Ekonomi 520 milyon dolarlık sedan Autoshow’da ortaya çıkacak

520 milyon dolarlık sedan Autoshow’da ortaya çıkacak

06.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tofaş’ın, 520 milyon dolarlık yatırımla, bu yılın son çeyreğinde üretmeye başlayacağı yeni B sınıfı sedan, İstanbul Autoshow’da ilk kez gösterilecek.

520 milyon dolarlık sedan Autoshow’da ortaya çıkacak

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) tarafından yapılan açıklamada, yeni Tofaş tarafından geliştirilen yeni kompakt sedan modelinin dünya tanıtımının İstanbul Autoshow 2015’te gerçekleşeceği bildirildi.
Yeni modelin Türkiye’deki satışına bu yılın kasım ayında başlanması planlanırken, EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) bölgesinde yer alan 40 ülkeye ihraç edilmesi hedefleniyor.

İkinci lansman
Aracın adı henüz açıklanmazken, Hatchback ve SW versiyonları ile birlikte “Bravo” adı altında satılması bekleniyor.
Tofaş, yeni sedan, hatchback ve stationwagon ile birlikte 2017’de 450 bin adetlik kapasite ve üç vardiyaya ulaşmayı planlıyor.
Yeni sedan modelinin dünya lansmanı için İstanbul Autoshow’un seçilmesi, Tofaş ve Fiat açısından bir ilk değil. Nitekim halen Bursa’da üretimi süren Linea’nın da dünya lansmanı, 2006 yılındaki İstanbul Autoshow fuarında yapılmış, şirketin üst düzey yöneticileri de lansmanda yer almıştı. Bu yılki lansmana da FCA’nın üst düzey yönetiminden konuklar bekleniyor.
İtalya’da FCA’nın tasarım birimi tarafından şekillendirilen araç, tamamen Tofaş mühendislerinin emeğiyle geliştirildi.