Ekonomi 236 METRE İRTİFADA İFTAR

236 METRE İRTİFADA İFTAR

19.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ramazan ayı için geri sayım başlarken, otel ve mekanlar iftar mönülerini hazırladı. Oteller misafirlerine semazen gösterisi, fasıl gibi çeşitli organizasyonlar sunarken, 236 metre yükseklikteki Sapphire havadan, Kız Kulesi ise denizden panaromik İstanbul manzarasıyla Ramazan’ı karşılayacak... Bu yılki Ramazan mönülerinin fiyatları kişi başı 29 TL ile 185 TL arasında değişiyor

236 METRE İRTİFADA İFTAR

0-6 yaşa ücretsiz
Conrad İstanbul’da yer alan Monet Restauran’da iTürk ve Osmanlı Mutfağı’ndan çeşitlerin yer aldığı açık büfe ve fasıl programının fiyatı 79 TL. 0-6 yaş çocuklara ücretsiz olan iftar, 6-12 yaş için yüzde 50 indirimli.

Haberin Devamı

Kayısılı kuzu tandır
Elite World İstanbul Otel’de Executive Şef Aydın Gül tarafından hazırlanan iftar büfesinde cevizli ev yapımı erişte, kayısılı kuzu tandır, talaş böreği, güllaç, cevizli ev baklavası başta olmak üzere Türk mutfağından örnekler yer alıyor.
Limitsiz meşrubat ve şerbet servisinin yapıldığı mönü 45’ten başlıyor.

İftardan önce diş kirası hediyesi
İstanbul Marriott Hotel Asia’da açık büfe mönü seçeneklerinde Osmanlı Mutfağı’ndan örnekler yer alıyor. Tema olarak bu yıl Anadolu Mutfağı ve Osmanlı motiflerini seçen otelde pide çeşitleri, Adana, Urfa kebab çeşitleri hergün servis edilecek. İftar öncesi Sema gösterisi sunacak otel, misafirlerine Osmanlı geleneklerinden kalma ‘Diş Kirası’ hediyesi verecek. Bu otelde kişi başı iftarın fiyatı 94 TL.

Haberin Devamı

Osmanlı mutfağından örnekler
Radisson Blu Bosphorus hergün değişen mönüleriyle Ramazan’ı karşılıyor. Ev yapımı etli sarmadan Tiryaki kebabına çok sayıda farklı tat Execuitive şef Ümit Yüksel ve ekibi tarafından hazırlanıyor. Kişi başı 85 TL olan mönü de gül şerbeti ve saray tatlıları da var.
Mövenpick Hotel David Hoyle tarafından hazırlanan mönüleriyle misafirlerini ağırlıyor. Kuzu şaşlık, tereyağlı mantı, sakızlı fırın sütlaç gibi Türk ve Osmanlı mutfaklarından örneklerin olduğu mönü 87 TL.

Fasılsız olmaz diyenlere
Point Hotel Barbaros, Ramazan ayını, iftar mönüleri ve Gülşah Çubukçuoğlu yönetimindeki Çeşm-i Bülbül Fasıl Grubu eşliğinde karşılıyor. Serdar Özkan’ın hazırladığı açık büfe özel mönü kişi başı 65 TL. Canlı klasik Türk müziği eşliğinde iftar sofrası sunan Çırağan Palace Kempinski’de kişi başı fiyat 185 TL. Otelin mönüsünde sakızlı levrek, turunç tatlısı, organik piliç ve hünkar beğendi gibi lezzetler yer alıyor.


Saray usulü piliç sarma
Crowne Plaza İstanbul Asia’da şef Levent Arslan tarafından Ramazan’a özel sekiz ayrı mönü hazırlandı. İftariyeliklerin yanı sıra saray usulu piliç sarmadan iç pilava çeşitli tatların yer aldığı mönülerin kişi başı fiyatı 40 TL.


Boza ve şerbetle nostaljik tatlar
Hilton İstanbul’da Ramazan sofrası ve canlı fasıl kişi başı 92 TL. İftarda ikram edilen boza, leblebi ve Osmanlı şerbetiyle nostaljik tatlar misafirleri bekliyor. The Ritz Carlton İstanbul’da açık büfe ve fasılın fiyatı 115 TL. İftar saatinde ikram edilenler arasında demirhindi ve meyan kökü şerbeti farklı tatlar arayanları bekliyor.


360 derecede İstanbul
236 metre yükseklikle İstanbul ve Avrupa’nın en yüksek binası olan İstanbul Sapphire, seyir terasının kapılarını bu kez Ramazan için açacak. Kişi başı 87 liradan başlayarak sunulan iftar mönülerinde Türk ve Osmanlı yemekleri biraraya geliyor.
İstanbul’in manzarasını havadan değil, denizden keşfetmek isteyenlerin adresi ise Kız Kulesi. Topkapı Sarayı’ndan Sultanahmet Camisi’ne kadar 360 derece İstanbul eşliğinde oruç açmanın bedeli 105 TL. Türk ve dünya mutfağına ait örnekler sunan Kız Kulesi’nde Ramazan’a özel fasıl programı var.

Hürrem Sultan Hamamı’nda iftar
Mimar Sinan’ın yapıtlarından biri olan 450 yıllık Hürren Sultan Hamamı’nın bahçesi 3 yıllık restorasyon projesinini ardından yeniden gün yüzüne çıktı. Osmanlı mutfağından örneklerin yer aldığı Ayasofya Hürrem Restaurant’da iftar 55 TL. Mekanda Dergah Grubu her akşam canlı fasıl sunacak.