Ekonomi 2 bin konutluk projeyle yeni mahalle kuracak

2 bin konutluk projeyle yeni mahalle kuracak

31.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

YDA Grup, Ankara’nın en büyük projelerinden biri olan Park Avenue’ye başlıyor. Yenimahalle’deki projede 2 bin konutun inşaat çalışmalarına başlayan firma, hak sahiplerine ise 1400 konutu tamamlayarak teslim etti

2 bin konutluk projeyle yeni mahalle kuracak

İnşaat, havacılık, sağlık, madencilik, tarım, sigorta ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren YDA Grup, Başkent’te 2 bin konutluk yeni bir projeye başlıyor.
Aynı zamanda iyi bir kentsel dönüşüm örneği olan proje kapsamında YDA Grup, arsadaki hak sahipleri için 1400 konutun inşaatını tamamlayarak, sahiplerine teslim etti. Grup, hak sahiplerinin konutlarını verdikten sonra kendisine kalan arsada 2 bin konutluk yapmak için inşaata başladı.
YDA Grup Proje Sorumlusu Veysel Arslan, Park Avenue adındaki projenin Ankara’daki en büyük karma proje olacağını belirterek, kendilerine ayrılan arsada inşaata başlamadan önce kentsel dönüşüm kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne verdikleri tüm taahhütleri yerine getirdiklerini söyledi.
Projenin, Ankara’nın önemli lokasyonlarından biri olan Yenimahalle’de Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde bağlantı yollarının kesişme noktasında yapıldığını anlatan Arslan, proje kapsamında 2 bin konutun yanı sıra cadde mağazaları yapacaklarını kaydetti. Veysel Arslan, bu kapsamda yaklaşık 50 tane mağaza yapacaklarını vurgulayarak, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

40 katlı gökdelenler…
“Projeyi gecekonduları yıktığımız alanda yapıyoruz. Burası şehrin merkezinde kalan bir bölgeydi. 2 etap yapacağımız Park Avenue’nün toplamda 90 dönümü yeşil alandan oluşacak. 40 katlı kuleleriyle şehrin merkezindeki en yüksek binaları yapacağız. 18 bloktan oluşacak projede yüzme havuzları, yürüyüş parkurları, kreş, hobi merkezi, açık hava sineması, hobi bahçeleri, doğal yaşam alanları bulunacak. Genelde büyük daireler planlıyoruz. 3+1 dairelerin fiyatları 400 bin lira seviyesinde olacak. Projede 24 ayda inşaatı tamamlamayı planlıyoruz. ”
Park Avenue projesinin ortasından Ankara’nın yeni bulvarının geçtiğini ve bu anlamda kurgulanan mağazalarla birlikte yeni bir caddenin oluşacağını ifade eden Arslan, “400 metrelik yola cephemiz olacak. Bu yolun iki tarafına mağazaları koyacağız. Burası yeni buluşma yeri haline gelecek.
Buradan şehrin her yerine kolayca ulaşmak mümkün. Proje 2 metro istasyonunun ortasında yer alıyor. Burası 5 yıl içinde Ankara’nın en çok değerlenen bölgelerinden biri olacak” dedi.

Haberin Devamı

Satışlara başlayacak
Veysel Arslan, projenin şimdiden yoğun ilgi gördüğünü ve toplu almak isteyenlerin olduğunu ifade ederek, “Orta sınıfın alabileceği daireler yapıyoruz. Ama hakimler ve emniyet mensupları gibi çeşitli meslek gruplarından toplu alım talepleri geliyor. Kısa süre içinde de lansman yapmayı ve resmi satışlara başlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

Nevbahar’da son etaba geldi
Vedat Arslan, Park Avenue’ye çok yakın bölgede yaptıkları Newbahar projesinin son etabını satışa sunduklarını belirterek, toplam 5 etap 1244 daireden oluşan projenin son etabında ise 220 konutun bulunduğunu söyledi. Arslan, 2024 dairelik 4 etabın inşaatını ve satışını tamamladıklarının altını çizerek, “Son etabın adını Newbahçe koyduk. Çok üst düzeyde insanlar projeye ilgi gösterdi ve burada oturuyorlar. Kiralık daire bile bulmak zor” dedi.

Haberin Devamı

Hedefinde 20 bin konut
Veysel Arslan, YDA Grup olarak Ankara’da 20 bin konut yapma hedefinde olduklarını belirterek, bu kapsamda çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Nevbahar’da 1244 konut yaptıklarını, Park Avenue’nün hak sahipleri için de 1440 konutu tamamladıklarını anlatan Arslan, yeni yatırımlarla ilgili şu bilgileri verdi:
“Söğütözü’nde 400 konut ve 600 ofislik projemiz olacak. Buraya da 1-2 ay içinde başlamayı planlıyoruz. Proje kapsamında yüksek gökdelenler olacak. Batıkent’in merkezinde 4.500 konut yapacağız. İstanbul’daki Sapphire projesinin benzerini Kiler GYO ile birlikte Eskişehir yolunda yapacağız. Bu proje karşılığında belediyeye Mamak’ta 1000 konut inşa ettik.”

Milyonluk villalarda yüzde 16 indirime gitti
Dumankaya İnşaat’ın oturuma hazır Gizli Bahçe Villa projesi büyük beğeni topladı. Tuzla Aydınlı’da hayata geçirilen projenin lansmanı 24 Ocak’ta yapılmıştı.
Kaliforniya mimarisiyle dizayn edilen geniş ve kullanışlı villalar, konumları itibariyle birbirlerinin manzarasını kesmiyor.
Gizli Bahçe Villa projesi, Anadolu yakasında ‘İleri Teknoloji Endüstri Parkı’ projesinin ilk adımı olarak hayata geçirilen ve bölgenin gelecekte bir teknoloji üssüne dönüşmesine öncülük edecek Sabiha Gökçen Havalimanı’na 5 dakikalık mesafesi bulunuyor.
Ayrıca projede % 16’ya varan indirim fırsatları da yatırımcıların ilgisini çekiyor.

50 villadan oluşuyor
24 Ocak’taki lansmandan bu yana Gizli Bahçe Villa projesine olan ilgiden memnun olduğunu dile getiren Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, “Gizli Bahçe Villa projesi lansmanı ile birlikte doğru projeyi, doğru yerde, doğru hedef kitle ile buluşturmanın başarıyı ve talebi beraberinde getireceği gerçeğini gördük” dedi.
Ayağı yere sağlam basan ve müşteri odaklı projelerin konjonktür ne olursa olsun tüketici nezdinde ilgi topladığını ifade eden Dumankaya, “Biz de proje lansmanımızın ardından aldığımız tepkilerle bu ilginin ve başarının haklı gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.
Projede KDV dahil fiyatlar 1 milyon 175 bin lira ile 1 milyon 375 bin lira arasında değişiyor. 51 bin metrekare arsa içinde gerçekleştirilen projede toplam 50 villa yer alıyor.

Haberin Devamı

Kentsel dönüşüm talebi bir yılda 30 kat arttı
İstanbul’da kentsel dönüşüm sistemine giriş yapan bina sayısı geçtiğimiz yıl içerisinde 30 katına çıktı. 2013’ün Ocak ayında ayda yalnızca 50 bina kentsel dönüşümden yararlanırken, bu rakam bugün bin 500 bina seviyesine ulaştı.
İstanbul Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Hakan Çatalkaya, 1 yıl içerisinde sistemin gelmiş olduğu duruma ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. 2013 yılı boyunca ülke çapında toplam 20 bin binaya kentsel dönüşüm raporu verildiğini ifade eden Çatalkaya, vatandaşlardan gelen talebin beklenenin oldukça üzerinde olduğunu ifade etti.
‘2013’ün başında İstanbul’da ayda yalnızca 50 bina kentsel dönüşüm kapsamına giriş yaparken bu rakamın bugün ayda bin 500 bina seviyesine geldi’ diyen Çatalkaya, “2013 yılı boyunca Türkiye çapında toplam 20 bin bina kentsel dönüşüm sistemine giriş yaptı. Her bir binanın ortalama 10 daireden oluştuğunu varsayarsak, toplamda 200 bin ailenin bu sistemden yararlandığını söyleyebiliriz. Bu rakamın 15 bin gibi büyük bir kısmını ise İstanbul bölgesi oluşturuyor. Söz konusu bu rakamı Kadıköy’ün yarısı büyüklüğünde bir bölgenin yenilenmiş olması şeklinde de düşünebiliriz” dedi.

En fazla istek Kadıköy’den
İstanbul çapında kentsel dönüşüm sistemine en fazla talebin sırasıyla Kadıköy, Esenyurt ve Küçükçekmece ilçelerinden geldiğini belirten Hakan Çatalkaya, talebin aynı şekilde devam etmesi durumunda bugün aylık bin 500 bina olan rakamın yılsonuna kadar ayda 2 bin 500 bina seviyesine ulaşmasının öngörüldüğünü, 20 yıllık bir sürecin ardından ise İstanbul’un çok daha güvenli ve modern yapılara kavuşmuş olmasının hedeflendiğini söyledi.
Öte yandan bu verilerin yalnızca vatandaşlardan gelen taleplerin oluşturduğunun altını çizen Çatalkaya, riskli alan ilan edilen bölgelerde uygulanan kentsel dönüşüm projelerinin ise bu rakamların dışında tutulduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

‘Estetik kurulu olmalı’
Genel hatlarıyla gidişatın oldukça iyi olduğunu ancak sistemi denetleyen bir estetik kurulunun oluşturulmasının da olmazsa olmaz olduğunu vurgulayan Çatalkaya, “Kentsel dönüşüm sistemi olan talebin gidişatı oldukça iyi. Ancak bu dönüşüm estetik açısından bu dönüşümleri destekleyen bir kurulun olması ve vatandaşların mümkün olabildiğince çok alansal dönüşümlere teşvik edilmesi gerekli” dedi.

Haberin Devamı

Ayda 100 bina başvuru yaptı
İstanbul’un yanı sıra İzmir ve Ankara’da da sisteme olan talebin giderek artış gösterdiğini söyleyen Çatalkaya, geçen yılbaşında İzmir’de kentsel dönüşüm sisteminden yararlanarak yenilenen bina sayısının bir yılda sıfırdan ayda 100 bina seviyesine çıktığını da sözlerine ekledi.

Mutfağı uzman ekip tasarlıyor
Mutfak sektörünün tanınmış markalarından biri olan Lineadecor’da ücretsiz projelendirme hizmeti ‘Lineadecor Mutfak Tasarım Uzmanları’ tarafından veriliyor. Lineadecor mağazalarında görev yapan uzmanlar, kendi formasyonlarına ek olarak mutfak tasarımından satış tekniklerine, yeni trendlerden ürün ve malzeme bilgisine kadar pek çok konuyu içeren uzun bir eğitim sürecinden geçtikten sonra hizmet vermeye başlıyor.
Lineadecor ideal bir mutfak için gereken her adımda, istenen kaliteye ulaşmak üzere insan faktörü ve başarılı bir ekip çalışmasının önemini biliyor. Bu bilinçle bilgiye, deneyime ve yaratıcılığa gereken önemi vererek personelinin daima gelişim içinde olmasını sağlıyor.

60 satış noktası var
Yurt içinde 60 satış noktası bulunan Lineadecor, tüm mağazalarındaki hizmet kalitesini bağımsız bir firma tarafından tüm müşterilere yapılan ‘Müşteri Memnuniyeti Anketleri’ ile ölçümlüyor.
Lineadecor mutfak sahibi olanlar, ürünü kendilerine tanıtan, ihtiyaç ve beklentilerine uygun tasarımı ortaya koyan, sipariş teslimine kadar her aşamaya rehberlik eden mutfak uzmanları tarafından yönlendiriliyor.

‘Konut kredileri arttı, satışlar yavaşlayabilir’
Merkez Bankası’nın dün gece gerçekleştirdiği faiz artırımı kararından sonra konut kredisi faiz oranları arttı. Faizdeki artışı değerlendiren DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, konut kredi faiz oranlarının yüzde 1 seviyelerinde olduğunu belirterek, “Şu anda kış ayları nedeniyle satışların yavaş olduğu bir dönemdeyiz. Faiz artışı bu geçiş dönemine denk geldi” dedi. Faizdeki artışın bir miktar yavaşlama getirebileceğini vurgulayan Ali Dumankaya, “Konut satışları 2013’te 1.1 milyon seviyesine çıkmıştı. Bu yavaşlamayla 2014’te 900 bin - 1 milyon seviyesine gelebilir” diye konuştu.

Yeni proje için 1 ayda 2.500 ön talep topladı
Sur Yapı, Sultanbeyli’deki yeni projesi İdilia için 1 ayda 2500 ön talep topladı. Firmanın satış ofisini 1 haftada 600 kişi ziyaret etti. Yapılan açıklamaya göre, hafta sonu yoğun ilgi nedeniyle satış ofisi gece 23:30’a kadar açık tutuldu.
7 blok, toplam 442 konut ve 78 farklı daire tipinden oluştan İdilia projesinde 1+1’den 4+1’e kadar daire seçenekleri bulunuyor. İdilia projesinin ön satış döneminde % 10 lansman öncesi indirimle birlikte % 50 peşinat 48 ay vade farksız ödeme seçeneği sunuluyor. Tamamı peşin ödemelerde ise %10 lansman öncesi indirime ek olarak artı %5 indirim fırsatı sunuluyor.

Yabancılar manzaralı malikaneleri çok sevdi
Yalçınlar Group tarafından Büyükçekmece Gölü kıyısında hayat geçirilen Gölmahal Villaları’nda, satışların % 15’i yabancı yatırımcılara yapıldı.
Sadece Ortadoğulu değil Avrupa ve ABD’li yatırımcılardan da projelerine ilgi olduğunu belirten Yalçınlar Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yalçın, “38 villadan oluşan projemizde satışların % 15’ini yabancı yatırımcılara gerçekleştirdik. Ülkemizde yaşanan belirsizliğe rağmen yabacı yatırımcıların projemize olan ilgisinin devam ettiğini görüyoruz” dedi.
Yabancıların Türkiye’nin bu kaos ortamından çıkarak, güven ortamının tekrar sağlanacağına inandığını belirten Yalçın, “Görüştüğümüz yabancı yatırımcılar için vade, tapu devirleri ve KDV oranının önemli olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Genç mimar ödülü yeni sahibini arıyor
Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından bu sene sekizinci kez verilecek olan ‘Arkitera Genç Mimar Ödülü’ Türkiye’de bu alanda verilen ilk ve tek ödül olma özelliğini taşıyor. Ödül, genç mimarların projelerini ve isimlerini duyurmayı amaçlıyor.
Son başvuru tarihi 5 Eylül olan Arkitera Genç Mimar Ödülü’ne katılacak adayların 40 yaşın altında olmaları ve inşa edilmiş bir yapılarının olması gerekiyor. Ödül verilirken aday mimarların tasarım ve mimarlık alanında yaptıkları her türlü üretim bir bütün olarak değerlendiriliyor. Arkitera Genç Mimar Ödülü bu sene, 27 Kasım’da düzenlenecek törenle sahibini bulacak.