Ekonomi 4 milyar euro bisikletle gelsin

4 milyar euro bisikletle gelsin

20.09.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm konusunda çeşitliliği artıracak ürünler geliştirmek ve bunların yurt dışında etkin tanıtımını yapmak amacıyla kurulan Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı’nın, ilk faaliyetlerinden birinin 44 milyar euro’luk pazar payına sahip bisiklet turizmini Türkiye’ye kazandırmak olacağını açıkladı.

4 milyar euro bisikletle gelsin

Ajansın ilk toplantısını geçen ay yaptığını hatırlatan Ersoy, yıl başına kadar kilit personelin, nisana kadar da diğer çalışanların istihdamının sağlanmasının planlandığını söyledi.

Plan 27 Eylül’de

Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı’nın, reklam anlaşmalarını yapıp, hangi ülkelere hangi tür reklamlarla tanıtım yapılacağı yönünde bir yol haritası belirleyeceğini anlatan Ersoy, “Turizm Master Planı’nı açıklayacağımız 27 Eylül’de Türkiye’nin yeni tanıtım filmlerini de yayınlayacağız” dedi.

Haberin Devamı


Ersoy, bisiklet turizmini Türkiye’ye getirmek istediklerine işaret ederek “Bisiklet turizmi AB ülkelerine yılda 44 milyar euro kazandırıyor, kruvaziyer turizmi ise 39.4 milyar euro” bilgisini paylaştı. Ajansın bu konuda çalışmaya başladığını dile getiren Ersoy, bisiklet firmalarıyla görüşmelerin devam ettiğini, bisiklet dostu otellere ihtiyaç olduğunu, 2020 sonuna kadar bu projenin hayata geçirilmesini planladıklarını aktardı. Ersoy, bisiklet turizmiyle Türkiye’nin orta vadede 4 milyar euroluk bir turizm gelirine ulaşabileceğini kaydetti.