Ekonomi 4.5 yıl kesintisiz icraat dönemi

4.5 yıl kesintisiz icraat dönemi

18.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Önümüzde 4.5 yıllık kesintisiz bir icraat dönemi bulunmaktadır. Bu süreçte istikrar ve kalkınma ivmemizi hızlandırarak bölgede güvenli bir liman ve dostlarının daima yanında olan güçlü Türkiye olmaya devam edeceğiz” dedi.

4.5 yıl kesintisiz icraat dönemi

Oktay, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi’nin himayesinde, Bosna Bank International (BBI) ile İslam Kalkınma Bankası (IDB) tarafından Bosna Hersek Parlamento binasında düzenlenen Saraybosna İş Forumu 10. Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, forum vesilesiyle kardeş ülke Bosna Hersek’te olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Acı günleri geride bırakarak barış ve güvenliğin sembol şehri haline gelen Saraybosna’nın ekonomik ve mali projelerin odağı olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini anlatan Oktay, Bosna Hersek’in Güneydoğu Avrupa’nın cazibe merkezi ve yatırımcılar için bir marka olma yolunda da ciddi mesafe aldığını ifade etti.

‘Katkıya hazırız’

2018 yılında dünyada en çok insani yardım yapan ülke olan Türkiye’nin aynı zamanda insani ve vicdani dış politika düsturu çerçevesinde, topraklarında 4.6 milyonu aşkın göçmeni barındırdığını anlatan Oktay, şunları söyledi:

“Yerel seçimleri geride bıraktık. Önümüzde 4.5 yıllık kesintisiz bir icraat dönemi bulunmaktadır. Bu süreçte istikrar ve kalkınma ivmemizi hızlandırarak bölgede güvenli bir liman ve dostlarının daima yanında olan güçlü Türkiye olmaya devam edeceğiz. Bosna Hersek’in kalkınması, büyümesi ve Avrupa - Atlantik kurumlarıyla bütünleşmesi başta olmak üzere ihtiyaç duyulan alanlarda Bosna Hersek’in yanında olmayı da sürdüreceğiz. Köklü tarihi ve kültürel bağlara dayanan bu ilişkilerimizin ticari ve ekonomik alanda karşılığını daha fazla bulması ortak beklentimizdir.

Haberin Devamı

Türkiye, Bosna Hersek’in ve bölgenin ekonomik kalkınmasına zemin hazırlayacak büyük ölçekli altyapı projelerinde de gereken katkıyı yapmaya hazırdır. Bu çerçevede uluslararası alanda kendisini ispatlamış ve ülkemizdeki devasa projeleri üstlenen firmalarımızla otoyol, havaalanı, hidro ve termik elektrik santralleri, telekomünikasyon gibi alanlarda bölge ülkeleriyle birlikte projeler yürütmeye hazır olduğumuzu ifade etmek isterim.”

4.5 yıl kesintisiz icraat dönemi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Saraybosna'daki temasları kapsamında ülkenin ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzetbegoviç'in mezarının bulunduğu Kovaçi Şehit Mezarlığını ziyaret etti.

Balkan ülkelerine 20 milyar $ yatırım

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 10 yıldır düzenli olarak gerçekleştirilen Saraybosna İş Forumu’nun (SBF), artık küresel bir marka haline geldiğini ifade etti.

Bosna Bank International (BBI) ile İslam Kalkınma Bankası (IDB) tarafından düzenlenen forum kapsamında “Liderlik” konulu panel düzenlendi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın da katıldığı panelde konuşan Hisarcıklıoğlu, SBF’nin bölge ve Bosna Hersek ekonomisi için çok büyük katkı sağladığını vurgulayarak, TOBB olarak bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da bu foruma destek vermeye devam edeceklerini ifade etti. Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin son 15 yılda Balkan ülkeleri ile ticaretini 3.5 milyar dolardan 20 milyar dolara çıkardığını belirterek, bu artışın küresel ekonomik krize rağmen gerçekleştiğini söyledi. Balkanlar’ın coğrafi olarak Türkiye’nin Avrupa kıtasına giriş kapısı olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin de Balkan ülkeleri için Asya ve Ortadoğu’ya giriş kapısı olduğunu söyledi.