Ekonomi 20 bin KOBİ ile ihracat çayı

20 bin KOBİ ile ihracat çayı

24.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin 2023 hedeflerinden birinin ihracatı 500 milyar dolara çıkarmak olduğunu hatırlatan Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, ihracat için yeni bir hamle başlattıklarını söyledi

20 bin KOBİ ile ihracat çayı

Basın toplantısında bilgi veren Binbaşgil, “İhracatımız son yıllarda önemli artış gösterdi. 2007-2013 arası toplam ihracatımız yaklaşık 1,5 kat artışla 150 milyar doların üstüne çıktı” dedi.
Akbank’ın ihracat desteğini artıracağını belirten Binbaşgil, 37 bin müşterileriyle % 15 pazar payına sahip olduklarını söyledi.
Yeni hedeflerinin hiç ihracat yapmamış KOBİ’lere ulaşmak olduğunu söyleyen Binbaşgil, şöyle konuştu: “Hedefimiz hiç ihracat yapmamış işletmelere de yeni ufuklar açmak ve mevcut ihracat pastasının büyümesine destek olmak. İhracatın küçüğü, büyüğü olmaz. Biz ihracata bütünsel olarak yaklaşıyoruz. Bugünün küçük işletmeleri de ihracatla büyüyecek. Yarının ticari ve kurumsal firması olacak. Ülkemizin arzuladığı ihracat atılımını hep birlikte el ele başaracağız.”

‘Yürüyelim arkadaşlar’
Akbank KOBİ Bankacılığı’ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, 20 bin KOBİ müşterisini ziyaret edeceklerini söyledi.
Oğuz, “20 bin müşterimizin kapısını çalıp, çaylarını içeceğiz” dedi. 2 bin 500 muhabir ağıyla ihracatçılara destek verdiklerini belirten Oğuz, özel bir hizmet paketi oluşturdukları söyledi. Oğuz, “Bu tarife ile işlemleri için tek bir sabit ücret ödeyecekler. Her işlem için ayrı ücret ödemeyeceklerinden hesaplarını baştan net bir şekilde yapabilecekler. KOBİ’leri ihracata başlamaları için cesaretlendirmek istiyoruz. Bu bizim milli meselemiz, ‘Hep Birlikte Yürüyelim Arkadaşlar’ diyoruz” diye konuştu.