Ekonomi 1 milyon TL’lik traktöre bakıp oyuncağını aldılar

1 milyon TL’lik traktöre bakıp oyuncağını aldılar

14.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bursa’da düzenlenen ‘Bursa 14. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı’nda (BURTARIM 2016) görücüye çıkarılan ve satış fiyatı 322 bin dolar (yaklaşık bir milyon lira) olan traktör, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

1 milyon TL’lik traktöre bakıp oyuncağını aldılar

Tüyap Bursa Fuarcılık tarafından aynı anda açılan BURTARIM ve 9. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı, 22 ülkeden 451 katılımcı firmaya ev sahipliği yapıyor.
Firmaların yeni ve son teknoloji ürünlerini tanıttıklarını fuarda en büyük ilgiyi görenlerin başında, yaklaşık bir milyon liralık fiyata sahip traktör geldi.
Yaptığı işi, lüks otomobilleri aratmayan konforu ve fiyatıyla dikkati çeken traktör kadar ilgili firmanın fuarda açtığı mağazasında satışa sunulan birebir küçültülmüş oyuncağı da 150 liralık fiyatıyla çiftçi çocuklarından ilgi gördü.
Türk Traktör Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, “New Holland T8 Auto Command Serisi 435” model traktörün, 7 traktörün üç günde yapabileceği işi bir günde bitirebildiğini söyledi.
Özdemir, “6 silindirli, 380 beygir gücünde. 11 ton kaldırma kapasitesi var. Bu traktörden yılda 7-8 adet satıyoruz. Fuarımızın ilk gününde şu ana kadar alan olmadı” dedi.