Ekonomi "1998 insana ve eğitime yatırım yılı olacak"

"1998 insana ve eğitime yatırım yılı olacak"

01.12.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

"1998 insana ve eğitime yatırım yılı olacak"

1998 insana ve eğitime yatırım yılı olacak

"İNSAN, kuruluşların performansında en önemli ve tayin edici faktör haline gelmiştir. Bir işin yapılması için gerekli makine ve malzeme ile sistemleri rakiplerimiz dahil her kuruluş bedeli karşılığında satın alabilir.
Farkı yaratan, yaptığı işe deneyimini, şeklini ve yaratıcılığını katan insan unsurudur. Eğer çalışanların yaratıcı gücünü, şevkini, yüreklerini ve hatta çıkarlarını şirketin ilerlemesiyle bütünleştirecek bir çalışma atmosferi yaratılamazsa toplam kalite ve iş mükemmelliği akademik bir yaklaşımdan öteye gidemez." Toyotasa Genel Müdürü Hazım Kantarcı, motivasyonun önemini böyle vurguluyor.
Şirketlerin başarısında insanın öneminin giderek daha iyi anlaşıldığı günlerde, İstanbul'da bu alanda çok önemli bir konferans düzenleniyor. 3'üncü Uluslararası İnsan Kaynakları Yönetimi Konferansı ve Motivasyon'97'de, 1998'in insana ve eğitime yatırım yılı olacağının mesajı verilecek.

3 - 5 Aralık tarihleri arasında Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek konferansın açılış konuşmasını AB'nin Türkiye Büyükelçisi Michael Lake yapacak. İlk gün Başbakan Yardımcısı ve DSP lideri Bülent Ecevit'in de katılacağı konferansın konusu "Yönetim."
"İnsana yatırım" konusunun işleneceği ikinci günde ise Milliyet Gazetesi Ekonomi Yönetmeni Dr. Şeref Oğuz, "Şirket içi demokrasi" konulu bir konferans verecek.
Motivasyon'97'nin son gününde yer alan panellerden bazılarının konu başlıkları ise şöyle; "Motivasyon ve Organizasyonlar", "İnsan Kaynaklarının Yeni Yaşamı", "Şirket içi İletişim", "Performans ve Ödül Yönetimi."