Ekonomi Ekonomi sigortayla büyüyecek

Ekonomi sigortayla büyüyecek

22.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Ekonomi sigortayla büyüyecek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Sigorta olmadan ekonominin büyüyebilme şansı yok. Ekonomi büyüyorsa orada sigortaya daha fazla ihtiyaç var, tüm gelişmiş ülkelerde öyle” dedi.

Haberin Devamı

Kocaeli Ticaret Odası Burhan Kasım Meclis Salonu’nda düzenlenen Sigorta Acenteleri İl Delegeleri Toplantısı’na katılan Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada, geçen yıl sigortacılık sektöründe yaşanan gelişmeler hakkında bilgiler verdi.

Sigorta acentelerinin KOBİ kapsamına alındığını belirten Hisarcıklıoğlu, artık KOSGEB desteklerinden sigorta acentelerinin de faydalanabildiğini ve bunun da sektörün gelişimine büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

İhtiyaç fazla

Hisarcıklıoğlu, sigortacılığın ekonomi için çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Sigorta olmadan ekonominin büyüyebilme şansı yok. Ekonomi büyüyorsa orada sigortaya daha fazla ihtiyaç var, tüm gelişmiş ülkelerde öyle” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ekonominin daha çok büyüyeceğini ve ülkeye daha çok yabancı yatırımcı geleceğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, “O zaman daha çok sigorta olacak. Onun için de sektörün disipline edilmesi önemliydi” ifadelerini kullandı.