Ekonomi 2020’de de model yağmuruna devam

2020’de de model yağmuruna devam

06.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz yıl, özellikle yılın ikinci yarısında Türkiye’ye yeni model girişleri hızlanırken, 2020’de de hız kesmeyecek. Özellikle “yerli” cephesinde hayli hareketli geçmesi beklenen yenilik yağmuruna, “makyajlı” ve “farklı motor seçenekli” yenilikler de eklenecek. Bu yenilikler içerisinde hibrit ve elektrikli versiyonlar da var...

2020’de de model yağmuruna devam

BMW

Haberin Devamı

Alman üreticinin yeni 2 Serisi Gran Coupe modelinin, Türkiye’de Mart ya da Nisan ayında satışa sunulması bekleniyor. İlk aşamada otomobilin 1.5 litre hacimli, 3 silindirli dizel ve benzinli motor seçenekleriyle satılması öngörülüyor.

2020’de de model yağmuruna devam

LAND ROVER

Merakla beklenen Land Rover’ın yeni nesil Defender modelinin, yılın ikinci yarısında Türkiye’de tanıtılması ve satılması bekleniyor. Bunun yanında yeni Range Rover Evoque lansmanının da ilk çeyrekte satışa sunulması planlanıyor.

2020’de de model yağmuruna devam

FORD

Ford’un sportif ve atletik SUV esintilerine sahip yeni crossover modeli Puma modeli, markanın bu yılki en önemli yeniliği. Tasarımında Murat Güler’in de imzası bulunan araç, Ford açısından önem taşıyor.

2020’de de model yağmuruna devam

VOLKSWAGEN

Markanın en önemli yeniliğini, geçtiğimiz aylarda tanıtılan yeni Golf 8 oluşturuyor. Bu yılın ortalarında, hatta sonbahara doğru gelmesi beklenen yeni Golf 8’de, daha teknolojik donanımlar bulunacak. Yeni Golf’de yer alacak 11 farklı motor seçeneğinden 5’i, hibrit teknolojiye de sahip olacak.

Haberin Devamı

2020’de de model yağmuruna devam

SKODA

Bu yıl üç yenilik birden pazarı sunacak olan Skoda, ilk etapta küçük SUV modeli Kamiq ve orta sınıfta yer alacak hatchback modeli Scala’yı getirecek. Her iki model de, ilk yarıda satışa çıkmış olacak. En önemli yenilikse, kuşkusuz yeni nesil Octavia olacak. Yılın ikinci yarısında Türkiye’ye gelecek Octavia7nın hibrit versiyonunun da olacağı açıklanmıştı.

2020’de de model yağmuruna devam

HYUNDAI

İzmit’teki fabrikada yeni nesliyle üretilmeye başlanan minik Hyundai i10, bu yılın ortasına varmadan Türkiye’de satılmaya başlanacak. Daha modern tasarımı ve yüksek donanımlarıyla dikkat çeken yeni i10, bir miktar daha büyümüş olarak karşımıza çıkıyor. Yılın sonlarına doğru da, yeni nesil i20’nin gelmesi olası...

2020’de de model yağmuruna devam

PEUGEOT

İki popüler modelin yeni nesilleri, bu yıl Peugeot’nun önemli silahları arasında olacak. Bu modeller 208 ve SUV 2008’den başkası değil. Her iki model de, yenilenen ve çekici hale gelen tasarımlarının yanı sıra “tamamen elektrikli” versiyonlarıyla da fark yaratmayı hedefliyor.

2020’de de model yağmuruna devam

RENAULT

Türkiye’de üretimine başlanan yeni nesil Clio, birkaç ay içinde Türkiye pazarında da satılmaya başlanacak. 360 derece kamera, bisikletli ve yaya algılama özellikli aktif acil fren destek sistemi gibi Renault’da ilk kez kullanılan “Sürüşe Yardımcı Destek Sistemleri”nin yer alacağı araçta, otonom araçlara yakın sürüş sağlayan “Trafik ve Otoyol Destek Sistemi” bulunacak. Yeni Clio’da hibrit teknolojili motor seçenekleri de yerini alacak.

Haberin Devamı

2020’de de model yağmuruna devam

MERCEDES

Mercedes’in bu yılki yenilikleri, SUV ağırlıklı olacak. Yıl içerisinde yeni GLA ve GLB’yi Türkiye yollarına çıkaracak marka, ayrıca E-Serisi’nin 1.6 lt dizel versiyonunu da bu ay içinde sahiplerine teslim etmeye başlıyor.

2020’de de model yağmuruna devam

TOYOTA

Japon markanın bu yıl Türkiye’deki önemli yeniliği, kuşkusuz yeni nesil Yaris olacak. Yeni tasarımı, yüksek verimliliğe sahip 4. jenerasyon hibrit sistemiyle dikkat çeken yeni nesil Yaris’te, üst düzey “Toyota Safety Sense” güvenlik sistemi de bulunacak.

2020’de de model yağmuruna devam

NISSAN

Micra’nın ardından yeni nesliyle karşımıza çıkan bir diğer Nissan modeli de, kuşkusuz Juke. Micra ile “yeni aile yüzü”nü paylaşan Juke, daha agresif ve dinamik görünüme sahip. Aracın, bu yılın ilk yarısı içerisinde Türkiye’de satışa sunulması bekleniyor.

Haberin Devamı

2020’de de model yağmuruna devam

OPEL

Markanın bu yıl en dikkat çekici yeniliği kuşkusuz yeni nesil Corsa olacak. Bunun yanında Insignia gibi mevcut modellerinin makyajlı versiyonlarının da yine bu yıl içerisinde satışa sunulması bekleniyor.

2020’de de model yağmuruna devam

MINI

MINI markasının elektriklisi de Türkiye pazarına giriş yapıyor. Nisan sonu itibariyle Türkiye’de satışa sunulacak aracın, ayrıca “onlinestore.mini.com.tr” adresi üzerinden 3 bin TL kapora karşılığında ön siparişi verilebiliyor. Ayrıca MINI Cabrio Sidewalk Edition Nisan sonu itibariyle, yenilenen Countryman ise Ağustos itibariyle Türkiye’de olacak.

2020’de de model yağmuruna devam

Renault binekte 20. kez lider

Renault, 60 bin 668 adetlik otomobil satışı ve yüzde 15.7 pazar payı ile 20. kez binek otomobil pazar liderliği unvanını aldı. Geçen yıl Türkiye’nin en çok satılan ilk 3 modelinden 2’si Renault oldu. “Türkiye’nin en çok satılan modelleri” sıralamasında Bursalı Clio HB 2. sırada, Megane Sedan ise 3. sırada yer aldı. Clio HB, geçen yıl 24 bin 213 adetlik satışla B sınıfı hatchback lideri olurken, Megane Sedan da, 22 bin 414 adet sattı, C Sedan sınıfında 2’nci sırada yer aldı. Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, “2020’de, Bursa’da üretilen yeni Clio’nun, ayrıca yılın ilk yarısında pazara sunacağımız yeni Captur’ün de markamıza ve satışlarımıza olumlu desteği olacağını öngörüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

2020’de de model yağmuruna devam

Egea 2019’da da tacını kaptırmadı

Fiat, 2019 yılında Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplamında pazar lideri olurken, Egea da, 4. kez en çok satılan model unvanını aldı. Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, yılı yaklaşık yüzde 16’lık pazar payıyla kapattıklarını belirterek, “Bu yıl gerçekleştirdiğimiz 76 bin adetlik iç pazar satışımızın yüzde 95’ini yerli modellerimiz oluşturdu.

Egea, 2019’da toplam 55 bin 430 adetlik satış başarısına imza attı ve lansmanından bugüne 4 yıldır Türkiye’nin en çok tercih edilen otomobili olmayı sürdürdü. Egea’nın 2015’den bugüne dek Türkiye’deki satış adedi 183 bini geçti... Pazarın önemli bölümünü oluşturan minivan sınıfında ise Doblo ve Fiorino ile liderliğimiz sürdü” dedi.

2020’de de model yağmuruna devam

2019’da satışlar 480 binde kaldı

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, geçen yıl, bir önceki yıla göre yüzde 22.85 daralmayla 479 bin 60 adet olarak gerçekleşti. Bu rakam, ağır ticari araçların da eklenmesiyle 480 bin adedin biraz üstünde yer alıyor.
Otomotiv Distribütörleri Derneği’nden (ODD) yapılan açıklamaya göre, 2019’da bir önceki yıla göre otomobil satışları, yüzde 20.37 azalmayla 387 bin 256 adedi bulurken, hafif ticari araç satışları yüzde 31.8 gerilemeyle 91 bin 804 adet oldu. Geçen yıl aralık ayında otomobil ve hafif ticari araç pazarı yüzde 16.46 büyümeyle 90 bin 500 adet olarak gerçekleşti. Geleneksel olarak yüksek çıkan Aralık ayı verilerinde, son dönemdeki faiz indirimleri ve kampanyalar da etkili oldu.

Öte yandan otomotiv sektörü, 2019’da da ihracat şampiyonu oldu. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği verilerine göre, otomotiv ihracatı 2019’un tamamında 30.6 milyar dolar oldu.