sundum” dedi.
Bugünkü görüşmelere ilişkin Bahçeli’ye bilgi verdiğini kaydeden İhsanoğlu, “Biz, milli mutabakat anlayışıyla gidiyoruz. Mesele artık çatı, pencere, kapı şeklinde değil milli mutabakat şeklinde devam ediyor” şeklinde konuştu.
Bahçeli de, 28 Ağustos'ta 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresinin tamamlanacağını, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin Türkiye'nin gündemini oluşturduğunu kaydetti. Bahçeli, şöyle devam etti:
“Türkiye'de milletimizin aziz bir evladı, değerli bir bilim insanı, uluslararası alanda Türkiye'yi fevkalade temsil etmiş bir şahsiyet olarak Ekmeleddin İhsanoğlu Beyefendi, cumhurbaşkanı adayı olarak milletimize takdim edilmiştir. Değerli bilim insanımız, milletimizin aziz evladı, milletimizin adayı olarak genel kabul görmüştür. Sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler böyle bir işaret göstermektedir. Ekmel Bey’e başarılar diliyorum.”
Bir gazetecinin “CHP'de Atatürk, laiklik ve mezhep çatışmalarına vurgu yaptınız. Başörtüsü ile ilgili düşüncelerinizi alabilir miyiz?” sorusu üzerine İhsanoğlu, “Ben üniversitede öğretim üyesiyken, bölüm başkanıyken İstanbul Üniversitesi'nde başörtülü kızlarımızın haklarını müdafaa eden çok az sayıdaki öğretim üyelerinden birisiyim. Benim 28 Şubat döneminde yaptığım bu savunma benim kürsümün kapatılmasına ve benim o günkü baskı karşısında üniversiteden 10 sene erken ayrılmama sebep olmuştur. Bunun aksini söyleyenler ya gerçekleri bilmiyorlar ya gerçekleri kendi hayallerindeki gibi görmek istiyorlar. Başörtüsü haktır. Başörtüsü, kadınlarımızın, kızlarımızın istediği şekilde olması lazım gelir. Bu bir kendi yorumlarıdır, gelenekten gelen bir şeydir. Ona saygılı olmak, ben bu hakkı müdafaa eden çok az sayıdaki insanlar. O zaman 'selamet der kenarest' diyenlerin bugün kalkıp da böyle bir şey söyleme hakları yoktur” ifadelerini kullandı.
İhsanoğlu, “Saadet Partisi'nin verdiği tam bir destek oldu mu?” sorusuna ise, “Burada MHP'nin çatısı altındayız” karşılığını verdi.
Bahçeli ve İhsanoğlu, basın mensuplarına el sıkışarak poz verdi. Bahçeli, daha sonra İhsanoğlu’nu aracına kadar uğurladı.