Ekonomi 4 milyar $’lık dev ihalede karar günü

4 milyar $’lık dev ihalede karar günü

26.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımıyla bugün yapılacak olan Savunma Sanayi İcra Komitesi (SSİK) toplantısında 4 milyar dolarlık uzun menzilli füze savunma sistemi için nihai kararın verilmesi bekleniyor. Suriye’de yaşanan kriz nedeniyle ayrı bir önem taşıyan ihale için ABD, Rusya, Çin ile İtalya-Fransa ortaklığı yarışıyor

4 milyar $’lık dev ihalede karar günü

SSİK, bugün Erdoğan, Özel ve Yılmaz’ın katılımıyla yapılacak. Toplantının ilk gündem başlığı ise Suriye nedeniyle daha da önem kazanan uzun menzilli füze savunma sistemi ihalesi. Türkiye’de halen yalnızca kısa menzilli füze savunma sistemi bulunuyor. Türkiye, orta menzilli füze savunma sistemi ihtiyacını ise NATO kontrolündeki Patriot’lardan alıyor. Toplantıda 2007’den bu yana devam eden uzun menzilli füze savunma sistemi ihalesinde nihai kararın verilmesi bekleniyor. 4 milyar dolarlık dev ihalede ABD’nin Patriot sistemi, Rus S300 füzeleri, Çin HQ füzeleri ve İtalyan-Fransız ortaklığıyla geliştirilen Stamp-T sistemi yarışıyor.

Gündemde MİLGEM var
Toplantıda Koç grubuna ait RMK Marine Gemi Yapım Sanayii ile Deniz Taşımacılığı İşletmesi A.Ş. ile görüşmelerine başlanan ancak rakip firma ihtilafları nedeniyle yeniden yapılması gündemde olan MİLGEM projesi ihalesi ile Deniz Kuvvetleri’nin en büyük gemisi olacak havuzlu çıkarma gemisi konusunda da kararlar alınması bekleniyor.