Ege Ekonomi’de özgün programlar vardı

Ekonomi’de özgün programlar vardı

11.11.2017 - 04:07 | Son Güncellenme:

İzmir Ekonomi Üniversitesi, 10 Kasım’da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü farklı programlarla andı. Ata’nın anısına üniversiteler yarıştı, en sevdiği yemekler yapıldı

Ekonomi’de özgün programlar vardı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ölümünün 79. yılında akademisyen ve öğrencilerin katılımıyla anıldı. Programa rektör Prof. Dr. Can Muğan, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Rektör Prof. Dr. Muğan, İEÜ Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kamer Mutafoğlu ve İEÜ Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanı Mehmet Kılıç Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Sirenlerin çalınmasıyla saygı duruşunda bulunuldu. Törende, İEÜ Meslek Yüksekokulu Mobilya ve Dekorasyon Programı öğrencileri ahşap üzerine çizdikleri Atatürk portresini Prof. Muğan’a takdim etti. İEÜ ev sahipliğinde düzenlenen ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma Basketbol Turnuvası’nda İzmir Ekonomi, Dokuz Eylül, Kâtip Çelebi üniversiteleri ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü basketbol takımları yarıştı.

Haberin Devamı

‘Çizdiği yoldan ilerleyeceğiz’

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ulu Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Demirtaş mesajında: “Ulu Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79’uncu yıldönümünde özlem ve şükranla anarken, onun gösterdiği hedeflere ulaşmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Atamızın çizdiği yolda ilerleyeceğiz” dedi.

Ekonomi’de özgün programlar vardı

Karabağlar’da da şükranla anıldı

Karabağlar Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 79. yılında düzenlediği törenle andı.
Karabağlar Belediyesi hizmet binası önünde düzenlenen törene Karabağlar Belediyesi başkan yardımcıları, birim müdürleri ve çalışanlar katıldı. Saat 09.05’i gösterdiğinde sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, Atatürk heykeline karanfil bırakıldı. Öte yandan Karabağlar Kaymakamlığı’nda düzenlenen anma törenine ise Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Garnizon Komutanı Albay Tarık Çetin Aktaş, siyasi parti ilçe başkanları katıldı.

Haberin Devamı

‘Sonsuza dek yaşatacağız’

Dikili, Mustafa Kemal Atatürk’ü düzenlnen törenlerle andı. Program, saat 08.55’de ilçe protokolü Dikili Atatürk Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenkleri sundu, saat 09.05’den kadar 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun “Ata’mızın ilkerini ve Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatacağız” dedi.