Ekonomi 30 bin kişinin hayatı sesli adımla değişti

30 bin kişinin hayatı sesli adımla değişti

12.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türk Telekom’un görme engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran kurumsal sosyal sorumluluk projesi ‘Sesli Adımlar’ Antalyalılarla buluşuyor.

30 bin kişinin hayatı sesli adımla değişti

Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Belediye binasına kurulumu yapılan uygulama, görme ve işitme engelli vatandaşların işlemlerini rahatlıkla yapmalarına olanak tanıyacak.

Haberin Devamı

Türk Telekom Satış ve Müşteri Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ümit Önal, bireylerin bilgiye erişim imkanına sahip olmasını kurumsal sorumlulukları olarak gördüklerini söyledi. Önal, “Çalışmalarımızı ‘herkes için erişilebilir iletişim’ prensibi ile yürütüyoruz.

9 ile yayıldı

Bu yaklaşımdan hareketle 2014 yılında hayata geçirdiğimiz Sesli Adımlar uygulaması, birçok yönden dünyada ve Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor. Tamamen ücretsiz olan uygulamamız sayesinde görme ve işitme engelliler, kamu binaları, üniversite kampüsleri, havalimanları, alışveriş merkezleri, başta olmak üzere büyük ve karmaşık alanlar içerisinde herhangi bir yardıma ihtiyaç duymadan o an nerede olduklarını öğrenebiliyor ve gitmek istedikleri yeri telefonları ile bulabiliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Projenin sürekli geliştirildiğini de aktaran Önal, şöyle konuştu: “İlk başta sadece görme engellilere yönelikti. İşitme engellilere de hizmet edecek şekilde genişletildi. Türkçe ve İngilizce’nin yanı sıra yakın zamanda eklediğimiz Almanca ve Arapça dil destekleriyle kullanıcılar Sesli Adımlar’dan artık 4 dilde hizmet alabiliyor. Operatör sınırlaması olmadan tüm engelliler tarafından Türkiye’de 9 ilde 38 farklı noktada, yurt dışında ise 5 ayrı lokasyonda kullanılabilen uygulamamız, bugüne kadar yaklaşık 30 bin kişi tarafından indirildi ve 200 bin kereden fazla kullanıldı.”

30 bin kişinin hayatı sesli adımla değişti

43 lokasyonda hizmet veriyor

Sesli Adımlar, görme ve işitme engellilerin kamu binaları, üniversite kampüsleri, havalimanları ve AVM’ler gibi karmaşık yapılarda yardım almadan hareket edebilmelerini sağlayan bir akıllı telefon uygulaması.

Uygulama, görme ve işitme engellilerin kamuya açık alanlarda bir başkasının yardımına ihtiyaç duymadan gitmek istediği yeri kendi kendine bulmasını veya o anda nerede olduğunu anlamasını sağlıyor. 2017’de işitme engellilere açıldı.