Ekonomi 355 milyar liralık kredi ‘Garanti’

355 milyar liralık kredi ‘Garanti’

27.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Garanti Bankası’nın aktif büyüklüğü yılın üçüncü çeyreğinde 456 milyar 328 milyon liraya ulaşırken, nakdi ve gayri nakdi kredileri 354 milyar 745 milyon 437 bin liraya yükseldi. Bankanın özkaynak karlılığı yüzde 17.5, aktif kârlılığı ise yüzde 2.0 seviyesinde gerçekleşti.

355 milyar liralık kredi ‘Garanti’

Bankadan yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, üçüncü çeyreği zorlayıcı piyasa koşullarını sağlam bilanço, gerekli seviyelerin çok üstünde güçlü sermaye ve likidite ile başarıyla yöneterek tamamladıklarını vurguladı.

Haberin Devamı

Erbil, sözlerine şöyle devam etti: “Sürdürülebilir kalkınma önceliğimizle ekonomiye katkımız 355 milyar liraya ulaştı. Garantiyi tercih eden müşterilerimizin sayısı 16 milyonu aştı. Müşterilerimizin bize olan güveniyle müşteri mevduatı pazar payımızı yüzde 11.9’a yükselttik. Dijitalleşme ekseninde müşterilerimizin her türlü hizmeti tek bir noktadan, en hızlı ve kolay şekilde alabildiği yenilikçi hizmet modelimizle, yeni bir döneme öncülük yaptık.

Tüm bireylerin fırsatlardan eşit yararlandığı kapsayıcı bir ekonominin oluşması için çalışmaya, kadınların ekonomik yaşama aktif katılımını desteklemeye, Türkiye’nin girişimcilik ekosisteminin gelişimine katkı sağlamaya devam ediyoruz.”