Ekonomi 500 milyon TL ciro yaptı 50 milyonu yola harcadı

500 milyon TL ciro yaptı 50 milyonu yola harcadı

05.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Torunlar GYO’nun Mahmutbey’de hayata geçirdiği Mall of İstanbul projesinde sona yaklaşıldı. İnşaatının yüzde 95’i tamamlanan projede teslimler kasımda başlıyor. Satışlar büyük ölçüde tamamlanırken, 500 milyon lira ciroya ulaşıldı

500 milyon TL ciro yaptı  50 milyonu yola harcadı

Torunlar GYO tarafından gerçekleştirilen ve rezidans, ofis, AVM ve otel olarak tasarlanan Türkiye’nin en büyük karma projelerinden Mall of İstanbul’un inşaatı hızla devam ediyor. Temelleri Mayıs 2011’de atılan projenin inşaatının yüzde 95’i tamamlanırken, Mall of İstanbul’da konut teslimlerine kasım sonunda başlanacak.
Projenin son durumuyla ilgili bilgi veren Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üyesi Emre Torun, projedeki konutların yüzde 85’inin, ofislerin ise yüzde 70’inin satıldığını açıkladı. Torun, projedeki 1081 konutun yanı sıra 32 bin metrekareden oluşan 180 ofisin satışında iyi bir grafik yakaladıklarını belirterek, 500 milyon lira ciro elde ettiklerini söyledi.
Bu satış grafiğiyle birlikte ciroda hedeflerinin yüzde 15 üzerine çıkacaklarını ifade eden Torun, projenin yaptığı prime de dikkat çekti. İlk satışa çıktıklarında konutların metrekare fiyatlarının 3 bin liranın altında olduğunu hatırlatan Torun, “Şu anda konutların ortalama metrekare fiyatı 5 bin 600 lira. Yüzde yüze yakın prim yaptı. Ofislerin fiyatlarıysa KDV dahil 6 bin 400 lira” dedi.

35 ülkeye satış yaptı
Mall of İstanbul projesinin ulusal çapta olduğu kadar uluslararası arenada da büyük ilgiyle karşılandığının altını çizen Torun, “Projemizin yüzde 23’ü aralarında Amerika, Avusturya, Dubai, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, İsviçre gibi ülkelerin de bulunduğu 35 farklı uyruktan kişi tarafından satın alındı” dedi.
Mall of İstanbul projesinden konut alanların hem yatırım hem de oturum amaçlı daire almayı tercih ettiklerini belirten Emre Torun, yabancı yatırımcıların en çok 3+1 ve 4+1 daire tipini tercih ettiğini söyledi. Emre Torun, GYO olmaları ve iyi bir lokasyonda bulunmaları nedeniyle yabancılardan ilgi gördüklerini anlatarak, “Yabancılar özellikle 3+1, 4+1 gibi büyük daireler istedi. Burada oturmak için alım yaptılar” diye konuştu.

50 milyon TL’lik yol yatırımı
İstanbul Avrupa Yakası’nın en önemli kavşak noktalarından olan Basın Ekspres yolu ile TEM Atatürk Havaalanı sapağının kesiştiği noktada, Mahmutbey Başakşehir’de yer alan Mall of İstanbul kapsamında Torunlar GYO önemli yol yatırımları hayata geçiriyor. Yeni yol yatırımlarıyla geleceğe yönelik bir çözüm hayata geçirdiklerini vurgulayan Emre Torun, “Günde yaklaşık 100 bin aracın bu yolları kullanması bekleniyor. Yol çalışmaları Ocak 2014’te tamamlanacak. Bu çalışmalar için proje maliyetinin yanı sıra 50 milyon TL’lik ek bir yatırım yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Sektörün önü açık ama herkes için değil’
Emre Torun, gayrimenkul sektörünün gösterdiği performansı devam etmesini bellediklerini ve yeni projeleri de buna göre şekillendirdiklerini söyledi. Mall of İstanbul dışında Paşabahçe’deki arsalarında otel, Maltepe’de konut, Kiptaş ile ortak olarak da Alibeyköy’de 500 dönümlük arsada proje geliştireceklerini anlatan Torun şunları söyledi:
“Sektörün geleceğini parlak görüyorum. Ekonominin de iyi gideceğini düşünüyoruz. Ama bu tablo her firma için geçerli olmayabilir. Makette satışta düzenlemeler yapmak gerek. Özellikle tüketiciyi yanıltanların önü kesilmeli. Yanlış yatırım yapanlar için de durum pek parlak olmaz. Şehir dışında sona gelindi artık, merkezlerde projeler yapmak gerek.”

Haberin Devamı

‘Yeni Şehir’de kaynak sıkıntımız olmayacak’

Çevre ve Şehircilik Bakan Erdoğan Bayraktar, ABD Ticaret Odası Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Ticaret Daire Başkanı Myron Brillant ve beraberindeki heyeti kabul etti. Bayraktar, Bakanlığının projeleri hakkında heyete bilgi verdi.
Türkiye ve Amerika’nın uzak coğrafyalarda bulunmasına rağmen dost ve müttefik iki ülke olduğunu söyleyen Bayraktar, iki ülke arasındaki ticaret hacminin daha da geliştirilmesi gerektiğini belirterek, Amerikan şirketlerini Türkiye’ye daha çok yatırım yapmaya davet etti.
Türkiye’nin son dönemde ekonomik olarak çok büyüdüğünü ve gelecek dönemde hükümetin çok önemli projeleri olduğunu ifade eden Bayraktar, “İstanbul’a 1.5 milyon nüfuslu yeni şehir, yine İstanbul Anadolu Yakasında yaklaşık 1.5 milyon metrekare alanda yatırım boyutu 6.5 milyar dolar olan finans merkezi kuruyoruz. Türkiye’de kentsel dönüşüm hamlesi başlattık. Bu kapsamda 6.5 milyon birim konutu yenileyeceğiz” dedi.
Kurulacak 1.5 milyonluk yeni şehir ve kentsel dönüşümde kaynak sıkıntısının olmayacağı söyleyen Bayraktar, bu süreçte uluslararası yatırımcıları da beklediklerini belirterek, “Bizimle çalışan yatırımcıların başı tavana vurur” diye konuştu.

KONUT ALANLAR KOMŞULARIYLA PARİS'E UÇACAK

Kraton İnşaat, Ümraniye Şerifali Bölgesi’nde inşasına başladığı ilk projesi Quant Residence’tan daire alan tüm müşterilerini 3 kişiyle birlikte, Paris turuna götürecek. Quant Residence’ın ‘Ev alma Komşu Al’ sloganıyla düzenlediği kampanyada tüm aileler birlikte Paris gezisine katılacak.
Kraton İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Meriç, Quant Residence proje alanında düzenledikleri etkinlikte müşterilerini , komşuları ve Şerifali bölgesinde yaşayanları biraraya getirdiklerini söyledi.
Quant Residence kampanyaları içinde kendileri için en özel olanının ‘Ev Alma Komşu Al” kampanyası kapsamında tüm müşteri için düzenleyecekleri Paris gezisi olduğunu ifade eden Meriç, “Bu kampanya kapsamında Quant Residence’tan daire alan her müşterimizi Paris’e götüreceğiz. Her aileden kendilerinin seçeceği 3 kişi Paris gezimize katılabilecek” dedi.
Bugün İstanbul’un en büyük sorunu kentsel yaşamın getirdiği yabancılaşma ve komşuların birbirinden uzaklaşması olduğunu dile getiren Meriç, “Paris Gezisi ile bu uzaklaşmayı biraz olsun ortadan kaldırmayı ve komşuların birbiriyle kaynaşmasını, komşuluk ilişkilerinin yeniden canlandırılmasını hedefliyoruz. Paris gezimizin sloganını da ‘Ev alma komşu al’ olarak belirledik” dedi.

Bölge nüfusu artacak
Kraton İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Aydeniz’de, “Ümraniye, inşaatına başlanan Uluslararası Finans Merkezi’nin tamamlanmasıyla burada çalışacak yaklaşık 70 bin kişinin yeni yaşam alanı olacak. Ümraniye’nin mevcut nüfusu 600 bin, çalışanların aileleri de düşünüldüğünde bölge nüfusu yüzde 10-12 seviyesinde artış gösterecek” diye konuştu.
Quant Residence, 70 konut, 6 katlı iş merkezi ve bin 100 metrekarelik dükkân alanlarından oluşuyor. A Plus müşterilere yönelik olarak geliştirilen Quant Residence projesindeki dairelerin yaklaşık yüzde 50’sinin satışı tamamlandı. Quant Residence’ta 1+1, 2+1 kat bahçeli seçeneklerde olmak üzere 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri yer alıyor. Projede 350 metrekare penthouse daireler de bulunuyor.

Haberin Devamı

TOKİ, 32 ilde 240 ay vadeli işyeri satışı gerçekleştirecek

Haberin Devamı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Kurban Bayramı sonrası yatırımcılara yüzde 10 peşin 240 ay vadede, cazip ödeme koşullarıyla işyeri ve konut satışı gerçekleştirecek. İstanbul, Ankara, Bursa, Gaziantep, Samsun, Balıkesir ve Diyarbakır gibi şehirlerin de bulunduğu 32 ilde yer alan 148 işyeri ve 22 konut, 23 Ekim 2013’te açık arttırma yöntemiyle alıcıya sunulacak.
İİdare, İstanbul’un son yıllarda cazibe merkezi haline gelen ilçelerinden Başakşehir’e bağlı Bahçeşehir’de yer alan 7 işyerini de açık artırma ile satacak. Bahçeşehir’de bulunan işyerleri ise yüzde 10 peşin 120 ay vade ile alıcıya sunulacak.

Sulukule’de dükkân satışı
Açık artırmada satışa çıkarılan taşınmazlar arasında, kentsel dönüşüm projesi ile modern bir görünüme kavuşan Sulukule’de 20 ve 29 metrekare büyüklüğünde 2 işyeri de yer alıyor. İşyerlerinden 20 metrekare büyüklüğünde olanı 88 bin lira, 29 metrekare büyüklüğündeki 120 bin lira muhammen bedelle, yüzde 15 peşin 120 ay vadeyle satılacak.

Haberin Devamı

Gökhan Avcıoğlu’na iki ödül birden geldi

Türkiye’den birçok konut firmasının ödülle döndüğü Avrupa Gayrimenkul ödüllerinde Türk mimarlar da ödül almaya hak kazandılar.
İmza attığı projelerle Türkiye’yi uluslararası arenada birçok kez temsil eden mimar Gökhan Avcoğlu ve GAD, Londra’da düzenlenen, International Property Awards 2013’te iki ödüle layık görüldü.
GAD, International Property Awards 2013’te “Best Architecture Multiple Residences” kategorisinde Altınbüken Holding’in bünyesinde bulunan Relux projesiyle ödül aldı. GokhanAvcioglu aynı zamanda Rusya Kazan’daki Rumi projesi ile Dara Kırıizıtoprak ile birlikte “Highly Commended Mixed-usearchitecture” ödülünü almaya hak kazandılar.
GAD daha önce de NLF Tower ile Türkiye, Avrupa ve dünyanın en iyi gökdeleni, 2010 yılında Autopia ile Türkiye ve Avrupa’nın en iyi alışveriş merkezi ödülleri ile birlikte, 3 yıl içerisinde International Property Awards dahilinde toplam 12 ödüle sahip oldu.

Ekşinar Konakları’nda ev teslimleri başladı

Eroğlu Gayrimenkul tarafından Florya’da hayata geçirilen Florya Ekşinar Konakları’nda teslimatlar başladı.
21 bin 337 metrekare arazi üzerine kurulan Florya Ekşinar Konakları içerisinde bulunan sosyal tesisler, ailenin tümü için kurgulanmış yaşam alanlarıyla 76 ile 463 metrekare arasında 1+1’den 7+2’ye kadar değişen daireler sunuluyor.
Projenin sosyal alanları arasında yüzme havuzu, çocuk oyun ekipmanları, fitness salonu, sauna, Türk hamamı, masaj odası, aerobik salonu, cafe, basketbol sahaları yer alıyor.

‘Dört yılda 4.1 milyon konut ihtiyacı doğacak’

13 Ekim Dünya Konut Günü kapsamında Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) tarafından açıklama yapıldı. Onuncu Kalkınma Planı’na göre, 2014-2018 yıllarında şehirleşme, nüfus artışı, yenileme ve afetten kaynaklanan konut ihtiyacının 4.1 milyon olacağını hatırlatan ÇATIDER, atıl vaziyetteki çatıların kullanıma açılmasıyla konut ihtiyacının karşılanacağını belirtti.
ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, “Ülkemizde çatılar atıl olarak duruyor. Ancak bu konunun acilen gündemi alınması ve çatı aralarının kullanıma açılması gerekiyor” dedi.

Yabancılar istedi, fuara Batışehir’le gidecek

EgeYapı Group, her yıl dünyanın dört bir yanından gayrimenkul projelerinin sergilendiği Cityscape Uluslararası Gayrimenkul Fuarı ve Konferansı’na bu yıl İstanbul Bağcılar’da yükselen “Avrupa’nın En İyi Karma Kullanım Projesi” ödüllü Batışehir Projesi ile katılıyor.
8 – 10 Ekim 2013 tarihlerinde düzenlenecek olan fuara ilişkin görüşlerini dile getiren EgeYapı Group Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, “EgeYapı Group olarak yabancılardan gördüğü ilgi nedeniyle Batışehir Projesi ile fuara iştirak ediyoruz” dedi.

Pendik’ın oto AVM’sinde yüzde 10 peşinat sundu

Anadolu yakasının Oto AVM’si olarak dikkat çeken Oto World Asya’da inşaat devam ediyor. Evra Group ve Has Şirketler Grubu tarafından Pendik’te yükselen projede, yüzde 10 peşinat ve banka kredisi ile kolay ödeme fırsatı sunuluyor.
2014 Nisan’da tapuların teslim edileceği proje, konumuyla dikkat çekiyor.
365 iş yerine sahip Oto World Asya’da, sıfır ve 2. el araç galerilerinin yanında sigorta acenteleri, bankalar, cafeler ve restoranlar yer alacak. 2014 Aralık ayında tamamlanması planlanan Oto AVM’nin yüzde 45’lik bölümü şimdiden satıldı.

Satış ofisini 20. kattaki piste taşıdı

Kartal-Maltepe hattına farklı konseptlerde rezidanslar inşa eden Dap Yapı, Hitit vazosundan esinlenerek hayata geçireceği Vazo Kule’nin satış ofisini Türkiye’de ilk defa uygulanan bir modelle gökyüzüne taşıdı. Alıcı ve yatırımcıları yandaki binanın asansörüne bindirerek 20. kata çıkaran şirket, golf pistinden satış yaparak ilginç bir deneyime imza attı.
Firma, üst katlarda ağırladığı müşterilerine Adalar manzarasına karşı golf oynama imkânı sunuyor. Satın alacağı rezidans dairenin manzarasını görebildiği gibi zirvede golf oynamanın da keyfini çıkaran alıcılar, satış ofisi ziyaretini bir tür etkinlik havasında yaşıyor.
Vazo Kule’nin satış ofisine geçici ev sahipliği yapan Royal Center binası 27 ve 30 katlı iki kuleden oluşuyor. Kulelerin ortasındaki 13 katlı blok ise yılbaşından itibaren Dap Yapı’nın genel müdürlük binası olarak kullanılacak. Prens Adaları manzarasına hakim projede, A Blok’un 20. katına konumlanan pist, ısınma niteliği taşıyan minimal ölçekte tasarlanmış olmakla birlikte golf dünyasının elit çizgisini yaşayanların hayatına taşıyacak.

Konutların yüzde 70’i satıldı
Dap Yapı’nın, eski Hitit vazosundan yola çıkarak tasarladığı Vazo Kule, M.Ö. 1600 yılından izler taşıyor. 2 adet rezidans ve 1 adet ofis bloğunun bulunduğu proje, toplam 399 üniteden oluşuyor. 289 rezidansın yüzde 70 oranında satışını gerçekleştiren Dap Yapı, 99 adetlik home office bloğunun satışlarını golf pistinden sürdürüyor. Projede peşin ödemede yüzde 10 indirim ve 50 aya sıfır faiz kampanyasıyla satışlar devam ediyor.

Via Port Venezia’da ekolojik sıva kullandı

Seranit Yapı Grubu, bu yıl içerisinde geliştirdiği dünyanın ilk ve tek ekolojik sıvası Seraoxicoat ile yine bir ‘ilk’i gerçekleştirdi. Bayraktar & Gürsoy Yatırım ve Yönetim Ortaklığı’nın İstanbul Gaziosmanpaşa’da Venedik’in bir benzerini hayata geçirdiği Via Port Venezia konut projesinde yaklaşık 11 bin 800 tonluk Seraoxicoat kullanıldı. Bu oran, tek bir inşaat projesinde kullanılan en yüksek tonajlı ürün oldu.

Tamamen doğal malzeme
Konuya ilişkin açıklama yapan Seranit Yapı Grubu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ece Ceylan Baba, “Doğal malzemelerin karışımıyla bu yıl içerisinde ürettiğimiz Seraoxicoat’u sağlıklı ve çevreci özellikleriyle inşaat sektöründe geleceğin ürünü olarak tanımlıyoruz” dedi. Baba, “Venedik şehrinin tüm özelliklerini bünyesinde barındıran Via Port Venezia’da Seraoxicoat tercih edildi. Via Port Venezia’da yaşayacak konut sahiplerine, çevre ve sağlığa faydasıyla öne çıkan Seraoxicoat’la ayrıcalıklı yaşam standartlarına sahip olacaklarının sinyalini verebiliriz” dedi.

Siesta’da saat başı 2 konut satılıyor

İzmir Karşıyaka’da ‘az katlı’ bina anlayışıyla oluşturulan 2 bin 200 konutluk Soyak Siesta’nın yeni etabı Soyak Siesta Blue’yu İzmirliler çok sevdi. 285 daireden oluşan Soyak Siesta Blue projesinde saat başı 2 daire satılıyor.
İzmir’in mega projesi Soyak Siesta’nın ilk 3 etabında yaşam başladı. Yeni tanıtımı yapılan Soyak Siesta Blue etabında ilgi odağı olan 2+1 dairelerin yanı sıra, sauna, masaj odaları ve yoga alanları da oldukça beğeni topluyor.
Soyak Siesta’nın diğer tüm etaplarında olduğu gibi yüzde 1 KDV ve yüzde 1 peşinatla satışa sunulan projenin yatırım tutarı 100 milyon lira. Siesta Blue Aralık 2014’te teslim edilecek.

Yeni proje için adresi Alemdağ oldu

Meritlife isimli projelerle adını duyuran Dekon İnşaat, Alemdağ’daki yeni projesi Dekon Silva’yı satışa çıkardı. Teslimlerin Mayıs 2015’te yapılacağı projede yüzde 1 peşinle konut satılıyor

Anadolu yakasında 2003 yılından bu yana birçok projeyi başarıyla hayata geçiren Dekon İnşaat, Çekmeköy Alemdağ’daki yeni projesini satışa çıkardı. Meritlife Göl Konakları, Meritlife Park, Meritlife Bulvar, Sempre Konutları ve Hayat Meritlife’tan sonra, yeni projesi Dekon Silva’nın inşaatına başlayan Dekon İnşaat Satış ve Pazarlama Koordinatörü Nesrin Göken, temelleri Şubat 2013’te atılan projenin inşaatının hızla devam ettiğini söyledi.
Projenin İstanbul’un yeni gelişmekte olan yerleşim bölgesi olan Alemdağ’da yapıldığını ifade eden Göken, “Bölgenin en önemli özelliği ormanın kenarında olması. Bölge ayrıca, 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun etki alanında olduğundan, geleceğe yönelik büyük yatırım değeri taşıyor” dedi.
Çekmeköy-Taşdelen-Alemdağ’ın, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattı ve 3. Köprü/Kuzey Marmara Otoyolu projeleriyle değer artışının yaşanacağı bir bölge olduğunu anlatan Göken, “Ayrıca bölgede faaliyette olan Özyeğin Üniversitesi, Alev Okulları, İstanbul Erkek Lisesi gibi eğitim kurumları ve planlanan hastane projesi de bölgeye ilgiyi arttırıyor” görüşünü dile getirdi.

Yüzde 1 peşinle satıyor
Nesrin Göken, Dekon Silva projesinde daire tiplerinin 57 ile 257 metrekare aralığında, 1+1’den 4+1’e kadar alternatifler sunduğunu belirterek, fiyatlarınsa 147 bin liradan başladığını söyledi. Projeden banka kredisi ile konut alınabildiğini anlatan Göken, “Aynı zamanda Dekon İnşaat’ ın vadeli ödeme seçenekleri ile kişiye özel ödeme planları da üretilebiliyor. Banka kredili ödemelerde yüzde 1 peşinat ile kredi kullanımına başlanabiliyor. Peşinatın yüzde 24’ü ise teslimde ödenebiliyor. Projedeki KDV ise yüzde 1” dedi.

Mayıs 2015’te teslim
Nesrin Göken, Alemdağ ormanına komşu olan projenin, yatay konseptte planlandığını anlatarak, şu bilgileri verdi:
“Projemiz, 13 bin metrekarelik alanda 4 blokta 260 daireden oluşuyor. Asahaları mevcut. Teslimler ise Mayıs 2015’te yapılacak.”

Bir haftada 3 ayrı başarı ödülü aldı

Yenigün İnşaat bir hafta içinde üç ayrı başarı ödülü birden aldı. Yenigün İnşaat, “Avrupa Gayrimenkul Ödülleri”nde, “En İyi Konut Yatırımı Geliştirme” ödülü, Türkiye'nin En Başarılı Turizm Yatırımları Araştırmasında “En Başarılı Kültür Turizmi Yatırımı” ödülü, Engineering News Record (ENR) dergisinin Top 250 Listesi’ne giren 38 Türk firmasından biri olarak da Başbakan Erdoğan’ın elinden başarı plaketi aldı.
Yenigün İnşaat, İstanbul Bomonti’deki projesi ile Avrupa’dan “En İyi Konut Yatırımı Geliştirme Ödülü, Türkiye” plaketini aldı.
Firma, Mardin Midyat’taki Kasr-ı Nehroz Oteli ile 28 Eylül’de İstanbul’da Burgan Bank ile Capital ve Ekonomist dergilerinin işbirliği ve Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TYD) katkılarıyla düzenlenen “Türkiye'nin En Başarılı Turizm Yatırımları Araştırması”nda, 2013 yılının “En Başarılı Kültür Turizmi Yatırımı” kategorisinde 3’üncülük ödülü aldı.

Ödülü Başbakan Erdoğan verdi
Firma ayrıca inşaat sektörü dergisi Engineering News Record'un (ENR) yayınladığı ve dünyanın en büyük müteahhitlik firmalarının sıralandığı ENR Top 250 listesine girdiği için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan aldı.
Yenigün İnşaat’a verilen başarı plaketini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’dan alan Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün, çok mutlu olduklarını söyledi.

Dünya mimarları İstanbul’a gelecek

İstanbul, Türkiye’deki en büyük mimarlık platformu olarak hayata geçen ARKIMEET 2013’e ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından 7 – 8 Ekim’de Haliç Kongre merkezinde gerçekleştirilecek ARKIMEET 2013’te dünyaca ünlü mimarlar ve 81 ilden gelecek Türk mimarlar ile sektörde öncü isimler, İstanbul başta olmak üzere şehir planlamasına BYPASS yapacak.
Yerel ve küresel anlamda kente ve kentliye dair sorunların ve bu sorunlara cevap olarak üretilen çözümlerin ele alınacağı etkinlikte mimarlık tüm boyutlarıyla ele alınacak, eğitimden profesyonel hayata geçişin kademeleri farklı oturumlarda irdelenecek. Kısaca, İstanbul başta olmak üzere 81 ilin coğrafi ve kültür yapısına göre şehir planlaması, İstanbul’un mimari sorunları ve çözümleri, yapı malzemeleri, bu konuya ne kadar fon ayrılması gerektiği, şehrin yenilenmesi için yapılması gereken çalışmalar gibi konular işlenecek. Etkinlik, VitrA öncü sponsorluğunda, “Mimarlar İstanbul’da Buluşuyor” sloganıyla düzenlenecek.