Ekonomi ‘5 YIL SIFIR FAİZ’ DEDİ HEDEFİN YARISINI GEÇTİ

‘5 YIL SIFIR FAİZ’ DEDİ HEDEFİN YARISINI GEÇTİ

27.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘5 yıl sıfır faizle konut’ kampanyasında 10 günü geride bırakan Ali Ağaoğlu, 250’ye yakın konut satarak, 138 milyon lira ciro elde etti. Bu rakamlar, firmanın 400 konut ve 250 milyonluk hedefini geçeceğini gösteriyor

‘5 YIL SIFIR FAİZ’ DEDİ HEDEFİN YARISINI GEÇTİ

Gayrimenkul sektöründeki projeleri ve düzenlediği kampanyalarla dikkatleri çeken Ağaoğlu İnşaat, ‘5 yıl sıfır faiz kampanyası’ ile de büyük bir başarı yakaladı. Ağaoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 10 gündür devam eden kampanyada 250’ye yakın konut sattıklarını belirterek, toplamda 138 milyon lira ciro elde ettiklerini söyledi.
Toplamda 30 günlük süreyi kapsayan kampanya kapsamında hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini ifade eden Ağaoğlu, “Kampanyamız çok fazla ilgi görüyor. İşlem gören 250’ye yakın konutun çok büyük bir bölümünün sözleşmeleri yapıldı. 10 günlük veriler de kampanyanın etkisini ortaya koyuyor. 30 gün sonunda ise 400 daire satışına ve 250 milyon lira ciroya ulaşmayı planlıyoruz. Bu gidişle hedeflerimizin üzerine çıkabiliriz” dedi.
Kampanyanın tüm projelerinde geçerli olduğunu ifade eden Ağaoğlu, My World Europe Ayazağa’da 124 daire, 8 dükkân ve 15 villa, My Towerland Ataşehir’de 52 daire, My Home Maslak’ta 48 daire ve az sayıda dairenin kaldığı My Town Ispartakule’de ise 4 dairelik işlem gerçekleştiğini söyledi.

Kampanyalar geleneksel oldu
Ali Ağaoğlu, bu kampanyanın mevsimsel olarak sektörün hareketlendiği dönemde yapıldığını hatırlatarak, “Biz piyasanın açıldığı her sonbahar başında böyle bir kampanya düzenliyoruz. Bu kampanyalar bizim için geleneksel oldu” diye konuştu. Kampanyada alıcıların tercihlerini dikkate aldıklarını ve ayrıntıları buna göre netleştirdiklerini belirten Ağaoğlu, banka kredilerinin yanında kendilerine borçlanmak isteyenlerin beklentilerine karşılık verdiklerini dile getirdi. Kendi finansman sistemlerini uygularken müşteriye zaman kaybettirmediklerini ve kısa sürede işlemleri gerçekleştirdiklerinin altını çizen Ali Ağaoğlu, “Kampanyadan faydalanmak isteyenin kısa sürede sözleşmesini imzalayabiliyoruz. Banka kredisi olduğunda bu işlem çok daha fazla uzayabiliyor. Fakat arada kredi olmayınca ilk ziyarette sözleşmeyi imzalıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

HALK DAHA KISA VADE İSTİYOR

Piyasada az da olsa kriz tedirginliği yaşandığını ama kendilerinin hiçbir zaman böyle bir endişesi bulunmadığını anlatan Ağaoğlu, kriz dönemlerinde yaptıkları yatırımlarla piyasaya olan güveni ortaya koyduklarını kaydetti. Ağaoğlu, kampanyada 60 ay sıfır faiz uygulaması yapmalarına rağmen alıcıların daha kısa vadeleri tercih ettiğine vurgu yaparak, “Alıcı profilinde kısa vade tercihleri ön plana çıkıyor. Beş yıl uygulamamıza rağmen, 24 ay vade isteyenler oluyor. Konutun prim getirisinni yüksek olması nedeniyle bankalardan mevduatını çekip bizden konut alanlar oluyor” diye konuştu.
Kampanyayı öz kaynaklardan finanse ettiklerini vurgulayan Ağaoğlu, “Mesela My World Europe projemizde 2 bin daire satıp 600 milyon lira hasılat elde etmiştik. Zaten projenin finansman sorunu yok. Dokuz ayda yüzde 40’ını tamamladık ve 1 yıl içinde teslim edeceğiz” dedi.

‘5 YIL SIFIR FAİZ’ DEDİ HEDEFİN YARISINI GEÇTİ

Haberin Devamı

1Stanbul için ödeme 1 yıllığına ertelendi

Ispartakule’de inşa edilen 1stanbul projesi resmi satışa cazip bir kampanyayla çıktı. 15 Ekim’e kadar daire alacaklar peşinatı ve taksiti bir yıl boyunca erteleyebilecekler



Doğu İnşaat, Precast, Tuna GYO ve Üstünler Yapı ortaklığında Ispartakule’de hayata geçirilen 1stanbul projesi cazip bir kampanyayla satışa çıktı. Projenin tanıtım toplantısında konuşan 1stanbul İcra Kurulu Üyesi Adnan Akyüz, 15 Ekim 2011 tarihine kadar sürecek ‘Halden anlayan ödeme planı’ kampanyası kapsamında peşinatın ve taksit ödemelerinin bir yıl sonra başlatılacağını bildirdi. Bir yıl sonra başlayacak ödemelerde faizin de söz konusu olmayacağının altını çizen Akyüz, peşinat miktarını ise yüzde 25 olarak ifade etti.
Akyüz, şöyle konuştu: “Bir başka deyişle, evi peşinatsız, faizsiz satın alacaklar ödemelerini de bir yıl erteleyecekler. Halk Bankası’ndan kredi alanlara bu imkânı sunacağız. Ayrıca Bank Asya ve ING Bank’tan kredi kullandırıyoruz” diye konuştu.
Kampanya kapsamının bununla sınırlı kalmadığını vurgulayan Akyüz, konut satın alan kişinin ödeme dönemi içinde işsiz kalması halinde banka tarafından yaptırılacak işsizlik sigortasının devreye gireceğini belirterek, şunları söyledi: “Bu sayede konut alanları da güvence altına alacağız. Arzu edenler taşınma maliyetleri, eşya yenilemesi gibi masrafları da dekorasyon kredisi kapsamında konut kredisine ilave ederek ödeyebilecek.”

İkinci etapta AVM geliyor
Adnan Akyüz, Ispartakule’nin girişinde kurulan 1.188 konutluk 1stanbul’da şu ana kadar 400 konutun satıldığını belirterek, cazip kampanyanın da etkisiyle projede kısa sürede satışları tamamlamayı planladıklarını söyledi. 1stanbul’un hemen arkasındaki yeni projenin de iki ay sonra satışa sunulmasının planlandığını anlatan Akyüz, “826 daire ve 25 bin metrekarelik AVM’den oluşan yeni projemiz için belediyeden ruhsatı bekliyoruz Bu projede stüdyo ve 1+1 dairelere yer vereceğiz ve bölgenin ihtiyaçlarını gidereceğiz” açıklamasını yaptı.

Yüzde 35 prim beklentisi
1stanbul İcra Kurulu Üyelesi Halil Ege de, projede uygun fiyatlardan satışa çıktıklarını ifade ederek, fiyatların 102 bin liradan başladığını ve 510 bin liraya kadar yükseldiğini söyledi. Bu fiyatların bölge ortalamasının altında olduğunu vurgulayan Halil Ege, “Şu anda diğer projelerden yüzde 15-20 daha avantajlı fiyattan satışa başladık. Proje bir yıl sonra tamamlandığında da bir o kadar daha prim yapacaktır. Toplamda bir yıl içinde yüzde 35-40 prim beklentimiz var. Ayrıca projede ödemeler başlamadan alınan daireler ikinci el devir imkânına da sahip” diye konuştu.

Buz pisti var
Ekim 2012’de tamamlanacak projede konut fiyatları 102 bin liradan başlıyor, 510 bin liraya kadar yükseliyor. İstanbul’un yeni konut bölgelerinden Ispartakule’de, TEM çıkışında yer alan ve içinde farklı konut tiplerini barındıran projedeki 1.188 konut 11 blokta yer alıyor. Dairelerin 58 ile 219 metrekare arasındaki büyüklükte olduğu projede 25 değişik tasarımı olan daire söz konusu. Dairelerin 1+1, 2+1, 3+1, 3+1 dubleks ve 4+1 olarak bölümlendiği projenin geliştirildiği alan ise 90 bin metrekare. İnşaat alanının 206 bin metrekare olarak planlandığı projede yeşil alanlar arsanın yüzde 85’lik bölümünü oluşturuyor.
Diğer yandan, yüzme havuzundan buz pistine kadar pek çok sosyal tesisi içinde barındıran 1stanbul’da yer alan diğer sosyal tesisler squash, pilates-fitness center, masaj salonu, buhar odası, hamam-sauna, şok havuzu, jakuzi, soyunma dolapları, duş ve dinlenme alanlarından oluşuyor.

HANGİ DAİRE KAÇ LİRA?

1+1 102.000 - 222.000
2+1 140.000 - 230.000
3+1 201.000 - 330.000
4+1 321.000 - 510.000
HANGİ DAİRE KAÇ LİRA?
Tipi Fiyatı
1+1 102.000 - 222.000
2+1 140.000 - 230.000
3+1 201.000 - 330.000
4+1 321.000 - 510.00

Haberin Devamı


Çamlıca’ya +210 projesi geliyor
Erkan Grup, İstanbul Büyük Çamlıca’da yeni konut projesi ‘Çamlıca +210’u satışa sundu. Denizden 210 metre yüksek olması nedeniyle +210 isminin verildiği proje, Türkiye’nin en başarılı ve tanınmış mimarlarından Murat Tabanlıoğlu ve Melkan Gürsel imzasını taşıyor.
Projenin bireysel tercihlere göre tasarlanabileceğini belirten Erkan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Erkan, Aralık 2011’de yapımına başlanacak projenin 2013 sonuna doğru tamamlanacağını söyledi. Mehmet Emin Erkan, projede aralık ayına kadar resmi satışa çıkmayı planladıklarını vurgulayarak, fiyatların ise 1 milyon 300 bin ile 1 milyon 800 dolar arasında değiştiğini açıkladı. Projenin bahçe kullanımlı dubleksler ile manzaralı çatı dublekslerden oluş tuğunu ifade eden Erkan, “Projede, üniteler bireysel ihtiyaçlara göre birleştirilerek bloğun tamamı satın alınabilecek. Ya da üniteler yatay olarak birleştirilerek iki çatı dubleks veya iki bahçe dubleks tek ünite haline getirilecek” dedi.
Erkan, projenin bir diğer özelliği olarak yüksek tavanları ve şeffaf cepheleri sayesinde aydınlık ve ferah yaşam alanları sunacak olmasını gösterdi.

GARANTİ KOZA’DAN SATIN ALMIŞTI
Denizden 210 metre yüksekte olması nedeniyle +210 adı verilen proje Garanti Koza tarafından tasarlanırken, sonraki süreçte Erkan Grup tarafından arsasıyla birlikte satın alınmıştı. Selenium Panorama, L’ist İstinye Suites, İstanbul Seaport gibi projelere ortak olan Erkan İnşaat’ın projeleri arasında Kadir Has Villaları, Çamlıca Villaları, Çamlıca Konutları, Salacak Konutları, Samandıra Konutları ve restorasyon çalışmaları bulunuyor.

Haberin Devamı

Sağlam GYO ile Saf’ın birleşimine onay geldi
Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş’nin Saf Gayrimenkul ile birleşmesine Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onay verildiği bildirildi.
Sağlam GYO A.Ş’nin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada şirketin, Saf Gayrimenkul Geliştirme İnşaat ve Ticaret A.Ş’yi devralma suretiyle birleşmesine SPK tarafından onay verildiği, birleşme işlemi nedeniyle çıkarılmış sermayesinin 56 milyon liradan 886 milyon 601 bin 669 liraya artırılması ve 500 milyon lira olan kayıtlı sermaye tavanının 2 milyar liraya çıkartılması taleplerinin olumlu karşılanmasına karar verildiği kaydedildi.


Samandıra’da yaşamak için daha az taksit mümkün
72 daireden oluşan ve Temmuz 2012’de teslim edilecek Selective Samandıra için yeni bir kampanya başlatıldı. Yapımcı firma Alper İnşaat’ın açıklamasına göre, kampanyada daire bedelinin yüzde 25’i peşin ödendikten sonra kalan kısım için anlaşmalı banka aracılığıyla 12 aydan 120 aya kadar vadelendirme imkanı bulunuyor. 12 ve 24 ay vade için faiz uygulanmazken, 120 aylık vadede faiz yüzde 0.84 olarak belirlendi.
Örnek bir ödeme tablosunun oluşturulduğu projede 188 bin liralık 1+1 dairede normal koşullarda 47 bin liralık peşinat sonrasında kalan 141 bin liranın 120 ay vadeyle yüzde 1.08’lık faiz oranıyla ödenmesi halinde aylık taksit tutarı 2 bin 102 lira oluyor. Kampanyada aynı peşinat, ancak yüzde 0.84’lük faiz oranıyla ödenecek tutar ise 1.870 lira. Bu durumda aylık 232 liralık avantajın 120 ayda sağladığı fayda ise 27 bin 480 lira.


Beyaz yakalı talebiyle yüzde 85’i satıldı
Propa İnşaat’ın Kartal’da hayata geçirdiği Aura Residence için yaptığı açıklamaya göre, teslime çok az süre kala dairelerin yüzde 85’i satıldı. Daire satın alanların meslek grupları içinde ise ilk sırayı hukukçular ve yöneticiler, ikinci sırayı finansçı ve işletmeciler alırken, üçüncü sırayı doktorlar ve serbest meslek sahipleri oluşturdu. Aura’nın arsası ticaret ve rezidans imarlı olduğu için hem rezidans hem de işyeri, büro, ofis işlevinde kullanılabiliyor. Projede kalan konut ve ev-ofis için ekim sonuna kadar devam edecek olan 3 seçenekli ve sıfır faizli ödeme planı da uygulanıyor.

HANGİ DAİRE KAÇ LİRA?
Tipi Alanı (m2) Fiyatı (TL)

Stüdyo 48 144.000 - 155.000
1+1 61- 79 209.000 - 215.000
2+1 121 315.000

Öğrenciyi düşünüp servis odası yaptı
216 Sancaktepe Konutları, eğitim öğretim döneminin başladığı bugünlerde öğrenciler için özel olarak hazırlanan servis bekleme odası ile dikkatleri üzerine çekti. Bu odayla çocukların yazın sıcaktan kışın soğuktan korunacağını belirten 216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar, şöyle konuştu: “Türkiye’de 16 milyon öğrenci var. Bence her sitede bir servis bekleme odası olmalı. Oysa çoğu projede servis bekleme odası yok.”
7’şer katlı 10 blo ğun yer aldığı ve 208 konutun bulunduğu 216 Sancaktepe Konutları’nda 2+1’den 4+1 çatı dubl eksine kadar farklı özellikler mevcut.

HANGİ DAİRE KAÇ LİRA?
Tipi Alanı (m2) Fiyatı (TL)

2+1 90 - 125 184.000 - 257.000
3+1 108 - 174 219.000 - 348.000
4+1 158 - 164 302.000 - 348.000