Ekonomi 1.4 milyar liralık savunma yatırımına teşvik

1.4 milyar liralık savunma yatırımına teşvik

02.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Savunma sanayiine yönelik yaklaşık 1.4 milyar liralık yatırım çeşitli teşvik mekanizmalarıyla desteklenecek. Türkiye’nin, savunma sanayisindeki yerli üretimin geliştirilmesi yönündeki yaklaşımı yeni yatırımları da beraberinde getiriyor. Sektörün güçlü aktörleri kapasitelerini ve ürün çeşitliliklerini artırmak için yatırım yaparken, sektöre yeni üreticiler de katılıyor.

1.4 milyar liralık savunma yatırımına teşvik

Söz konusu yatırımlardan bir bölümü yeni üretim hatları kurulması, makine ve teçhizat ilavesini içerirken, bir bölümü de tümüyle yeni yatırımı kapsıyor. Bu yılın ocak ve şubat aylarında 12 firmanın 13 yatırımı teşvik kapsamına alındı. Bu yatırımların ekonomik büyüklüğü 1 milyar 399.5 milyon lirayı buldu.

Haberin Devamı

Teşvik kapsamına alınan yatırımlarla teknoloji platformları, kara, deniz ve hava savunma sistemleri, termal görüş kamerası ve gece görüş dürbünü, helikopter ve tanklarda kullanılan parçalar, çeşitli kalibrelere ait fişek çekirdek ve kovanlarıyla uçak aküleri üretilecek.

Bu yatırımlar içinde en büyük yeri, Türk savunma sanayisinin roket ve füze üreticisi ROKETSAN’ın yatırımları tutuyor. ROKETSAN, 868 milyon liralık yatırımla ürün çeşitlendirmesine gidecek. Şirket, böylece yılda 4 “teknoloji platformu” üretmeyi hedefliyor. ASELSAN ise, haberleşme cihazları için 135 milyon lira, elektronik “kara ve silah”, “deniz”, “hava ve füze savunma” sistemleri için 155 milyon 100 bin lira olmak üzere toplam 290 milyon 100 bin liralık yatırıma gidecek.