Ekonomi 126 milyon gecikme bedelinden vazgeçti

126 milyon gecikme bedelinden vazgeçti

12.06.2014 - 10:19 | Son Güncellenme:

CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş. Genel Müdürü Halit Bakal, şirketin elektrik dağıtımında Burdur, Isparta ve Antalya’daki 286 bin faturanın 126 milyon TL tutan gecikme bedelinden vazgeçtiklerini söyledi.

126 milyon gecikme bedelinden vazgeçti

CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş. Genel Müdürü Halit Bakal, firmanın Burdur İl Müdürlüğü’nde düzenlediği basın toplantısında, 1 Mayıs 2014’te başlayan af kampanyası ile elektrik şirketini devraldıkları 31 Mayıs 2013 tarihinden önce herhangi bir nedenle elektrik borcunun ödeyememiş olanların anaparalarını ödemeleri halinde gecikme faizlerinden vazgeçtiklerini belirtti.

ABONELERLE TEMİZ SAYFA

Haberin Devamı

Halit Bakal, "30 Haziran’a kadar sürecek olan kampanyamızın amacı herhangi bir nedenle elektrik borcunu ödeyemeyen abonelerin birikmiş borçlarını tasfiye etmek, şimdiye kadar yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırarak abonelerimizle temiz bir sayfa açmak" dedi. Burdur, Isparta ve Antalya’da 101 milyon TL’si ana para ve 129 milyon TL’si gecikme faizi olmak üzere toplam 227 milyon TL alacakları olduğunu aktaran Bakal, abonelerin ana paralarını bir defada veya kredi kartı ile taksitlendirerek ödemeleri durumunda gecikme faizinin silineceğini söyledi.

SÖZLEŞME GÜNCELLEMESİ

Elektrik abonelerinin sözleşmelerinin güncellenmesi konusuna da değinen Bakal, "Güncellememizin amacı, bu tür kampanyaları abonelerimize duyurmak, faturalarını elektronik ortamda göndermek, geciken borçlar için hatırlatma mesajı göndermek, programlı kesintilerden aboneleri haberdar etmek" diye konuştu.

Bakal Burdur’da 8 bin 39 abonenin 7 milyon 795 bin TL borcu olduğunu, bunun şu ana kadar bir milyon 800 bin TL’sini tahsil ettiklerini 1 milyon 50 bin TL’lik gecikme zammını da sildiklerini belirtti.