Ekonomi 2.3 milyar TL’lik ‘finans şehir’i

2.3 milyar TL’lik ‘finans şehir’i

05.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’ne yürüme mesafesinde ‘Sinpaş Finans Şehir’ projesini hayata geçiren Sinpaş Yapı, projeye toplamda 2 milyar 350 milyon lira yatırım yapacak

2.3 milyar TL’lik ‘finans şehir’i

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin yanında Sinpaş Yapı tarafından 2 milyar 350 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen ‘Sinpaş Finans Şehir’ görücüye çıktı. Toplam 2.750 konuttan oluşan projede ayrıca home ofis, ticari alanlar ve 36 bin 500 metrekarelik bir şehir parkı bulunuyor.

Haberin Devamı

Tamamlanmasının ardından 50 bine yakın beyaz yakalı çalışana istihdam sağlaması beklenen Uluslararası İstanbul Finans Merkezi’nin ‘en yakın komşusu’ olduklarını belirten Sinpaş Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik, New York, Londra, Dubai gibi önde gelen küresel finans üslerini örnek gösterdi. Çelik, “Londra ve New York gibi dünyanın finans şehirlerinde gelişen yaşam konseptleri, o bölgenin çekim merkezi haline geliyor. Finans dünyası ile iç içe olan yaşam alanları da hızla gelişiyor. Bunun en güzel örneklerinden biri New York’un yanı başında yer alan Soho’dur. Şimdi Soho’da herkesin imrendiği mimari ve sıcak yaşam, Sinpaş Finans Şehir ile hayata geçecek” diye konuştu.

‘Bisikletli yaşam’

Bugün şehirde yaşayan herkesin gündelik hayatında bisiklet kullanmayı hayal ettiğini de belirten Çelik, Sinpaş Finans Şehir’de bisikletin günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası olacağını kaydetti. Projenin ön talep aşamasında olduğunu belirten Mahmut Sefa Çelik, ilginin çok yoğun olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Projenin İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’ne yürüme mesafesinde bulurduğunu anlatan Çelik, ulaşım imkanlarının da geniş olduğunu dile getirdi. Finans Merkezi ile birlikte yapılacak olan yeni yol bağlantıları ve E5, TEM otoyollarıyla ulaşımın oldukça kolay sağlanması beklenirken, yeni açılacak ve halihazırda yapımına başlanmış olan Göztepe Ataşehir Metro hattıyla da bölgenin öne çıkacağı belirtildi.

Az katlı mimari...

Bulunduğu bölgede az katlı yatay mimarisiyle öne çıkacağı ifade edilen Sinpaş Finans Şehir, tuğla ve doğal taş görünümüne sahip dış cephelere sahip olacak. Geniş balkonları bulunacak projede tavan yüksekliklerinin de öne çıkacağı belirtildi. Ayrıca projede Sinpaş’ın özel konseptlerle geliştirilmiş her apartmanın arka cephelerinin baktığı büyük ve özel konseptli iç bahçeler bulunuyor. Çocuklar için de konsept çocuk parkı ‘Parky’nin hayata geçirileceği çalışmada anne-çocuk salıncakları, tırmanma grupları, trambolin, tahterevalli, fıskiyeli su parkı, kum oyun alanı, boyama ve graffiti duvarları, aynalı yansıma duvarları, piyano basamaklar gibi oyun donatıları yer alacak.

Haberin Devamı