Ekonomi '4. sanayi devrimini de tribünden izlemek istemiyoruz'

'4. sanayi devrimini de tribünden izlemek istemiyoruz'

23.03.2016 - 13:06 | Son Güncellenme:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin 3. sanayi devrimini tribünden izlediğini söyleyerek, 'ama 4.  sanayi devrimini tribünden izleyen bir ülke olmak istemiyoruz' diye konuştu

4. sanayi devrimini de tribünden izlemek istemiyoruz

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Almanya temasları kapsamında beraberindeki heyetle Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Nürnberg şubesi tarafından düzenlenen kahvaltı programına katıldı. Heyette, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız da yer aldı.

Haberin Devamı

Burada bir konuşma yapan Işık, Almanya'da Wittenstein fabrikasına ziyarette bulunduklarını ve fabrikanın Sanayi 4.0’a (4. sanayi devrimi) ilişkin gelişmeleri hakkında bilgi aldığını anlattı.

Işık, kahvaltı programının ardından Siemens'in fabrikasını ziyaret edeceklerini, burada da şirketin Sanayi 4.0'la ilgili gelişmelerini inceleyeceklerini ve değerlendirmede bulunacaklarını aktardı.

Türkiye'nin de Sanayi 4.0’da rol alan bir ülke olacağını vurgulayan Işık, şöyle devam etti:

"Türkiye, 3. sanayi devrimini maalesef tribünden izledi, çok geriden takip etti. Bunun da bedelini hep ödedi, ödemeye de devam ediyor ama 4. sanayi devrimini tribünden izleyen bir ülke olmak istemiyoruz. 4. sanayi devriminde rol alan, 4. sanayi devriminde akıllı üretim sistemlerini geliştiren ülkelerden biri olmak istiyoruz. Elbette tek başına bir tek ülkenin başarabileceği bir iş değil. Şu anda 4. sanayi devrimiyle ilgili alınan patentlerin tamamının yarısını Çin alıyor. Bu noktada ülkenin imkanlarını, kabiliyetlerini, yeteneklerini ve fırsatlarını en güzel şekilde değerlendirmenin gayreti içerisindeyiz."