Ekonomi 330 milyon $’lık izmirli ‘Mahall’

330 milyon $’lık izmirli ‘Mahall’

02.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Altyapı ve enerji yatırımlarıyla bilinen Türkerler Holding, konutta da büyüyor. Holding, kalıcı olmayı hedeflediği İzmir’de 330 milyon dolara “Mahall Bomonti İzmir”i hayata geçiriyor

330 milyon $’lık izmirli ‘Mahall’

Yurtiçi ve yurtdışında altyapı işleri, enerji, kamu-özel işbirliği projeleriyle tanınan Türkerler Holding, konut, ofis ve ticari alan geliştirme işine de hız verdi. İzmir’de 3 yıl önce Özelleştirme İdaresi’nden 80 milyon dolara satın aldığı arazi üzerinde konut, ofis ve alışveriş alanları hayata geçirmeyi planlayan Holding, inşaat yatırımına da 250 milyon dolar harcayacak.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en yüksek bloklarından biri olacak 58 katlı bir kulenin yanı sıra 9’u tarihi, toplam 12 bloktan oluşan projede 466 konut, 590 ofis, 90 ticari birim bulunuyor. Metrekare birim fiyatlarının 2 bin dolardan başladığı “Mahall Bomonti İzmir” projesinde fiyatlar 320 bin liradan başlıyor. İstanbul’da “Çiftçi Towers” ve Ankara’da “Mahall Ankara” projelerinde sona yaklaştıklarını belirten Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, markalarını İzmir’e de götürme hedefiyle yola çıktıklarını söyledi. Türker, daha önceki İzmir yatırımlarıyla bölgeyi iyi tanıdıklarını belirterek, şunları söyledi:

“İzmir’de 12 yıl önce doğalgaz dağıtımıyla başladık. İkinci işimiz mevcut arazi. Üçüncü işimiz olarak da kamu-özel işbirliğiyle hayata geçirilecek şehir hastanesi. 2160 yataklı bir hastane. Ayrıca rüzgar enerji santrallerimiz var. Yine İzmir fırsatlarını değerlendireceğiz, özellikle rüzgar enerji yatırımlarında...”

Haberin Devamı

Tarih korunacak

45 bin metrekare arazi üzerinde yükselecek Mahall Bomonti İzmir, Bomonti Bira Fabrikası’nın eski binasının bulunduğu alanda yapılıyor. Ayrıca arazi üzerinde 1912’de Bomonti Tesisleri’nin inşa edildiği alandaki tüm tarihi binalar korunup restore ediliyor.

9 tarihi bina kültür, sanat ve alışveriş merkezi olarak İzmirlilere hizmet verecek. Bu nedenle KDV avantajı bulunan projede konutlarda yüzde 1, ticari alanlarda ise yüzde 18 KDV uygulanıyor. Projede arazinin 35 bin metrekareye yakını ise yeşil alan olarak korunacak. Araç şarj üniteleri, bisiklet park alanları, güneş panelleri ve yeşil çatı uygulaması gibi çevreci detaylarıyla LEED Platin Sertifikası’na aday olan Mahall Bomonti İzmir, Konak, Alsancak ve Karşıyaka üçgeninde olması nedeniyle ulaşımda da avantaj sağlıyor.

Kartal’a gelecek

Projeden 1.7 milyar lira hasılat beklentilerinin olduğunu belirten Kazım Türker, “Projeyi Haziran 2019’da teslim edeceğiz. 1993’ten bu yana 5 milyon metrekare inşaat hacmine ulaştık. İzmir’de özellikle Bayraklı bölgesinde arazi arayışımız var. Bu projeden daha büyük ölçekli olacak” dedi. İstanbul’da da arazi arayışlarının sürdüğünü belirten Türker, Anadolu yakasında özellikle Kartal’da proje geliştirmek istediklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

‘Gebze-İzmir yolu talebi patlatır’

Pek çok firmanın yatırıma başladığı İzmir’de, Gebze-İzmir Otoyolu’yla birlikte yatırım hızının artacağını vurgulayan Kazım Türker, “Biz İzmir’e inanıyoruz. Özellikle Gebze-İzmir Otoyolu projesinin devreye girmesiyle birlikte İzmir’e akın başlayacak ve talep artacak. Başbakan Binali Yıldırım’ın da çok güzel planları var. Deyim yerindeyse, Başbakan’ın İzmir’i uçuracağını düşünüyorum” ifadesini kullandı.