Ekonomi 2010 WISE ödülleri sahiplerine ulaştırıldı

2010 WISE ödülleri sahiplerine ulaştırıldı

13.12.2010 - 16:54 | Son Güncellenme:

“Bugün dünya genelinde yaklaşık 69 milyon çocuk okul yaşında olmasına rağmen okula gitmiyor. 800 milyon yetişkin okuma yazma bilmiyor.”

2010 WISE ödülleri sahiplerine ulaştırıldı

Bu ve benzeri sorun ve soruların masaya yatırıldığı Dünya Eğitim İnovasyonu Zirvesi (WISE-The World Innovation Summit for Education) 7-9 Aralık tarihlerinde Katar’ın Doha şehrinde gerçekleşti.

Haberin Devamı

Dünya genelinden altı projenin, eğitimi dönüştürme alanındaki girişimlerinden elde ettikleri yüksek başarılarından ötürü ödüllendirildiği zirvede AÇEV’in Anne Çocuk Eğitim Programı da 89 ülkeden sunulan projeler arasında ödül almaya hak kazanan bu altı proje arasında yer aldı Katar Vakfı tarafından düzenlenen Dünya Eğitim İnovasyonu Zirvesi (WISE) Ödülleri’ni kazanan altı proje 8 Aralık 2010’da sahiplerine ulaştı.

Dünya genelinde faaliyette olan çarpıcı ve yenilikçi eğitim projelerini takip ve teşvik etmek amacıyla 2009 yılında başlatılan WISE Ödülleri’nin ikincisi: Eğitimi Dönüştürme: Yenilikçilik, Yatırım ve Dâhil Etme konusunda başarılı bulunan altı projeyi ödüllendirdi.

AÇEV eğitimde model yarattı Pakistan’dan Mushtag Chhapra, Nijerya’dan Nnaemeka Ikegwuonu, Amerika’dan Cecilia D’Oliveire, İngiltere’den Tove Romsaas Wang ve Güney Afrika’dan Neil Turok’un yanı sıra Türkiye’den AÇEV Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Ayla Göksel de ‘Anne Çocuk Eğitim Projesi’ ile 89 ülkeden gönderilen 400 proje arasından ödül almaya hak kazandı. Kazananlara ödülleri Katar Eğitim, Bilim ve Cemaat Geliştirme Vakfı Başkanı Sheikha Moza Bint Nasser tarafından verildi.

UNESCO Genel Direktörü Irina Bukova, eski Afganistan BM Genel Sekreteri ve BM eşlisi Lakhdar Brahimi ve BBC Global News Kontrolörü Liliane Landor gibi önemli isimlerin katıldığı ödül töreninde Göksel, sunduğu Anne Çocuk Eğitim Programı için kazandığı ödülü alırken, “Anne Çocuk Eğitim Programı’nın kapsamlı, inovatif ve başarılı bir proje olarak tanınması AÇEV’in uzmanlığını ve know-how’ını özellikle Orta Doğu’yla ve genel olarak da dünyanın farklı bölgeleriyle paylaşmasında önemli bir rol oynayacaktır. Biz de diğer inovatif projelerden ve WISE tarafından önemli olarak addedilmiş kişilerden çok şey öğreneceğiz” dedi