Ekonomi 100 bin ağaçlık orman kuracak

100 bin ağaçlık orman kuracak

25.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sinpaş Yapı, Marina Ankara ve Altınoran konut projeleri arasına, 700 bin metrekare büyüklüğünde rekreasyon alanı yapıyor. İlk etapta 50 bin ağaç dikilen kent ormanında toplam 100 bin ağaç yer alacak

100 bin ağaçlık  orman kuracak

Sinpaş Yapı, Hülya Avşar’ın reklam yüzü olarak yer aldığı ve ‘Ankara’ya denizi’ götürdüğü projesi Marina Ankara’da satışların 3’te 1’ini tamamladı. İçinde marina, kayak merkezi, parkurlar olan pek çok sosyal donatı alanı ise tamamlanıp devreye alınmaya hazırlanıyor. Marina Ankara ve Altınoran projelerinin arasındaki bölüme ise Sinpaş Yapı tarafından kent ormanı kuruluyor. 700 bin metrekare olarak planlanan rekreasyon alanında 50 bin ağaç dikildi. Şirket 50 bin ağaç daha dikerek 100 bin ağaçlık bir kent ormanı için çalışmalarını tamamlamaya çalışıyor. Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik, “Ağaçlar birkaç yıl içinde büyüyecek ve çok güzel ormanlık bir alan oluşacak” dedi.

Haberin Devamı


Kameralarla takip

Çankaya’da 2 bin 518 konutun yer alacağı Marina Ankara projesinde hızla ilerlediklerini anlatan Çelik, kur oynamalarına rağmen metrekare fiyatlarını 4 bin lira ve altında tuttuklarını dile getirdi. Satışlara yetişemedikleri için İstanbul’dan eleman gönderdiklerini belirten Çelik, “Marina Ankara ile Altınoran projeleri Çankaya’da karşı karşıya. Soysal alanları da hizmete geçmeye başladı. İki projede 33 bin kişi birarada yaşayacak” dedi.

Şirketin Ankara’da sürekli yeni proje ürettiğini hatırlatan Çelik, son dört yıldır Ankara’da en çok satış yapan şirketin de Sinpaş olduğunu vurguladı. Ankaralıyı iyi tanıdıklarını ve buna göre projeleri detaylandırdıklarını belirten Çelik, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“250 metre uzunluğunda kayak pisti hazır, profesyonel bir işletmeciye verdik. Hangi şehre, hangi coğrafyaya gidersek oradaki insanın beğenisine, alışkanlıklarına uygun olması lazım. Beğeni ve standartları yüksek bir kitle Ankara müşterisi. Ankaralı zenginliği, dış alanda, içerilerde, sosyal alanda bu inceliği seviyor. Ankaralı gelir seviyesi belli bir seviyede, en çok şikayet ettikleri şey ise boş vakitlerini geçirmek için yapılacak şeylerin sınırlı oluşu. Marina konsepti var, etrafında yeme içme alanları var, minik şelalelerin olduğu kanyon şeklinde dizayn edilmiş alan var. Biz istiyoruz ki burada bizimle olacak insanlar her istediğini burada bulabilsin, spor yapacağı, piknik yapacağı yerlerden tutun da pistlerinden, macera vadisine kadar, yetişkinlerden çocuklara kadar her aktivite yer alsın.”


Yeni bir ‘tarz’ geliyor

Havaalanı yolu üzerinde Sancak Air’in merkezi olarak kullanılan arazide bir projeye başladıklarını anlatan Çelik, “Türkiye’de ilk olacak. Burada, olmayan tarzda bir proje yapacağız” dedi.

Denizli Aqua City projesinde ince işlere başladıklarını belirten Çelik, teslimleri ise vaktinden önce yapmayı hedeflediklerini dile getirdi. Çelik şunları söyledi:

“Satışlar çok iyi. Yeni bir kampanya başladı. İstanbul’da Liva projesini teslim etik. Köyceğiz projemizi martta teslim edeceğiz. Fikirtepe, Yeni Sahra, Acıbadem, Çamlıca, pek çok yerde kentsel dönüşüm yapıyoruz. Anadolu’da radarımızda olan şehirler de var.”

Haberin Devamı

Aidatı 1.5 liraya düşürdü
Kendi site işletme firmalarıyla, projelerinde masrafları belli bir düzeyde tutup aidatları düzenlediklerini anlatan Mahmut Sefa Çelik, Marina Ankara ve Altınoran’da aidat fiyatlarının metrekareye 1.5 lira olduğunu söyledi. Çelik, “Metrekaresi 6-7 liraya gelen projeler var. Her şeyi en başından düşünüp profesyonelce hazırlanmazsanız bunlar olur. Biz bu konuda uzman bir ekiple çalışıyoruz” dedi.