Ekonomi 2020 Emekli promosyon ücretleri ne zaman belli olacak? Emekli promosyon ücreti ne kadar olacak?

2020 Emekli promosyon ücretleri ne zaman belli olacak? Emekli promosyon ücreti ne kadar olacak?

22.01.2020 - 09:45 | Son Güncellenme:

Bankalar tarafından emeklilere ödenen promosyon ödemelerinde yeni süreç başlıyor. Bundan tam üç yıl önce emeklilerin maaşlarını aldıkları bankalardan aldıkları promosyon ödemelerinde üç yıllık sürenin tamamlanmasının ardından yeni promosyon ücretleri için pazarlıklar yeniden başlayacak! Peki emekli promosyon ücreti ne kadar olacak?

2020 Emekli promosyon ücretleri ne zaman belli olacak Emekli promosyon ücreti ne kadar olacak

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türkiye Bankalar Birliği emeklilerin aylıkları karşılığında bankalardan aldığı yeni promosyon miktarları Şubat ayında belirlenecek. SGK ile bankalar arasında 2017'de imzalanan protokolle ilk defa toplu olarak başlatılan emeklilere banka promosyonu uygulamasında 3 yıl geride kaldı. 3 yıllığında 1.000 lira aylık alanlara 300, 1.000 ile 2.000 lira arasında aylık alanlara ise 450 lira olarak uygulanan banka promosyonunda birçok emeklinin sözleşme süresi Şubat ayı itibariyle sona erecek.

Haberin Devamı

13 MİLYON EMEKLİ VAR

13 milyon emekliyi ilgilendiren görüşmeler SGK ile Türkiye Bankalar Birliği arasında gelecek ay başlayacak. Müzakereler sonucunda emeklilerin aylıkları karşılığında alacakları yeni promosyon miktarı belirlenecek. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Sekreteri Gazi Aykırı, emeklilere banka promosyonu verilmesi konusunu ilk olarak kendilerinin gündeme getirdiğini söyledi. Haklı taleplerinin 2017'de hayata geçirildiğini anımsatan Aykırı, mimarı oldukları bu hakkın takipçisi olmaya devam ettiklerini vurguladı

PROMOSYON DÜŞÜK KALDI

Yaşanan ekonomik gelişmeler ve aradan geçen 3 yılın ardından promosyon miktarlarının cazibesini yitirdiğini ifade eden Aykırı, "Promosyonda bankaların tek taraflı dayatmalarına izin verilmemeli.

Haberin Devamı

Görüşmelerde TÜED olarak biz de masada olmak istiyoruz. Emekliler olmadan belirlenecek promosyon miktarının sosyal yanı eksik kalacaktır" dedi.

13 milyon emekliye geçen yıl aylıkları karşılığında 300 milyar lira civarında ödeme yapan SGK'nın emeklilere bu yıl 350 milyar lira aylık ödemesi öngörülüypr