Ekonomi 3. havalimanına daha açılmadan ödül yağıyor

3. havalimanına daha açılmadan ödül yağıyor

06.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yapımı süren İstanbul Yeni Havalimanı’nın daha açılmadan uluslararası ödüller aldığını belirterek, “Uçuş kontrol kulesiyle ilk uluslararası ödülünü alan projenin terminal binası da tasarımcılarına uluslararası ödül kazandırdı” dedi.

3. havalimanına daha açılmadan ödül yağıyor

Projenin birçok alanda dünya çapında ödüller aldığına dikkati çeken Arslan, havalimanının veri merkezindeki elektrik sistemlerinin 2N, soğutma sistemlerinin N+1 yedekli yapıyla dizayn edildiğini ve Uptime Institute tarafından “Design (tasarım)” sertifikasıyla sertifikalandırıldığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Pininfarina ve AECOM imzasını taşıyan, Türk-İslam kültürünün ve İstanbul’un kültürel mirasının önemli motiflerinden lale çiçeğinden ilham alınarak yapılan tasarımın ödüle layık görüldüğünü vurgulayan Arslan, “Yarışmada, dünyanın dört bir yanından gelen 370 proje değerlendirildi. Kararı İtalyan mimar ve eleştirmenlerin oluşturduğu jüri verdi. Ödül de Atina’da düzenlenen törende İGA Havalimanı İşletmesi AŞ, Pininfarina ve AECOM yöneticileriyle birlikte alındı” diye konuştu.

Boğaziçi görünümlü

Dünya Mimarlık Festivali’nde “Gelecek Projeler-Altyapı” kategorisinde tasarım ödülü verildiğini belirten Arslan, “Havalimanının projesindeki ana terminal binası en önemli unsurlarından biri. Ana terminal, 1 milyon 300 bin metrekareyle tek çatı altında dünyanın en büyük terminal binası. Terminal binasında İstanbul’un Boğaziçi görüntüsünün verileceği çok büyük duty-free alanı olacak” dedi.