Ekonomi 3.2 MİLYAR DOLARI TERMOSTATA VERDİ!

3.2 MİLYAR DOLARI TERMOSTATA VERDİ!

15.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Google, Silikon Vadisi’nin gözde şirketi Nest Labs’i, 3.2 milyar dolara alıyor. Nest Labs, termostat ve duman dedektörlerinin yüksek teknolojiye sahip versiyonlarını geliştiryor.

3.2 MİLYAR DOLARI TERMOSTATA VERDİ

Firma, ısı, nem, hareket ve ısı sensörleri sayesinde kullanıcı davranışını öğrenebilen yüksek teknolojili cihazlar geliştiriyor. Nest Labs’in termostatı bir konutta oturanların evlerinin nasıl ısıtılması ya da soğutulmasını istediğini öğreniyor. Bir kere tüketicinin önceliklerini öğrenen termostat, ısıyı otomatik olarak kendi kendine ayarlıyor.
Nest Protect alarmları ise geleneksel modellerden farklılaşıyor. Dumanın ya da karbonmonoksit seviyesinin yükseldiğini hissedince sarı ışığı yakarak ve insan sesiyle konuşarak eğer acil bir durum yoksa kullanıcıya cihazı kapatmasını önerme seçeneğine sahip.

Eski Apple’cı
Nest Labs 2010’da Tony Fadell tarafından kuruldu. Fadell, eski bir Apple çalışanı. Google, Nest Labs’in Tony Fadell tarafından yönetilmeye devam edeceğini söyledi. Google CEO’su Larry Page, “Tony Fadell ve Matt Rogers, Google ailesine katmayı heyecanla beklediğimiz çok güzel bir ekip” diye konuştu.

Haberin Devamı

Dünya ölçeğinde ürün hedefliyor
Tony Fadell, firmayı neden satmayı seçtiği konusunda “Firmalar ya bağımsız devam eder ya da başka biriyle güçlerini birleştirir. Google, bizim hem firma olarak bağımsız kalmamız hem de büyük bir firmanın kaynaklarından yararlanmamız konusunda iyi bir çerçeve çizdi. Hepimiz daha önce büyük bir firmanın içinde bulunduk. Büyük firma içinde yer almanın dünya ölçeğinde bir iş yaratmaya doğrudan nasıl etkisi olduğunu gördük. Bu bizim işimizi daha fazla büyütmemizi sağlayacak” dedi.