Ekonomi 1.700 çalışana 2 milyar dolar dağıtacaklar!

1.700 çalışana 2 milyar dolar dağıtacaklar!

19.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın en büyük bira imparatorluğunun kurulmasını sağlayacak SABMiller ile AB InBev anlaşması, satın alınacak firmanın yöneticilerini zengin edecek.

1.700 çalışana  2 milyar dolar dağıtacaklar

Dünyanın en büyük bira üreticisi Belçika merkezli Anheuser-Busch InBev, geçmişi 1886’ya uzanan Güney Afrika merkezli SABMiller’ı almak üzere girişime başladı. SABMiller yöneticilerinin anlaşmanın tamamlanmasını dört gözle beklediği belirtiliyor. Nitekim, aynı zamanda ellerinde hatırı sayılır miktarda şirket hissesi bulunduran SUBMiller’ın 1.700 yöneticisi, satışın gerçekleşmesiyle dolar milyoneri olacak.
Hepsi dolar milyoneri...
Söz konusu satışın yaklaşık 100 milyar dolarlık bir miktara ulaşacağını belirten uzmanlar, yöneticilerin elinde bulunan hisselerin miktarının da 2 milyar dolara yaklaştığını, bu çerçevede her bir yöneticinin yaklaşık 1 milyon dolar alacağını hesaplıyor. SABMiller’ın iki yıldır başında bulunan CEO’su Alan Clark’ın, yaklaşık 25 yıldır bu şirkette çalıştığı ve elindeki hisselerin değerinin 30 milyon doları aştığı belirtiliyor.
Bununla birlikte söz konusu yöneticilerin bir kısmının henüz hisseleri üzerine geçirmedikleri, satın alma sonrası bu bu kişilere şirket içinde kalmaları için 5 yıllık bir plan sunulacağı da konuşulanlar arasında. Aynı şekilde ellerinde şirket hissesi bulunan ve satmaya yanaşmayanların da bulunduğu, bu kişilerin durumunun daha sonrda belli olacağı kaydediliyor.