Ekonomi 1.2 milyar TL yatırımla ‘Anadolu’ya adım attı

1.2 milyar TL yatırımla ‘Anadolu’ya adım attı

09.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Konutları markasını İstanbul’un Anadolu yakasına taşıyan Artaş İnşaat, Ümraniye Yamanevler’de 11 blokta 1.672 konut, 2 ofis bloğu ile 38 ticari ünitenin yer alacağı yeni projesini satışa çıkardı. İlk etapta 600 konutun satışının yapılacağı projede fiyatlar 484 bin liradan başlıyor. En düşük metrekare birim fiyatı 6 bin 400 lira olarak uygulanıyor. Proje bölgedeki sanayi alanının dönüşümüyle birlikte yüzde 1 KDV avantajına da sahip.

1.2 milyar TL yatırımla ‘Anadolu’ya adım attı

Ön talep döneminde 158 daire için sözleşmeler imzaladıklarını belirten Artaş İnşaat ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, çeşitli bütçeler için ödeme seçenekleri de oluşturduklarını söyledi. Çetinsaya, “Yüzde 30’u peşin ödenmesi durumunda 36 aya kadar senet imkanı sunuyoruz. Ayrıca peşin ve banka kredili alımlarda yüzde 10 indirim yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Dubai’ye götürecek

Çetinsaya, Avrupa Konutları Yamanevler projesini Eylül ayında Dubai’de yapılacak dünyanın önemli gayrimenkul fuarlarından

1.2 milyar TL yatırımla ‘Anadolu’ya adım attı
olan Cityscape’te de görücüye çıkaracaklarını söyledi. 472 bin metrekare inşaat alanına sahip Avrupa Konutları Yamanevler projesinin İstanbul’un önemli caddelerinden olan Alemdağ Caddesi’ne cephesi olacağını belirten Çetinsaya, projenin çeşitli ulaşım seçeneklerine yakınlığıyla da dikkat çekeceğini dile getirdi.

Süleyman Çetinsaya, “Projemiz 2020 model. Bu bölgenin en nitelikli projesi olarak öne çıkacak. Hiçbir proje ‘satış olmaz’ diye Ağustos ayında lansmana çıkmaz. Biz kendimize ve markamıza güveniyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yüzde 1 KDV

Projenin bulunduğu alanda Ümran Boru fabrikasının yer aldığını anlatan Çetinsaya, firmayla yüzde 50-50 ortaklık yaparak projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti. Çetinsaya, projenin kentsel dönüşümle hayata bulduğunu kaydederek, bu nedenle KDV’nin yüzde 1 olarak uygulanacağını ifade etti. Oryataş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Buğdaycı, Ümran Boru’yu Akçakoca’da yer alan diğer fabrikalarına taşıdıkları bilgisini verdi. Buğdaycı, “Ümran Boru, Türkiye’nin belli başlı önemli projelerinde yer alıyor. Günde 40-50 tır geliyordu. Şehrin içinde kaldığımızı fark ettik. Bu nedenle burayı bölgeye kazandırıyoruz” dedi.

Yazarlar