Ordu EKONOMİ ZİRVESİNDE ORDU TANITILDI

EKONOMİ ZİRVESİNDE ORDU TANITILDI

19.04.2015 - 12:14 | Son Güncellenme:

.

EKONOMİ ZİRVESİNDE ORDU TANITILDI

Ordu Valiliği tarafından organize edilen ve Ordu’da düzenlenen Ekonomi Gazetecileri Karadeniz Zirvesi kapsamında Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ekonomi Gazetecilerine Ordu’yu tanıtıcı bir sunum gerçekleştirdi.
Karadeniz Bölgesi’nde ilk defa Ordu’da gerçekleştirilen Ekonomi Gazetecileri Karadeniz Zirvesi başladı. Çeşitli Basın-Yayın organlarının ekonomi gazetecileri Ordu’da düzenlenen programlarla Ordu’nun tarihi ve kültürel değerleri ile birlikte ekonomisine yerinde görme fırsatı buldu. Ekonomi Gazetecileri Karadeniz Zirvesi’nin ikinci gününde Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, ekonomi gazetecilerine Ordu’nun kültürünü, tarihini, coğrafyasını, ekonomi ve mimarisinin tanıtımınını kapsayan bir sunum gerçekleştirdi. Anemon Otel’de düzenlenen programa İlçe Kaymakamları ve belediye başkanlarının yanı sıra Ekonomi Gazetecileri Derneği Genel Başkanı Celal Toprak, yönetim kurulu üyeleri, ulusal gazetelerin ekonomi yazarları, ekonomi uzmanları ve ulusal televizyonların ekonomi editörleri katıldı.
BALKANLIOĞLU: "ORDU KARADENİZ’İN ÖZETİDİR"
Ordu’nun tanıtımı için düzenlenen sunum öncesi konuşan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu’nun çok güzel bir il olduğunu ve doğasının bozulmamış olduğunu söyledi. Ordu’nun Karadeniz’in özeti olduğunu ifade eden Balkanlıoğlu, "Ordu Karadeniz’in özetidir. Güzellik açısından istenen ne varsa Ordu’da mevcuttur, ancak istenen turizm harfeketinden yeterli payı almadığını gördük ve göreve başladığımız günden itibaren bu konu üzerine ağırlık vererek çalışmalar yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Bu çalışmalar sonucunda Ordu basında daha fazla yer almaya başladı ve bunun sonucunda Ordu’da turizm hareketi 10 ayda yüzde 20 artış sağladı. İleryen dönemde de Arap aleminden de gazeteciler gelecek Ordu’nun tanıtımı için daha çok çalışacağız" dedi.
TOPRAK: "DEĞİŞİM İÇİN TAM ZAMANI"
Programda söz alan Ekonomi Gazetecileri Derneği Genel Başkanı Celal Toprak ise Ordu’da olmaktan mutlu olduğunu belirtti. Ordu’nun artık değişmesi için ve Ordu’lunun doğduğu yerde doyması için tam zamanı olduğunu aktaran Toprak, "Ekonomi gazetecilerinin yıllardır bu şekilde bir gezi ve program yapmak hayaliydi. Bunu dile getirdik İstanbul’da bir toplantı gerçekleştirdik ve valimizle iletişime geçtik. bunların sonucunda toplantıda böyle bir organizasyon yapabilirmiyiz dedik ve ikincisinde buradayız. Ordu’da bazı şeylerin değişmesi için tam zamanı, Ordu’nun markalaşması, zenginleşmesi ve Orduluların Ordu’da kalıp doğduğu yerde doyması için tam zamanı. Bu noktada Ordu Valiliği tanıtım için çok önemli bir adım attı ve devamının gelmesini temenni ederim" diye konuştu.
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun Ordu’yu tanıtan sunumu ile devam eden program, Ekonomi Gazetecileri Derneği Genel Başkanı Celal Toprak’ın Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’na, işlemeli vazo hediye etmesinin ardından sona erdi.