Ekonomi 100 bin tabak yemek yapıldı

100 bin tabak yemek yapıldı

07.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İspanya’nın ikinci büyük bankası BBVA, 2 yıldır dünyanın en iyi restoranları arasında gösterilen El Celler de Can Roca ile bir gastronomi dünya turunu gerçekleştiriyor.

100 bin tabak  yemek yapıldı

3 Michelin yıldızlı restoranın mutfağını ve 40 kişilik profesyonel ekibini İspanya dışına çıkaran turun bu yılki durakları Buenos Aires, Miami, Birmingham, Houston ve İstanbul olarak belirlendi. Turnenin genelinde, 2014 - 2015 yılı boyunca 6 ülke ziyaret edilip 100.000 tabak yemek hazırlandı. Amerika’dan Türkiye’ye kadar uzanıp iki kıta arasında 64 bin kilometre yol kat edildi. Bir gecede en fazla 70 kişinin ağırlandığı, Türkiye’nin yerel tatlarından ilham alarak hazırladıkları özel menü Garanti Bankası’nın 200’ü aşkın özel ve kurumsal bankacılık müşterisine sunuldu.

‘Yoğurt’ büyüledi
Roca kardeşler, turne kapsamında gittikleri her ülke için, oranın yerel kültürü ve yerel mutfaklarından ilham alarak özel bir menü hazırlıyor. BBVA-El Celler de Can Roca yaz turnesinin ön hazırlıkları için, 3 kardeşten Joan ve Josep geçtiğimiz Mayıs ayında Türkiye’de İstanbul, İzmir Tire ve Bozcaada’yı ziyaret ederek yerel lezzetleri tanıdıkları 2 haftalık bir tur gerçekleştirdi. El Celler de Can Roca’nın baş şefi Joan Roca’nın, Türkiye’deki keşif turunda özellikle ‘yoğurt’u büyüleyici bulduğu belirtilirken Ramazan Bayramı’nın yemek kültürünü keşfetmek amacıyla da kardeşlerin en küçüğü şef Jordi Roca da Türkiye’ye geldi.