Ekonomi 5G ürünlerinde yerli ve milli teknoloji atağı

5G ürünlerinde yerli ve milli teknoloji atağı

07.07.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

TÜBİTAK-TEYDEB desteği ile “yerli” ve “milli” imkanlarla Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesi (HTK) firmaları tarafından geliştirilen Uçtan Uca Yerli ve Milli 5G Haberleşme Şebekesi Projesi’nde (UUYM5G) şekillenmeye başlayan yeni ürünlerin tanıtımı yapıldı.

5G ürünlerinde yerli ve milli teknoloji atağı

Toplantıda konuşan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkan Yardımcısı Gazali Çiçek, “Birlik, beraberlik içerisinde olduğumuz, gücümüzü, enerjimizi odaklı şekilde yönlendirdiğimiz, operatörlerimizin maddi manevi verdiği destek sürdüğü sürece başarılı olacağımızı düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

Toplantıya Çiçek’in yanı sıra BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Colman Deegan ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Mallik Rao da katıldı.

İlk defa tanıtıldı

“NFVI Sanallaştırma Platformu”nun tanıtıldığı etkinlikte ayrıca “5G Çekirdek Şebeke”ye bağlı olarak çalışan “IMS” şebeke üzerinden diğer lisanslı mobil ve sabit şebekelere doğru güvenli çağrı ve MCPTT (Mission Critical Push to Talk/Görev Kritik Bas Konuş Sistemi) senaryoları Türkiye’de ilk defa gerçekleştirildi.

Programda, 5G haberleşme iletimini sağlayacak “5G Anahtarlayıcılar” ve ürünlerin yönetimi ile izlenmesini sağlayacak “5G Element Yönetim Sistemi”nin yeni versiyonları da tanıtıldı.

Haberin Devamı

Yerli ve milli 5G için OSTİM önderliğindeki 130’dan fazla firma ile kurulan HTK altındaki 16 firma çalışıyor.