Ekonomi 10 binleri internetle tanıştırdı, BM’ye girdi

10 binleri internetle tanıştırdı, BM’ye girdi

29.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘İnternetle Hayat Kolay’ projesiyle iki yılda 10 bin kişiyi internetle tanıştıran TT, Birleşmiş Milletler’in de ilgisini çekti. Hedef, Türkiye’de hiçbir şekilde internet kullanmayan yaklaşık 1.5 milyon kişiyi teknolojiyle tanıştırmak

10 binleri internetle tanıştırdı, BM’ye girdi

Türk Telekom (TT) grubu, ’İnternetle Hayat Kolay’ projesiyle Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dünyaya örnek gösterildi. 2013 yılında başlayan proje kapsamında bugüne kadar Türkiye’de 28 ilde 10 bin kişiye internet kullanımı öğretildi. Gönüllü eğitmenlerin çalıştığı proje kapsamında 2017 yılında 30 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Hayatında internetle tanışmamış, 35 yaş üstü kişilere ve kadınlara odaklanan grup, daha fazla insanın projeden yararlanması için sokaklarda stant kurma ve posterler basmanın yanı sıra camilerden bile anons yaptırdı.

2 gönüllüyle...

Türk Telekom, bu projesiyle New York’ta bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilen ‘Social Good Summit-Sosyal Fayda Zirvesi’ne davet edildi. Madeleine Allbright, Cameron Diaz, Victoria Becham, Charlize Theron gibi ünlü isimlerin konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte ’Dijital Vatandaşlık’ konulu panelde projeyi anlatan Türk Telekom Grubu CEO’su Rami Aslan, interneti tanımayan kişilere internet kullanmayı öğrettiklerini söyledi.

2 gönüllü eğitmenle 2013 yılında başlattıkları projede bugün 180 gönüllüye ulaştıklarını dile getiren Aslan, “Türkiye’de 35 yaş üstü 10 bin kişiye internet kullanımını öğreterek bu kişilerin hayatında büyük bir fark yarattık. 2017 yılı sonuna kadar 30 bin kişiye bu eğitimi sağlamayı hedefliyoruz. Amacımız, hayata geçireceğimiz benzer projelerle Türkiye’de interneti hiçbir şekilde kullanmayan 1.5 milyon kişiyi teknolojinin olanaklarıyla tanıştırarak 2030 yılına kadar dijital uçurumu ortadan kaldırmak” dedi.

Haberin Devamı

Aslan, sürdürülebilir ekonomik büyüme ve toplumsal kalkınma için temel itici güç olan bilişim teknolojilerini Türkiye’nin her köşesinde kullanıma sunma amacıyla hareket ettiklerini vurgulayarak, “’İnternetle Hayat Kolay’ projesinin dünyanın en başarılı 50 kalkınma projesinden biri seçildiğini vurguladı.

81 ili kapsayacak

Rami Aslan, bu projeyle internet kullanımı konusunda farkındalık yaratmayı hedeflediklerini belirterek, sadece 35 yaş üstü değil internetten korkan, güvenlikle ilgili endişeleri olan, kişisel bilgilerinin kötü amaçlı kullanılacağını düşünen, maddi imkanı olmayan insanlara güvenli internet kullanımını anlatmak istediklerini aktardı.

Rami Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “2 günde toplam 10 saat eğitim veriyoruz. Şu ana kadar 10 bin kişiye ulaştık ama hedefimiz 81 ili kapsamak. Daha fazla insana ulaşmak için duyurular yapıyoruz. Yeri geldiğinde camilerden anons yaptırmak zorunda kalıyoruz. Amacımız, 2030 yılına kadar bugüne dek internet kullanmamış kişilere ulaşmak.”

İnternetten ballı satış!
Rami Aslan, kısa sürede projenin ekonomik ve sosyal etkilerini görmeye başladıklarını dile getirerek, “Muş’ta, Karakovan balı üreten bir kursiyerimiz, aldığı eğitim sonrası bugün ballarını Facebook hesabı üzerinden satıyor. İlk 2 haftada 200 kilo bal sattı. 70 TL olan balın fiyatı 150 TL’ye çıktı” örneğini paylaştı.