Ekonomi 5 kanser ilacı SGK listesinde

5 kanser ilacı SGK listesinde

22.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

5 kanser ilacı SGK listesinde

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Sağlık Uygulama Tebliği’nde (SUT) yapılan değişiklikle 5 kanser ilacını geri ödeme kapsamına aldı. Kamuoyunda, “156 böbrek kanseri hastası” olarak bilinen hastaların tedavileri için gerekli kanser ilacına erişimleri sağlanmış oldu.

Haberin Devamı

“SGK’nın SUT’ta Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği”, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı. SUT’ta yapılan değişikliklerin bazıları şöyle:

- Birinci basamak sağlık kuruluşları muayenelerinden kurumca belirlenen kronik hastalıklar ve acil hallerin yanısıra elektronik sevk formu ile sevk edilen hastalar da artık 10 gün içerisinde aynı uzmanlık dalına yaptığı başvurularda ekstra katılım payı ödemeyecek.

- Yüzde 40 ve üzerinde engeli bulunanların diş tedavilerinde gerekli olan sağlık kurulu raporu, muayene yapan hekimin düzenleyeceği tek hekim raporuna dönüştürüldü. Yüzde 40 ve üzeri engellilerde, kanser, organ, doku, kök hücre nakli tedavilerinde sevkler de doğrudan yapılacak, tıbbi gerekçe aranmayacak.

Haberin Devamı

- Diyaliz merkezlerince sağlanan ev hemodiyalizi tedavilerinde, haftalık seans sayısını gösteren raporun sağlık kurulundan alınması gerekmeyecek. Sadece sağlık raporu yeterli olacak.